Ank en avgjørelse angående en bok eller kontoen din

Retningslinjene for Google Play Bøker beskriver formålet med og den tiltenkte bruken av produktene og tjenestene våre. De bidrar til at Google Play Bøker forblir et positivt, produktivt og inkluderende miljø for alle. Finn ut mer om retningslinjene for innhold for Google Play Bøker-utgivere.

Vi er proaktive og årvåkne for å forhindre misbruk og skadelig innhold. Vi håndhever retningslinjene våre i stor skala ved hjelp av en kombinasjon av automatisk og manuell evaluering for å gjennomgå innholdet på Google Play Bøker. Vi fjerner innhold som er i strid med retningslinjene våre og skadelig for brukerne og Google Play-økosystemet. Vi bruker avansert automatisert teknologi for å finne problematisk eller uautorisert innhold, og spesielt kompliserte saker eskaleres til eksperter som har fått spesiell opplæring.

Det betyr at vi kan iverksette tiltak for å fjerne, suspendere, deaktivere eller på annen måte begrense innholdet ditt eller kontoen din hvis vi oppdager at de er i strid med loven eller retningslinjene våre.

Hvis du er uenig i tiltaket, kan du be oss om å gjennomgå avgjørelsen angående innholdet ditt eller kontoen din. En slik forespørsel kalles også en «anke».

Du kan sende inn en anke i følgende situasjoner:

• Tiltak knyttet til bøker – hvis Google Play Bøker har fjernet eller på annen måte begrenset innholdet ditt.
  • Tiltak knyttet til kontoen din – hvis Google Play Bøker har avvist hele kontoen din eller suspendert deg.

Hvis du er eieren av innholdet eller kontoen

Hvis vi har iverksatt tiltak mot innholdet ditt eller kontoen din, mottar du et varsel om sanksjonstypen og årsaken til sanksjonen. Det er ikke alltid mulig å anke avgjørelser. Varselet du mottar, inneholder informasjon om hva du må gjøre med innholdet ditt eller kontoen din, inkludert hvilke ankemuligheter du har.

Du kan anke avgjørelsen knyttet til innholdet ditt eller kontoen din hvis du mener at sanksjonen er uriktig. Hvis du velger å anke, må du følge prosessen som er beskrevet i meldingene du har mottatt fra Google Play Bøker.

Ankeprosessen

Hvis du bestemmer deg for å anke, ber vi om at du oppgir hva du vil anke, og hvorfor. I ankeskjemaet for Google Play Bøker kan du oppgi relevant informasjon som viser hvorfor du anker, der det er aktuelt.

Vi ber deg oppgi informasjon som understøtter anken din. Når vi har gjennomgått anken, informerer vi deg om utfallet. Hvis vi godtar anken din, iverksetter vi nødvendige tiltak for å gjøre om den tidligere avgjørelsen vår.

Andre alternativer som kan være tilgjengelige

Hvis du er dekket av EUs Digital Services Act (DSA), kan det også hende at du kan henvise klagen din til et sertifisert utenomrettslig tvisteorgan. Finn ut mer om EUs DSA. Hvis du har juridiske spørsmål eller ønsker å vurdere andre typer kompensasjon som kan være tilgjengelige, deriblant muligheten til å henvise saken til en domstol, bør du snakke med advokaten din.

Relatert ressurs