Accountinstellingen configureren

U kunt toegang krijgen tot uw accountinstellingen door in te loggen bij het Partnercentrum op play.google.com/books/publish/ en op Accountinstellingen te klikken in het menu aan de linkerkant. (Accountinstellingen zijn alleen beschikbaar voor gebruikers met beheerderstoegang.) Er zijn verschillende typen instellingen voor uw account.

Als u standaardinstellingen voor uw boeken zoekt, gaat u in plaats daarvan naar uw boekencatalogus en beheert u uw templates.
Bekijk ons overzicht van verkoop- en betalingsinstellingen voor informatie over het opgeven van uw betalingsinstellingen voor Google Play.

Accountgegevens

Geef de contactgegevens op accountniveau op en houd deze up-to-date, vooral de naam en het e-mailadres van de primaire contactpersoon (dit hoeft niet hetzelfde te zijn als het e-mailadres waarmee wordt ingelogd op het account). Het land kan niet worden gewijzigd.

E-mailvoorkeuren

Elke gebruiker kan zich op basis van zijn of haar voorkeuren aan- of afmelden voor verschillende soorten e-mailcommunicatie. Ga in het Partnercentrum naar Accountinstellingen > E-mailvoorkeuren. Gebruik de volgende categorieën om te bepalen welk type e-mails u wilt ontvangen.

E-mailvoorkeuren zijn gebruikersspecifiek. Als u niet als gebruiker in het account wordt vermeld, neemt u contact op met de beheerder van uw account zodat deze u als gebruiker kan toevoegen. U kunt ook contact met ons opnemen.

Categorie Definitie
Aankondigingen* Ontvang belangrijke aankondigingen over Google Play Boeken.
Updates en mogelijkheden Ontvang tips en informatie over nieuwe programma's en functies die u kunt gebruiken voor uw boeken.
Catalogusmeldingen* Ontvang meldingen wanneer er aandacht is vereist voor boeken of uw account.
Technische meldingen* Ontvang meldingen over technische problemen (ONIX, bestandsoverdrachten).
Feedback Geef periodieke feedback via enquêtes en onderzoek om ons te helpen Google Play Boeken te verbeteren.

E-mailvoorkeuren voor betalingen

Categorie Definitie
Betalingen*

Ontvang meldingen over betalingen en betalingsproblemen in het account.

Als u zich wilt aan- of afmelden, voegt u uw e-mailadres toe aan het betalingsprofiel.

* Verplichte categorieën. Elk account moet ten minste één gebruiker hebben die deze meldingen ontvangt.

E-mails over betalingen worden verzonden naar het e-mailadres dat wordt vermeld in het gedeelte 'Betalingsprofiel' van het account. Als u deze e-mails wilt bekijken, gaat u naar het betalingsprofiel > Bewerken > Instellingen > Instellingen beheren. Scroll omlaag naar de betalingscontacten en selecteer 'Een nieuw contact toevoegen'.

Gebruikers

U kunt extra gebruikers toevoegen of verwijderen die toegang hebben tot dit Google Boeken-account. Deze gebruikers moeten een Google-account hebben. Meer informatie over het beheren van extra gebruikers.

Als uw account wordt ondersteund door derden, kunt u informatie over uw serviceprovider bekijken op deze pagina. Als u een wijziging in deze instellingen wilt aanbrengen, kunt u contact met ons opnemen.