Legg til én bok

Hvis du har mange bøker du vil sende inn, kan du lese om hvordan du legger til flere bøker.

Angi bokinnstillinger

1. Logg på partnersenteret.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Klikk på Legg til en bok.
  4. Oppgi ISBN-nummeret, om boken har et. Du kan skrive inn enten et tisifret eller trettensifret ISBN-nummer. Hvis boken ikke har ISBN-nummer, merker du av for «Denne boken har ingen ISBN eller annen identifikator» for å få tildelt en identifikator av Google (med prefikset GGKEY) for boken din.
  5. For å velge riktig bokformat, klikk på rullegardinmenyen. Hvis denne identifikatoren er den samme for den fysiske utgaven og den digitale versjonen, velger du det riktige fysiske formatet. Hvis identifikatoren er unik for den digitale versjonen, velger du Digital.
  6. Hvis du har flere maler i kontoen din, velger du malen som har de standardinnstillingene du vil bruke for denne boken.
  7. Klikk på Opprett.
  8. Oppgi så mye informasjon om boken som mulig. For å gå til forskjellige faner, klikk på navnet til hver fane.
    • Metadata-fanen oppgir du grunnleggende bibliografisk informasjon, for eksempel bokformat, tittel og bidragsyter (forfatter).
    • Innhold-fanen kan du laste opp filene for denne boken.
    • Priser-fanen kan du angi hvor du vil selge boken, og til hvilken pris. Les om støttede land for Google Play Bøker.
    • Under Innstillinger-fanen konfigurerer du innstillinger for forhåndsvisning og distribusjon for denne boken.
  9. Når du er klar til å sende inn filer for denne boken, går du til Innhold-fanen og følger trinnene for å laste opp innhold og omslag.

Last opp innholds- og omslagsfiler

1. Gå til Innhold-fanen for boken du vil laste opp, og klikk på Last opp innhold.
  2. For å velge filene for denne boken fra datamaskinen, klikk på Velg filer. Du kan laste opp flere filer om gangen, men hver fil må være på under 2 GB. Følg retningslinjene våre for filnavn. Filer som er lastet opp, vises på denne fanen.

Publiser boken

1. Gå til Publiser-fanen for boken du vil publisere. Klikk på PubliserKlar for publisering. Hvis kontoen din er basert i et land der du kan selge bøker på Google Play, kan du velge hvor du vil gjøre boken tilgjengelig:
    • Publiser på Google Play og Google Bøker viser boken din både på Google Bøker og i Google Play-butikken.
    • Med innstillingen Publiser bare på Google Bøker blir boken bare tilgjengelig på Google Bøker. Hele teksten er søkbar, og den angitte prosentandelen er tilgjengelig for lesing på nettet.
  2. Boken blir umiddelbart oppført i bokkatalogen din, og den publiseres innen 24 timer.