Contentcontrole (een voorbeeld van een boek bekijken voordat dit te koop wordt aangeboden)

U kunt contentreviewers toevoegen om te controleren hoe uw boek wordt weergegeven op Google Play. Ze kunnen het boek lezen op alle ondersteunde apparaten zonder het te hoeven kopen. U kunt een boek ook aan contentreviewers geven voordat het boek te koop wordt aangeboden.

Sommige functies die worden beschreven op deze pagina, zijn mogelijk niet beschikbaar, omdat het verkopen van boeken op Google Play is beperkt tot bepaalde landen.

Opmerkingen:

• Deze voorbeeldfunctie verschilt van het voorbeeld van een boek op Google Boeken. Op Google Boeken is een beperkt percentage van uw boek openbaar zichtbaar.
  • Contentreviewers moeten echter door u worden opgegeven en toegang hebben tot het volledige boek.
  • Als u 'kwaliteitsbeoordeling' ziet staan, gebruikt u een oude versie van ons Partnercentrum.

Vereisten om een contentreviewer toe te voegen

• U kunt boeken verkopen op Google Play.
  • De contentreviewer moet een Google-account hebben. Als de reviewer geen account heeft, kan diegene een gratis account maken.
  • De contentreviewer moet zich bevinden in een van de landen waar boeken kunnen worden gekocht op Google Play.
  • De inhoudsbestanden voor het boek moeten zijn geleverd en verwerkt. Controleer of de status van het boek is ingesteld op Live op Google Boeken of Live op Google Play.

Een boek aan een contentreviewer geven

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Klik aan de linkerkant op Boekencatalogus.
  3. Klik op de titel van het boek.
  4. Klik op het tabblad Content.
  5. Klik onder 'Contentreviewers' op de knop Toevoegen (oude versie) of op het veld Een reviewer toevoegen (nieuwe versie).
  6. Geef het e-mailadres op dat is gekoppeld aan het Google-account van de contentreviewer.
  7. Klik op OK. Het e-mailadres van de reviewer wordt nu weergegeven.
  8. Herhaal stappen 4-6 om nog meer reviewers toe te voegen.
  9. Klik op Opslaan.

Een boek controleren

Contentreviewers hebben toegang tot hun Google Play-bibliotheek om te controleren of ze toegang hebben tot het boek. Ze kunnen het boek lezen op hun computer of op ondersteunde handheld-apparaten.

Contentreviewers mogen geen boeken waartoe ze toegang hebben kopiëren en plakken of afdrukken, zelfs niet als het volgens de distributie-instellingen van het boek is toegestaan om dit te doen.

De toegang van een contentreviewer tot een boek verwijderen

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Klik aan de linkerkant op Boekencatalogus.
  3. Klik op de titel van het boek.
  4. Klik op het tabblad Content.
  5. Klik onder 'Contentreviewers' op Verwijderen (oude versie) of Verwijderen prullenbakpictogram (nieuwe versie) naast het e-mailadres van de reviewer die u wilt verwijderen. De controleurs zien het boek nog steeds in hun account, maar het boek is nu een e-boekvoorbeeld in plaats van het volledige boek.