Lägga till en bok

Om du vill lägga till ett stort antal böcker läser du om hur du lägger till flera böcker.

Ange bokinställningar

1. Logga in på partnercentret.
  2. Klicka på Bokkatalog till vänster.
  3. Klicka på Lägg till bok.
  4. Ange ISBN-numret om boken har ett sådant. Du kan ange antingen det tiosiffriga eller det trettonsiffriga ISBN-numret. Om du inte har något ISBN-nummer för boken markerar du rutan bredvid Den här boken har inget ISBN-nummer och ingen annan typ av identifikation. Då tilldelas boken en Google-specifik identifierare (med prefixet GGKEY).
  5. Klicka på rullgardinsmenyn för att välja rätt bokformat. Om den tryckta och den digitala utgåvan har samma identifierare väljer du rätt tryckt format. Om identifieraren är unik för den digitala versionen väljer du Digital.
  6. Om du har flera mallar i kontot väljer du den mall som innehåller standardinställningarna som du vill använda på den här boken.
  7. Klicka på Skapa.
  8. Ange så mycket information som möjligt om boken. Om du vill navigera till olika flikar klickar du på namnet på flikarna.
    • På fliken Metadata anger du grundläggande bibliografisk information som bokformat, titel och medverkande (författare).
    • På fliken Innehåll kan du ladda upp filerna för boken.
    • Ange var du vill sälja boken och hur mycket den kostar på fliken Priser. Läs mer om länder som har stöd för Google Play Böcker.
    • På fliken Inställningar konfigurerar du inställningarna för förhandsgranskning och distribution av boken.
  9. När du är redo att skicka in filer för den här boken klickar du på fliken Innehåll och följer anvisningarna för uppladdning av innehåll och omslag.

Ladda upp innehålls- och omslagsfiler

1. Öppna fliken Innehåll för boken du vill ladda upp och klicka på Ladda upp innehåll.​
  2. Klicka på Välj filer och välj filerna för den här boken på datorn. Du kan ladda upp flera filer samtidigt, men ingen fil får vara större än 2 GB. Se till att du följer våra riktlinjer för filnamn. Filer som har laddats upp visas på den här fliken.

Publicera boken

1. Öppna fliken Publicera för boken du vill publicera. Klicka på Publicera Klar för publicering. Om kontot finns i ett land där du kan sälja böcker på Google Play kan du välja var boken ska bli tillgänglig:
    • Med Publicera på Google Play och Google Böcker visas boken både på Google Böcker och i Google Play Butik.
    • Med Publicera bara på Google Böcker visas boken på Google Böcker. Hela texten blir sökbar och den angivna procentandelen av boken kan läsas online.
  2. Boken visas direkt i bokkatalogen och publiceras inom 24 timmar.