Kom i gang med serier

Viktig:

• Det er ikke sikkert at alle funksjonene som er beskrevet på denne siden, er tilgjengelige i landet ditt.
  • Seriesider på Google Play er foreløpig bare tilgjengelige på engelsk, japansk, koreansk og fransk.
En serieside på Google Play er en egen side med en gruppe bøker som er ment å leses eller lyttes til i en bestemt rekkefølge.

Opprett en serie på Play

Når utgivere fyller ut «Serienavn»- og «Serienummer»-feltene under «Bokinformasjon» for to eller flere bøker, oppretter Google Play automatisk en serie. Slik oppretter du serier:

• Serienavnet må være det samme for alle bøkene i serien.
  • Serienumrene må være en rekkefølge med heltall som ikke hopper over eller gjentar noen tall i serien.

Du finner flere metadatakrav nedenfor.

Send inn seriemetadata

serienavnet

Navnet på serien du vil opprette.

• Når du har klikket på en bok i katalogen din, finner du «Serienavn»-feltet på «Bokinformasjon»-fanen.
  • Serienavnet må være det samme for alle bøkene i serien – også når det gjelder store og små bokstaver, mellomrom og annen tegnsetting.
Tips: Når du bruker ONIX, anses <TitleElement>-komposisjoner med 02 som verdi for <TitleElementlevel> for å være serienavn. Finn ut mer om ONIX.
serienummeret
  • Verdien for bind i serien for bøkene må være arabiske heltall.
  • Hver bok må ha et tall, og du må ikke hoppe over eller gjenta noen tall i serien.
Tips: Det finnes et unntak for spesielle boktyper uten sekvensnumre.
Sjanger

Hvis bøkene i serien din er tegneserier, grafiske romaner, manga eller lette romaner, må du legge til den riktige sjangeren fra listen nedenfor for alle bøkene i serien. Play bruker denne informasjonen for å gi brukerne mest mulig relevant informasjon.

Sørg også for å oppgi det riktige språket for boken i bokinformasjonen.

Spesielle boktyper

For å gjøre det lettere for kunder og Play å forstå forholdet mellom bøker bør du ta med ord i boktittelen som viser hva slags type det dreier seg om:

• Omnibus
  • Pakke
  • Sett i eske
  • Spesialutgave

Slik viser Google Play bøker i serier

Google Play optimaliserer visningen av seriesider basert på boksjangeren.

Hvis boken din er i sjangeren tegneserie, grafisk roman, manga eller lett romantikk, viser Play

• bokens undertittel
  • serienavnet
  • serienummeret

Hvis boken din er i en annen sjanger enn de som er oppført ovenfor, viser Play

• bokens tittel
  • serienavnet
  • serienummeret

Oppdater metadataene for serier

Gjør dette når du oppdaterer metadataene for serien din:

• Hvis du sender inn feil serienavn eller -nummer for en bok, må du sende inn informasjonen på nytt med de riktige dataene via partnersenteret, ONIX eller CSV.
  • Det tar omtrent 48 timer før endringer av serienavnet eller -nummeret for enkeltbøker oppdateres.
Tips: For at brukeropplevelsen skal være så konsekvent som mulig, er det ikke sikkert at disse endringene publiseres på Google Play. Hvis det har gått 48 timer og du fortsatt ikke ser en endring i en bok gjenspeilt på Play, kan du kontakte brukerstøtten vår.