Afegir diversos llibres

Tens pocs llibres per afegir? És més fàcil que els afegeixis d'un en un.

Si tens un catàleg gran, potser és més pràctic que afegeixis els llibres al compte de manera massiva.

Proporcionar la configuració d'un llibre mitjançant un full de càlcul

Si els llibres no tenen identificadors únics (com ara ISBN), no pots afegir-los al Catàleg de llibres mitjançant un full de càlcul. En comptes de seguir aquestes instruccions, afegeix la configuració dels llibres sense ISBN individualment (recomanat en la majoria dels casos) o bé penja fitxers de llibres per crear entrades noves al Catàleg de llibres i, tot seguit, definir-ne la configuració.
  1. Inicia la sessió al compte del Centre per a partners a play.google.com/books/publish/.
  2. A la pàgina Catàleg de llibres, fes clic al botó Opcions avançades i selecciona Baixa una plantilla.
  3. Si tens diverses plantilles, selecciona la que tingui la configuració predeterminada que vulguis aplicar als llibres que penses afegir.
  4. Si vols configurar el preu per a tots els llibres que pengis amb aquesta plantilla, tant pel que fa a la moneda com a la inclusió d'impostos, marca la casella Afegeix columnes de preu al fitxer CSV i selecciona les opcions corresponents. Tingues en compte que no pots aplicar imports concrets a la plantilla, només la configuració del preu.
  5. Baixa el fitxer generat i obre'l en un programa de fulls de càlcul. Si el programa ofereix diverses opcions per obrir el fitxer, especifica les següents:
    • Separat per tabulacions
    • Codificació UTF-16
  6. Afegeix informació sobre els llibres que vols afegir, un llibre per fila. Tot i que només són obligatòries les columnes del títol i de l'identificador, et recomanem que proporcionis tanta informació com sigui possible. Les cel·les que deixis en blanc s'emplenaran amb el valor predeterminat que tinguin assignat segons la plantilla seleccionada. Per obtenir una informació sobre cada columna, visita la nostra pàgina sobre fulls de càlcul.
  7. Després d'emplenar i de desar el full de càlcul, torna al Centre per a partners i al Catàleg de llibres. Fes clic al botó Opcions avançades i selecciona Penja la fitxa del llibre.
  8. Per comprovar que el full de càlcul s'hagi processat correctament, ves a l'historial de pujades (Opcions avançades i, a continuació, Consulta les fitxes penjades). Pots cercar una pujada concreta escrivint-ne el nom de fitxer a la barra de cerca de la part superior. Si hi ha cap error, fes clic al nombre de files amb errors per baixar-ne un informe. Tot seguit, fes els canvis que siguin necessaris i penja el full de càlcul corregit. Els llibres que s'hagin processat correctament apareixeran al teu Catàleg de llibres (és possible que hagis de tornar a carregar la pàgina).

Penjar fitxers de contingut i de portada

1. A la pàgina del Catàleg de llibres del compte del Centre per a partners, fes clic al botó Opcions avançades i, a continuació, a Penja fitxers de contingut (PDF, JPG…).
  2. Tria el format de llibre que vulguis penjar.
  3. Fes clic a Tria els fitxers i selecciona els fitxers que vulguis penjar de l'ordinador. Pots penjar-ne diversos, però la mida de cada fitxer està limitada a 2 GB. Assegura't que els fitxers segueixin les directrius de noms de fitxer de llibres electrònics o les directrius de noms de fitxers d'audiollibres.
  4. Quan els fitxers s'hagin processat correctament, es mostraran a la pestanya Contingut de cada llibre. Si no t'has deixat cap opció de configuració ni cap fitxer necessaris, els llibres es mostraran a Google Llibres i, segons la configuració, a Google Play.

Directrius de noms de fitxers per a càrregues massives

• Si els llibres ja tenen identificadors únics (com ara un ISBN o un GGKEY assignat per Google): substitueix "ISBN" als noms de fitxer d'exemple següents per l'identificador real del llibre. (En el cas dels GGKEY, no cal que incloguis el prefix GGKEY:). Si tens versions impreses i electròniques de l'ISBN, normalment recomanem que s'utilitzi l'ISBN imprès per posar nom als fitxers PDF i l'ISBN electrònic per posar nom als fitxers EPUB.

• Si els llibres no tenen identificadors únics: pots utilitzar els teus propis noms de fitxer substituint "ISBN" als noms de fitxer d'exemple següents pel text que consideris oportú. Et recomanem que no utilitzis la ratlla baixa (_) excepte en els casos que s'indiquen als exemples d'imatges de portada (p. ex., _interior o _frontcover).
    • Enviament de fitxers modificats: si vols enviar una modificació del contingut o de la portada d'un llibre que originalment no tenia identificador, pots utilitzar el mateix nom del fitxer que vas penjar inicialment o bé anomenar el fitxer modificat amb l'identificador GGKEY, que s'assignarà quan el llibre s'afegeixi al Catàleg de llibres. Si utilitzes un altre nom del fitxer que no es basi en l'identificador, es crearà una entrada nova al Catàleg de llibres.

Els fitxers de portada han de tenir el format PNG o JPEG i l'extensió del nom del fitxer corresponent. El format PDF o TIFF es pot acceptar per als llibres electrònics.

Llibres electrònics
Un fitxer PDF de llibre electrònic que conté la portada [ISBN].pdf
Un fitxer PDF de llibre electrònic que no conté portades; la tapa frontal i la posterior es proporcionen per separat [ISBN]_interior.pdf: contingut
[ISBN]_frontcover.jpg (l'extensió de fitxer pot ser diferent): portada
[ISBN]_backcover.jpg (l'extensió de fitxer pot ser diferent): contraportada, opcional
Un llibre electrònic dividit en diversos fitxers PDF

[ISBN]_1of3.pdf
[ISBN]_2of3.pdf
[ISBN]_3of3.pdf

Un fitxer EPUB [ISBN].epub: contingut amb portada inclosa
[ISBN].jpg (l'extensió de fitxer pot ser diferent): portada en miniatura per a màrqueting, opcional
Audiollibres
Fitxer d'àudio únic per a tot un audiollibre

ISBN_1of1.mp3 (opció recomanada)
ISBN.mp3 (retard de 24 hores en el processament)

Diversos fitxers d'àudio per a un sol audiollibre

ID_XofY.mp3 (opció recomanada)
[ISBN]_1of3.mp3
[ISBN]_2of3.mp3
[ISBN]_3of3.mp3

El fitxer ZIP s'anomena ID.zip i tots els fitxers d'àudio que conté estan en ordre alfabètic.

ISBN.zip
id_a.mp3
id_b.mp3

PDF complementari

[ISBN].pdf