Aktivér forudbestillinger

Nogle af de funktioner, der er beskrevet på denne side, er muligvis ikke tilgængelige, da salg af bøger i Google Play er begrænset til udvalgte lande.

Forudbestillinger giver kunderne mulighed for at bestille – men ikke læse – din bog før udgivelsesdatoen. På udgivelsesdatoen debiteres de kunder, der har forudbestilt din bog, for købet, og de får adgang til den. Ved at gøre forudbestilling tilgængelig kan du øge omtalen og salget af en bog.

Indstillinger for aktivering af forudbestillinger

Din bog kan forudbestilles, hvis du angiver en fremtidig salgsdato op til et år i forvejen, og du angiver alle andre nødvendige indstillinger og filer. Du kan også angive en salgsdato enten på fanen Metadata/bogoplysninger for en bog eller ved hjælp af et regneark.

Denne indstilling påvirker ikke forhåndsvisningen af bogen i Google Bøger.

Bemærk! Vejledningen til at ændre bogens forhåndsvisning før salgsdatoen afhænger af den version af Partnercenter, du bruger:

Gammel version

1.  Log ind på Partnercenter.
  2. Klik på Bogkatalog til venstre.
  3. Klik på den titel, du vil foretage ændringen for.
  4. Klik på Indstillinger øverst til højre.
  5. Markér afkrydsningsfeltet ud for "Ingen forhåndsvisning før salgsdato".

Ny version

1.  Log ind på Partnercenter.
  2. Klik på Bogkatalog til venstre.
  3. Klik på den titel, du vil foretage ændringen for.
  4. I venstre side skal du klikke på Bogoplysninger og derefter Indstillinger og derefter Vis avancerede indstillinger.
  5. Under "Tillad forhåndsvisning, før bogens salgsdato" skal du klikke på Nej.

På grund af varierende behandlingstider og andre faktorer kan Google ikke garantere, at en bog kan forudbestilles i en bestemt tidsperiode. Vi anbefaler, at du sender os din bog hurtigst muligt. Da det kan tage op til 48 timer at behandle en PDF- eller EPUB-fil, bør du planlægge ud fra dette.

Bemærk! Hvis du ændrer en bogs pris, efter at en kunde har forudbestilt det, debiteres kunden den laveste af de to priser, når e-bogen leveres.

Status for forudbestillinger på din konto og i Google Play

Når din bog kan forudbestilles, vises dens status som "Online i Google Play" i dit bogkatalog og som "Kan forudbestilles i Google Play" i regneark og på fanen Oversigt for bogen. Når du ser bogen i Google Play, er der en forudbestillingsknap med prisen. Vær opmærksom på, at potentielle købere ikke har mulighed for at læse et uddrag af bogen før salgsdatoen.

Forudbestillinger registreres i dine Google Pay-salgsrapporter, hvor du kan se, om en forudbestilling er afgivet, opfyldt eller annulleret. Eftersom kunderne ikke debiteres for forudbestillinger før udgivelsesdatoen, vises disse køb først i dine oversigtsrapporter for salg og dine indtjeningsrapporter, når bøgerne er leveret digitalt til kunden. Vi arbejder i øjeblikket på at give dig flere direkte rapporter og større indsigt i forbindelse med forudbestillinger på din konto.