Kom i gang med serier

Viktig:

• Det er ikke sikkert at alle funksjoner er tilgjengelige i landet du bor i.
En serieside på Google Play er en side som er satt av til en gruppe bøker som er ment å leses eller lyttes til i en bestemt rekkefølge. Serier som har en serieside, kan være kvalifisert for pakkepromoteringer.

Opprett en serie på Play

Bruk seriekatalogen (anbefales)
  1. Velg Seriekatalog i partnersenteret.
  2. Øverst til høyre klikker du på + Legg til en serie-knappen.
  3. Skriv inn serienavnet i tekstfeltet.
  4. Angi boktypen.
    • Du kan velge mellom e-bok og lydbok.
  5. Skriv inn en beskrivelse av serien i tekstfeltet.
    • Dette er valgfritt, men anbefales. Brukere ser beskrivelsen i Play-butikken.
  6. Klikk på Opprett.
  7. På den nye seriesiden klikker du på + Legg til en tittel-knappen.
    • Legg til eksisterende titler
      1. Velg boken du vil legge til i serien.
      2. Velg forholdet mellom bøkene i serien.
      3. Legg til et serienummer for boken.
        • Serienummeret må være et heltall, og du kan ikke hoppe over nummer eller bruke det samme nummeret flere ganger i serien.
      4. Klikk på Lagre.
    • Legg til nye titler
      1. Velg + Legg til en ny tittel fra menyen.
      2. Følg veiledningen for å opprette en ny bok.
Tips: Denne funksjonen er bare tilgjengelig for bestilte serier som leses i en bestemt rekkefølge, og der hver tittel har et tilknyttet nummer.
Bruk bokkatalogen
  1. Velg Bokkatalog i partnersenteret.
  2. Velg boken du vil at skal inngå i den nye serien.
  3. I Bokinformasjon-delen klikker du på Serier-fanen øverst på siden.
  4. Legg til boken i en serie.
    • Legg til bøker i eksisterende serier
      1. Klikk på + Legg til i en eksisterende serie.
      2. Skriv inn serienavnet i tekstfeltet.
      3. Velg et alternativ fra menyen.
      4. Velg forholdstypen og så Lagre.
      5. Skriv inn bokens nummer i serien.
      6. Klikk på Lagre.
    • Opprett nye serier
      1. Klikk på + Opprett en ny serie.
      2. Skriv inn navnet på serien.
      3. Angi boktypen.
        • Du kan velge mellom e-bok og lydbok.
      4. Angi serietypen.
        • Du kan velge mellom bok, tegneserie og lett roman.
      5. Skriv inn en beskrivelse av serien i tekstfeltet.
        • Dette er valgfritt, men anbefales. Brukere ser beskrivelsen i Play-butikken.
      6. Klikk på Opprett.
      7. På den nye seriesiden klikker du på + Legg til en tittel-knappen.
        • Legg til eksisterende titler
          1. Velg boken du vil legge til i serien.
          2. Velg forholdet mellom bøkene i serien.
          3. Legg til et serienummer for boken.
            • Serienummeret må være et heltall, og du kan ikke hoppe over tall eller bruke samme tall flere ganger i serien.
          4. Klikk på Lagre.
        • Legg til nye titler
          1. Velg + Legg til en ny tittel fra menyen.
          2. Følg veiledningen for å opprette en ny bok.
  5. Klikk på Lagre.

Tips:

• Hvis du oppga serieinformasjon da du konfigurerte boken, kan det hende at dataene fylles ut automatisk i tekstfeltene. Du kan oppdatere disse dataene etter behov.
  • Denne funksjonen er bare tilgjengelig for bestilte serier som leses i en bestemt rekkefølge, og der hver tittel har et tilknyttet nummer.

Slå av serier

Bruk seriekatalogen (anbefales)
  1. Velg Seriekatalog i partnersenteret.
  2. Ved siden av serien du vil deaktivere, klikker du på Mer Mer og så Deaktiver.
Bruk seriesiden
  1. Velg Seriekatalog i partnersenteret.
  2. Velg serien du vil deaktivere.
  3. Klikk på Deaktiver-knappen øverst til høyre.

Send inn seriemetadata

serienavnet

Navnet på serien du vil opprette.

• Når du har klikket på en bok i katalogen din, må du finne Serienavn-feltet i Serier-delen på Bokinformasjon-fanen.
  • Serienavnet må være det samme for alle bøkene i serien – også når det gjelder små og store bokstaver, mellomrom og annen tegnsetting.
Tips: Når du bruker ONIX, anses <TitleElement>-komposisjoner med 02 som verdi for <TitleElementlevel> for å være serienavn. Finn ut mer om ONIX.
serienummeret
  • Serienummeret for hver bok må være et arabisk heltall.
  • Hver bok må ha et nummer, og du må ikke hoppe over eller gjenta noen nummer i serien.
Tips: Det finnes et unntak for spesielle boktyper uten sekvensnumre.
Sjanger
Når du har klikket på en bok i katalogen, kan du legge til sjangere ved å velge Sjanger øverst på Bokinformasjon-fanen.

Hvis bøkene i serien din er tegneserier, grafiske romaner, manga eller lette romaner, må du legge til den riktige sjangeren fra listen nedenfor for alle bøkene i serien. Play bruker denne informasjonen for å gi brukerne mest mulig relevant informasjon.

Sørg også for å oppgi det riktige språket for boken i bokinformasjonen.

Spesielle boktyper

Du kan gjøre det lettere for kunder og Play å forstå forholdet mellom bøker ved å ta med ord i boktittelen som viser hva slags type det dreier seg om:

• samleboks
  • pakke
  • omnibusutgaver
  • spesialutgave

For pakker og samlebokser må du lage pakkerabatter som samler enkelttitler i én pakke. Finn ut hvordan du lager pakkerabatter for bøker i den samme serien. Tilbud med pakkerabatter:

• bedre brukeropplevelse
  • bedre kontroll over markedsføringen for utgivere

Slik viser Google Play bøker i serier

Google Play optimaliserer visningen av seriesider basert på boksjangeren.

Hvis boken din er i sjangeren tegneserie, grafisk roman, manga eller lett romantikk, viser Play

• bokens undertittel
  • serienavnet
  • serienummeret

Hvis boken din er i en annen sjanger enn de som er oppført ovenfor, viser Play

• bokens tittel
  • serienavnet
  • serienummeret

Oppdater metadataene for serier

Alternativ 1: Oppdater metadataene via Seriekatalog-siden (anbefalt)
  1. Velg Seriekatalog i partnersenteret.
  2. Søk etter eller rull ned til serien.
  3. Velg serien.
  4. Velg Endre serieinformasjon-knappen.
Alternativ 2: Oppdater metadataene via Bokkatalog-siden
  1. Klikk på Bokkatalog i partnersenteret.
  2. Klikk på en bok i serien du vil endre.
  3. Klikk på Serie under «Bokinformasjon» øverst på siden.
  4. Klikk på Se detaljsiden for serien.
  5. Endre metadataene for serien.

Tips: Kontakt brukerstøtten hvis endringene ikke gjenspeiles på Google Play innen 48 timer.

Legg til bøker i serier

Du kan legge til bøker i nye eller eksisterende serier.

Alternativ 1: Legg til en bok via Seriekatalog-siden (anbefalt)
  1. Velg Seriekatalog i partnersenteret.
  2. Søk etter serien.
  3. Velg serien.
  4. Klikk på Legg til en tittel i Serietitler-delen.

Legg til eksisterende titler

1. Velg boken du vil legge til i serien.
  2. Velg forholdet mellom bøkene i serien.
  3. Legg til et serienummer for boken.
    • Serienummeret må være et heltall, og du kan ikke hoppe over tall eller bruke samme tall flere ganger i serien.
  4. Klikk på Lagre.

Legg til nye titler

1. Klikk på + Legg til en ny tittel i menyen.
  2. Følg veiledningen for å opprette en ny bok.
Alternativ 2: Legg til bøker via bøkenes detaljsider
  1. Klikk på Bokkatalog i partnersenteret.
  2. Velg boken du vil legge til i en serie.
  3. Klikk på Serie under «Bokinformasjon» øverst på siden.
  4. Legg til boken i en serie.

Legg til bøker i nye serier

1. Skriv inn serienavnet og serienummeret i de aktuelle tekstfeltene.
    • Serienummeret må være et heltall, og du kan ikke hoppe over tall eller bruke samme tall flere ganger i serien.
  2. Klikk på Lagre.

Tips: Hvis du oppga serieinformasjon da du la til boken, kan det hende metadataene fylles ut automatisk. Du kan oppdatere metadataene eller slette dem.

Legg til bøker i eksisterende serier

1. Klikk på Legg til i en eksisterende serie.
  2. Velg serien du vil legge til boken i, fra rullegardinmenyen.
  3. Velg forholdet mellom bøkene i serien.
  4. Legg til et serienummer for boken.
    • Serienummeret må være et heltall, og du kan ikke hoppe over tall eller bruke det samme tallet flere ganger i serien.
  5. Klikk på Lagre.
Alternativ 3: Legg til bøker via Bokkatalog-siden
  1. Klikk på Bokkatalog i partnersenteret.
  2. Søk etter serien.
  3. Velg serien.
  4. Gå til seriesiden ved å klikke på filteret som inneholder serienavnet.
  5. Klikk på Legg til en tittel under «Serietitler».
  6. Søk etter boken du vil legge til i serien.
  7. Velg boken du vil legge til.
  8. Velg forholdet mellom bøkene i serien.
  9. Legg til et serienummer for boken.
    • Serienummeret må være et heltall, og du kan ikke hoppe over tall eller bruke samme tall flere ganger i serien.
  10. Klikk på Lagre.

Tips:

Slik endrer du rekkefølgen på titlene i serier:

1. Rull ned til Serietitler-delen på seriesiden.
  2. For å endre rekkefølgen, dra og slipp titler.