Slå på forhåndsbestilling

Enkelte funksjoner som beskrives på denne siden, er kanskje ikke tilgjengelige, siden salg av bøker på Google Play er begrenset til bestemte land.

Med forhåndsbestilling kan kunder bestille, men ikke lese, boken før utgivelsesdatoen. På utgivelsesdatoen belastes kundene som har forhåndsbestilt boken din, og dermed får de også tilgang til boken. Hvis du slår på forhåndsbestilling for boken din, kan det bidra til å øke eksponeringen og salget.

Innstillinger for å slå på forhåndsbestilling

Boken din blir tilgjengelig for forhåndsbestilling hvis du angir en fremtidig salgsdato opptil et år i forveien, og hvis du oppgir alle andre nødvendige innstillinger og filer. Du kan oppgi en salgsdato enten på Metadata-/Bokinformasjon-fanen for en bok eller med et regneark.

Denne innstillingen påvirker ikke forhåndsvisningen av boken på Google Bøker.

Merk: Fremgangsmåten for å endre forhåndsvisningen av boken før salgsdatoen avhenger av hvilken versjon av partnersenteret du bruker:

Den gamle versjonen

1.  Logg på partnersenteret.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Klikk på boken du vil endre.
  4. Klikk på Innstillinger øverst til høyre.
  5. Merk av for «Ingen forhåndsvisning før salgsdatoen».

Den nye versjonen

1.  Logg på partnersenteret.
  2. Klikk på Bokkatalog til venstre.
  3. Klikk på boken du vil endre.
  4. Klikk på Bokinformasjon og så Innstillinger og så Vis avanserte innstillinger til venstre.
  5. Klikk på Nei under «Vil du tillate forhåndsvisning før salgsdatoen?».

På grunn av variable behandlingstider og andre faktorer kan ikke Google garantere at boken blir tilgjengelig for forhåndsbestilling innenfor en bestemt tidsramme. Vi anbefaler at du sender oss boken din så snart du kan. Du bør planlegge med tanke på at det kan ta opptil 48 timer å behandle .pdf- eller .epub-filer.

Merk: Hvis du endrer prisen på en bok etter at en kunde har forhåndsbestilt den, blir kunden belastet med den laveste av de to prisene når e-boken leveres.

Status for forhåndsbestillinger i kontoen din og på Google Play

Når boken din er tilgjengelig for forhåndsbestilling, vises statusen som «Aktiv nå på Google Play» i bokkatalogen din og som «Kan forhåndsbestilles på Google Play» i regneark og på sammendragsfanen for boken. Når du ser boken på Google Play, ser du en Forhåndsbestill-knapp med prisen. Vær oppmerksom på at potensielle kjøpere ikke kan lese utdrag fra boken før salgsdatoen.

Forhåndsbestillinger spores i Google Pay-salgsrapportene dine, der du kan se om en forhåndsbestilling er lagt inn, levert eller kansellert. Siden kundene ikke belastes for forhåndsbestillinger før utgivelsesdatoen, finner du ikke forhåndsbestillingene i salgsammendragene og inntektsrapportene dine før bøkene er digitalt levert til kundene. Vi jobber for å kunne gi deg tilgang til flere direkterapporter og mer statistikk om forhåndsbestillinger i kontoen din.