Users can now migrate Google Podcasts subscriptions to YouTube Music or to another app that supports OPML import. Learn more here

Je boeken claimen in of uitsluiten van het Bibliotheekproject

Als je over de rechten beschikt voor een boek dat is gescand als onderdeel van het Bibliotheekproject, kun je het boek claimen en aan een account voor het Partnercentrum koppelen. Meer informatie over hoe je je gescande boek kunt claimen.

Als je een boek claimt, heb je meer controle over hoe het boek wordt weergegeven op Google Boeken. Je bepaalt zelf hoeveel van het boek Google mag weergeven (van 20% tot 100%) en of er een optie voor het downloaden van een pdf-versie wordt weergegeven.

Je boeken uitsluiten van het Bibliotheekproject

Lezers kunnen voor boeken die auteursrechtelijk zijn beschermd en die zijn gescand via het Bibliotheekproject, alleen bibliografische gegevens en enkele korte zinnen bekijken die overeenkomen met een zoekterm, vergelijkbaar met wat je in een boekreview zou kunnen lezen. Voor deze boeken worden nooit volledige pagina's weergegeven door Google Boeken zonder expliciete toestemming van een rechthebbende.

Je kunt je boek uitsluiten, zodat het niet kan worden gescand voor het Bibliotheekproject. Je kunt ook de zoekoptie verwijderen voor een boek dat al is gescand. Tenzij je anders aangeeft, gebruiken we je gegevens alleen om te verifiëren dat jij de eigenaar bent van deze boeken. Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Als je geen account hebt voor het Partnercentrum voor Google Play Boeken, dien je de benodigde informatie in om je boeken te verwijderen.

Als je een account hebt voor het Partnercentrum voor Google Play Boeken, kun je je boeken uitsluiten door in te loggen op je account en de boeken die je wilt uitsluiten, aan een afzonderlijke template toe te voegen. Zodra je dit hebt gedaan, neem je contact met ons op en geef je de naam van de template door.

Belangrijk: Je hoeft geen contentbestanden in te dienen voor deze boeken.

Veelgestelde vragen

Hoeveel van mijn boek is zichtbaar als ik de rechten voor het boek claim?

Als je de rechten claimt voor een boek dat is gescand via het Bibliotheekproject, kun je Google vragen om 20%, 50% of het volledige boek weer te geven.  Je hebt daarnaast de mogelijkheid om het boek als pdf-bestand beschikbaar te maken voor lezers.

Hoelang duurt het voordat de wijzigingen zichtbaar zijn?

Het kan een week duren voordat het boek aan je account is gekoppeld en daarna nog twee weken voordat het boek live is op Google Boeken. Ons supportteam laat het je weten als je boek live is.

Kan ik een pdf van het gescande boek krijgen?

We kunnen niet voldoen aan handmatige verzoeken voor onze gescande bestanden. Maar als je het boek aan je account voor het Partnercentrum wilt toevoegen en het voor 100% doorbladerbaar en beschikbaar wilt maken voor alle gebruikers, kun je de pdf verkrijgen via de pagina van je boek op Google Boeken.

Kan ik het gescande bestand gebruiken om een digitale versie van mijn boek te verkopen op Google Play?

Onze gescande bestanden zijn niet altijd van voldoende hoge kwaliteit om ze te verkopen aan gebruikers van Google Play. We raden je aan ons in plaats daarvan een digitaal bestand te sturen (in pdf- of epub-indeling).

Kan ik een gescand boek vervangen door een exemplaar van hogere kwaliteit?

Door de technische beperkingen van ons systeem kunnen we gescande bestanden niet aanpassen of overschrijven. Als je verwacht dat je ons een digitaal bestand of een fysiek exemplaar kunt sturen, raden we je aan te wachten totdat je het boek rechtstreeks bij ons kunt indienen. De bibliotheekscan kan nog steeds worden gevonden op Google Boeken, samen met de scan die je indient.

Kunnen jullie mijn boek scannen?

Als je een voorbeeld van je boek wilt toevoegen aan Google Boeken, maar je geen exemplaar van het boek hebt en het boek nog niet is gescand door Google, kun je ons vragen het boek te scannen bij een van onze partnerbibliotheken. Nadat we hebben geverifieerd dat jij de rechthebbende bent, checken we of een scanpartner het boek in bezit heeft. Als dit het geval is, vragen we de bibliotheek of het boek beschikbaar is om te scannen. Net zoals met alle boeken die Google digitaliseert voor het Bibliotheekproject, kan de bronbibliotheek ervoor kiezen een exemplaar van het gescande boek te downloaden.