Komma igång med serier

Viktigt!

• Några av funktionerna som beskrivs på den här sidan kanske inte är tillgängliga i ditt land.
  • Just nu finns bokseriesidor på Google Play bara på engelska, japanska, koreanska och franska.
En bokseriesida på Google Play är en sida med böcker som ska läsas eller lyssnas på i ordning. När det finns en seriesida kanske serien uppfyller villkoren för paketerbjudanden.

Skapa en serie på Play

1. Klicka på Bokkatalog i partnercentret.
  2. Klicka på boken som ska ingå i den nya serien.
  3. Klicka på fliken Serier i avsnittet Bokinfo högst upp på sidan.
  4. Ange seriens namn och nummer i motsvarande textrutor.
    • Serienumret måste vara ett heltal utan överhoppade eller upprepade nummer i serien.
  5. Klicka på Spara.
Tips: Om du angav serieinformation i samband med att du gjorde inställningar för boken kan de uppgifterna fyllas i automatiskt i textrutorna. Du kan redigera de automatiskt ifyllda uppgifterna om det behövs.

Skicka in metadata om bokserier

Seriens namn

Namnet på serien du vill skapa.

• Du hittar fältet Seriens namn på fliken Bokinfo när du klickar på en bok i katalogen.
  • Seriens namn måste anges på samma sätt för alla böcker i serien, inräknat användning av stora och små bokstäver, blanksteg och skiljetecken.
Tips! När du använder ONIX tolkas <TitleElement>-grupper med <TitleElementLevel> 02 som seriens namn. Läs mer om ONIX.
Nummer i serien
  • Serienumret för varje bok måste vara ett heltal med arabiska siffror.
  • Alla böcker måste vara numrerade och inga siffror i ordningsföljden får hoppas över eller upprepas.
Tips! Undantag gäller för böcker i särskilda boktyper som inte är numrerade i ordning.
Genre
När du klickar på en bok i katalogen kan du lägga till genrer genom att välja Genre högst upp på fliken Bokinfo.

Om böckerna i serien är tecknade serier, serieromaner, manga eller lättromaner ska du ange en lämplig genre enligt nedan för alla böcker i serien. Uppgifterna används för att ge Play-användarna så relevant information som möjligt.

Tänk även på att ange rätt språk för boken under Bokinfo.

Särskilda boktyper

Hjälp dina kunder och Play att förstå böckernas inbördes relation genom att ta med ord i bokens titel som beskriver typen:

• box
  • paket
  • samlingsband
  • specialutgåva

För paket och boxar kan du skapa paketrabatter för en uppsättning enskilda titlar. Läs om hur du skapar paketrabatter för böcker i en serie. Paketrabatter ger

• en bättre användarupplevelse
  • större kontroll över kampanjer för utgivare.

Så här visas bokserier på Google Play

Seriesidans utseende på Google Play optimeras utifrån bokens genre.

För böcker inom genrerna tecknad serie, serieroman, manga och lättroman visas följande på Play:

• Bokens undertitel
  • Seriens namn
  • Nummer i serien

Om boken tillhör någon annan genre än ovanstående visas följande på Play:

• Boktitel
  • Seriens namn
  • Nummer i serien

Uppdatera metadata för en bokserie

1. Klicka på Bokkatalog i partnercentret.
  2. Klicka på en bok som ingår i serien du vill redigera.
  3. Klicka på fliken Serier i avsnittet Bokinfo högst upp på sidan.
  4. Klicka på fliken Visa sidan med serieinformation.
  5. Redigera seriens metadata om det behövs.

Obs! Kontakta vår kundsupport om du inte ser ändringarna i Google Play inom 48 timmar.

Lägga till en bok i en serie

Du kan lägga till böcker i en ny eller befintlig serie med två olika metoder.

Alternativ 1: Lägg till böcker via sidan Bokinfo

1. Klicka på Bokkatalog i partnercentret.
  2. Klicka på boken som du vill lägga till i en serie.
  3. Klicka på fliken Serier i avsnittet Bokinfo högst upp på sidan.
  4. Lägg till en bok i en serie.

Lägga till en bok i en ny serie

1. Ange seriens namn och nummer i motsvarande textrutor.
    • Serienumret måste vara ett heltal utan överhoppade eller upprepade nummer i serien.
  2. Klicka på Spara.

Tips: Om du angav serieinformation i samband med att du gjorde inställningar för boken kan de uppgifterna fyllas i automatiskt i textrutorna. Du kan redigera de automatiskt ifyllda uppgifterna eller radera dem och lägga till dem i en befintlig serie.

Lägga till en bok i en befintlig serie

1. Klicka på Lägg till i befintlig serie.
  2. Välj serien där du vill lägga till boken i rullgardinsmenyn.
  3. Välj bokens relation till serien.
  4. Lägg till ett serienummer för boken.
    • Serienumret måste vara ett heltal utan överhoppade eller upprepade nummer i serien.
  5. Klicka på Spara.

Alternativ 2: Lägga till böcker via sidan Bokkatalog

1. Klicka på Bokkatalog i partnercentret.
  2. Använd sökfunktionen för att hitta en serie.
  3. Välj serien.
  4. Öppna seriesidan genom att klicka på filtret med serienamnet.
  5. Klicka på Lägg till titel under Serietitlar.
  6. Välj bokens relation till serien.
  7. Lägg till ett serienummer för boken.
    • Serienumret måste vara ett heltal utan överhoppade eller upprepade nummer i serien.
  8. Klicka på Spara.

Tips:

Så här ändrar du ordning på titlarna i en serie:

1. Scrolla till avsnittet Serietitlar på seriesidan.
  2. Ändra ordningen genom att dra och släppa titlar.