Ennakkotilausten käyttöönotto

Google Play ‑kumppanit voivat myydä e-kirjoja tietyissä maissa tai tietyillä alueilla. Täällä kuvatut ominaisuudet eivät ole saatavilla kaikkialla. Äänikirjojen myynti Playssa on tällä hetkellä rajoitettu valittuihin kumppaneihin. Vaikka Google ei tällä hetkellä hyväksy uusien äänikirjakumppaneiden hakemuksia, tilanne voi muuttua. Tarkista tilanne myöhemmin.

Ennakkotilausten avulla asiakkaasi voivat tilata kirjasi ennen sen julkaisua. He eivät kuitenkaan voi lukea kirjaa ennen julkaisupäivää. Julkaisupäivänä ennakkotilauksen tehneiltä asiakkailta veloitetaan kirjan hinta, ja he saavat kirjan käyttöönsä. Ennakkotilausten käyttö voi lisätä kirjan näkyvyyttä ja myyntiä.

Ennakkotilausten käyttöönoton asetukset

Kirjasi on ennakkotilattavissa, jos sille on määritetty tulevaisuudessa oleva myyntiintulopäivä korkeintaan vuoden päähän ja olet määrittänyt kaikki muut tarpeelliset asetukset ja tiedostot. Voit määrittää myyntiintulopäivän kirjan Sisällönkuvaustiedot / Kirjan tiedot ‑välilehdeltä tai käyttämällä laskentataulukkoa.

Tämä asetus ei vaikuta kirjasi esikatseluun Google Kirjoissa.

Huom. Ohjeet kirjan esikatselun julkaisupäivän muuttamiselle ennen myyntipäivää riippuvat käytössäsi olevan Yhteistyökumppanikeskuksen versiosta:

Vanha versio

1.  Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjaluettelo.
  3. Klikkaa muutettavaa nimeä.
  4. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset.
  5. Valitse Ei esikatselua ennen kirjan julkaisua ‑valintaruutu.

Uusi versio

1.  Kirjaudu Yhteistyökumppanikeskukseen.
  2. Valitse vasemmalta Kirjaluettelo.
  3. Klikkaa muutettavaa nimeä.
  4. Valitse vasemmalta Kirjan tiedot ja sitten Asetukset ja sitten Näytä lisäasetukset.
  5. Valitse Salli esikatselu ennen julkaisupäivää ‑kohdasta Ei.

Käsittelyaikojen vaihtelusta ja muista syistä johtuen Google ei voi taata, että kirja on ennakkotilattavissa tiettynä ajanjaksona. Suosittelemme kirjan lähettämistä mahdollisimman pian. Ota huomioon, että .pdf- tai .epub-tiedoston käsittelyssä saattaa kestää 48 tuntia.

Huom. Jos muutat kirjan hintaa sen jälkeen, kun asiakas on tehnyt siitä ennakkotilauksen, asiakkaalta veloitetaan e-kirjan toimituksen yhteydessä summa, joka on kahdesta hinnasta edullisempi.

Ennakkotilausten tila tililläsi ja Google Playssa

Kun kirja on ennakkotilattavissa, sen tila kirjaluettelossa on Saatavana Google Playssa. Laskentataulukossa ja kirjan Yhteenveto-välilehdellä sen tila on Ennakkotilattavissa Google Playsta. Kun katselet kirjaa Google Playssa, hinnan kohdalla näkyy Ennakkotilaa-painike. Huomaa, että mahdolliset ostajat voivat lukea kirjasta näytteen vasta kirjan myyntiintulopäivänä.

Ennakkotilauksia seurataan Google Pay ‑myyntiraporteissa, joissa näkyy ennakkotilauksen tekeminen, toimitus tai peruminen. Koska asiakkaita veloitetaan vasta julkaisupäivänä, ostotapahtumat näkyvät myyntiraporteissa ja tuloraporteissa vasta, kun kirjat on toimitettu asiakkaille digitaalisesti. Kehitämme parhaillamme menetelmiä, joiden avulla saat paremmin tietoa tilisi ennakkotilauksista.