Den här artikeln gäller den tidigare Partnercenter-upplevelsen. Om du ser en växlingsknapp för nytt gränssnitt högst upp till höger använder du den nya Partnercenter-upplevelsen. Mer information om att lägga till en ny bok finns i guiden.

Lägga till en bok

Du kan ladda upp och publicera en bok i taget via partnercentret för Play Böcker. Om du har många böcker som du vill skicka in kan du läsa mer om hur du lägger till flera böcker.

Ange bokinställningar

1. Logga in på partnercentret.
  2. Klicka på Bokkatalog till vänster följt av Lägg till bok.
  3. Välj mallen med de standardinställningar som du vill använda på den här boken.
  4. Välj ett försäljningsalternativ.
  5. Välj typ av bok-id.
    • Om boken inte har något ISBN-nummer väljer du Generera GGKEY (Googles bok-id)
    • Om boken har ett ISBN-nummer kan du ange antingen det 10-siffriga eller 13-siffriga ISBN-numret.
  6. Klicka på Spara och fortsätt.
  7. Ange så mycket information som möjligt om boken. Om du vill navigera till olika flikar klickar du på namnet på flikarna.
  8. Du skickar in filer för boken på fliken Innehåll.
  9. Ladda upp inlaga och omslag enligt anvisningarna.

Ladda upp innehålls- och omslagsfiler

1. Öppna fliken Innehåll för boken du vill ladda upp.
  2. Klicka på Ladda upp en fil.​
  3. Klicka på Välj filer och välj filerna för den här boken på datorn.
    • Om du vill ladda upp flera filer samtidigt måste var och en av filerna vara mindre än 2 GB.
    • Du måste följa riktlinjerna för filnamn
    • Filer som har laddats upp visas på fliken Innehåll.

Läs mer om fliken Innehåll.

Publicera boken

1. Öppna fliken Granska för boken du vill publicera.
  2. Klicka på Publicera.
  3. Boken visas i bokkatalogen och publiceras inom 24 timmar.