Eén boek toevoegen

Als u een groot aantal boeken tegelijkertijd wilt indienen, leest u de instructies voor het toevoegen van meerdere boeken.

Boekinstellingen leveren

1. Log in bij het Partnercentrum op play.google.com/books/publish.
  2. Ga naar de Boekencatalogus.
  3. Klik op de knop Boek toevoegen.
  4. Geef het ISBN-nummer op, als uw boek er een heeft. U kunt het 10-cijferige of het 13-cijferige ISBN-nummer invoeren. Als u geen ISBN-nummer voor het boek heeft, vinkt u het selectievakje Dit boek heeft geen ISBN-nummer of een andere ID aan om een alleen voor Google gebruikte ID (met het voorvoegsel GGKEY) aan uw boek toe te voegen.
  5. Als u meerdere sjablonen in uw account heeft, selecteert u de sjabloon met de standaardinstellingen die u wilt toepassen op dit boek.
  6. Klik op de knop Maken.
  7. Geef zo veel mogelijk informatie over het boek op.
    • Geef op het tabblad Algemene details algemene bibliografische informatie op, zoals de titel en auteur. (Geef de naam van de auteur op door een bijdrager toe te voegen.)
    • U kunt de bestanden voor dit boek uploaden op het tabblad Inhoud.
    • Geef op het tabblad Prijzen op waar u het boek wilt verkopen en voor welke prijs. (Dit tabblad is alleen beschikbaar als u boeken kunt verkopen op Google Play).
    • Geef op het tabblad Instellingen extra informatie over uw boek op en configureer de voorbeeld- en distributie-instellingen voor het boek.
  8. Klik op de naam van elk tabblad om de betreffende informatie te bekijken. Wanneer u klaar bent om bestanden voor dit boek te verzenden, gaat u naar het tabblad Inhoud en volgt u de stappen voor het uploaden van de inhoud en omslag.

Inhouds- en omslagbestanden uploaden

1. Ga naar het tabblad Inhoud voor het boek en klik op de knop Inhoud uploaden.
  2. Klik op Bestanden kiezen en selecteer de bestanden voor dit boek op uw computer. U kunt meerdere bestanden tegelijk uploaden, op voorwaarde dat elk bestand kleiner is dan 2 GB. Volg hiervoor onze richtlijnen voor bestandsnamen. Geüploade en verwerkte bestanden worden vermeld op dit tabblad, hoewel er een vertraging tijdens de verwerking kan optreden voordat ze worden weergegeven.

Het boek publiceren

1. Zodra u de boekinhoud heeft geleverd en u tevreden bent met de boekinstellingen, kunt u uw boek publiceren. Ga naar het tabblad Publiceren en klik op de knop Klaar om te publiceren. Als uw account is gevestigd in een land waar u boeken kunt verkopen op Google Play, kunt u kiezen waar uw boek beschikbaar moet komen:
    • Met Publiceren naar Google Play en Google Boeken wordt uw boek weergegeven op Google Boeken en in de Google Play Store.
    • Met Alleen publiceren naar Google Boeken wordt uw boek weergegeven op Google Boeken. De volledige tekst van het boek is doorzoekbaar en het opgegeven percentage van het boek kan online worden gelezen.
  2. Het boek wordt onmiddellijk weergegeven in uw boekencatalogus en wordt binnen twaalf uur gepubliceerd.

Hoe nuttig is dit artikel:

Feedback is geregistreerd. Hartelijk dank.
  • Helemaal niet nuttig
  • Niet erg nuttig
  • Een beetje nuttig
  • Erg nuttig
  • Uitermate nuttig