Aktivér forudbestillinger

Vigtigt! Google Play-partnere kan sælge e-bøger i udvalgte lande/områder. De funktioner, som er beskrevet her, er ikke tilgængelige overalt. I øjeblikket er det muligt for visse partnere at sælge lydbøger i Play. Google accepterer i øjeblikket ikke nye lydbogspartnere. Vend tilbage hertil med jævne mellemrum for at tjekke, om der er sket ændringer.
Forudbestillinger giver kunderne mulighed for at bestille – men ikke læse – din bog før udgivelsesdatoen. På udgivelsesdatoen debiteres de kunder, der har forudbestilt din bog, for købet, og de får adgang til den.

Sådan aktiverer du forudbestillinger

Din bog kan forudbestilles, hvis du angiver en fremtidig salgsdato op til et år i forvejen, og du angiver alle andre nødvendige indstillinger og filer. Du kan angive en salgsdato på fanen Metadata/Bogoplysninger. Du kan også bruge et regneark.

Denne indstilling påvirker ikke tilgængeligheden af forhåndsvisningen af bogen i Google Bøger.

1. Log ind på Partnercenter.
  2. Vælg Bogkatalog til venstre.
  3. Vælg den titel, du vil foretage ændringer for.
  4. Til venstre skal du vælge Bogoplysninger og derefter Indstillinger og derefter Vis avancerede indstillinger.
  5. Vælg Nej under "Tillad forhåndsvisning, før bogens salgsdato".

På grund af varierende behandlingstider og andre faktorer kan Google ikke garantere, at en bog kan forudbestilles i en bestemt tidsperiode. Vi anbefaler, at du sender os din bog hurtigst muligt, da det kan tage op til 48 timer at behandle en .pdf- eller .epub-fil.

Bemærk! Hvis du ændrer prisen på en bog, efter en kunde har forudbestilt den, debiteres kunden den laveste af de to priser, når e-bogen leveres.

Status for forudbestillinger på din konto og i Google Play

Når din bog kan forudbestilles, vises dens status som:

•  "Online i Google Play" i Bogkatalog.
  • "Kan forudbestilles i Google Play" i regneark og på fanen "Resumé" for bogen.

Når du ser bogen i Google Play, er der en forudbestillingsknap med prisen. Vær opmærksom på, at potentielle købere ikke har mulighed for at læse et uddrag af bogen før salgsdatoen.

Forudbestillinger registreres i dine Google Play-salgsrapporter. I salgsrapporterne kan du se, om en forudbestilling er afgivet, opfyldt eller annulleret. Da kunderne ikke debiteres for forudbestillinger før udgivelsesdatoen, vises disse køb først i dine indtjeningsrapporter, når bøgerne er blevet leveret digitalt til kunden.