Sarjan luominen

Tärkeää:

• Kaikki ominaisuudet eivät välttämättä ole saatavilla maassasi.
Google Playssa oleva sarjasivu sisältää kokoelman kirjoja, jotka on tarkoitus lukea tai kuunnella järjestyksessä. Kun sarjasivu on luotu, sarjasta voi mahdollisesti tarjota pakettialennuksia.

Sarjan luominen Playssa

Sarjalistan käyttäminen (suositus)
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Sarjalista.
  2. Klikkaa oikean yläkulman + Lisää sarja ‐painiketta.
  3. Lisää sarjan nimi tekstikenttään.
  4. Valitse kirjan tyyppi.
    • Voit valita e-kirjan tai äänikirjan.
  5. Kirjoita sarjan kuvaus tekstikenttään.
    • Tämä on valinnaista mutta suositeltavaa. Kuvaus näkyy käyttäjille Play Kaupassa.
  6. Klikkaa Luo.
  7. Klikkaa uuden sarjan sivulla + Lisää kirja ‐painiketta.
    • Aiemmin luodun kirjan lisääminen
      1. Valitse kirja, jonka haluat lisätä sarjaan.
      2. Valitse kirjan yhteys sarjaan.
      3. Lisää kirjalle sarjanumero.
        • Sarjanumeron on oltava kokonaisluku, eikä sarjassa kannata ohittaa tai toistaa numeroa.
      4. Klikkaa Tallenna.
    • Uuden kirjan lisääminen
      1. Valitse valikosta + Lisää uusi kirja.
      2. Luo uusi kirja seuraamalla ohjeita.
Vinkki: Ominaisuus on käytettävissä vain tilatuissa sarjoissa, jonka kirjat luetaan tietyssä järjestyksessä ja jonka jokaisella kirjalla on numero.
Kirjaluettelon käyttäminen
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Kirjaluettelo.
  2. Valitse kirja, jonka haluat sisällyttää uuteen sarjaan.
  3. Valitse Kirjan tiedot ‐osiosta sivun yläreunasta Sarjat-välilehti.
  4. Lisää kirja sarjaan.
    • Kirjan lisääminen aiemmin luotuun sarjaan
      1. Valitse + Lisää aiemmin luotuun sarjaan.
      2. Lisää sarjan nimi tekstikenttään.
      3. Valitse vaihtoehto valikosta.
      4. Valitse kirjan yhteys sarjaan ja sitten Tallenna.
      5. Lisää kirjan numero sarjassa.
      6. Klikkaa Tallenna.
    • Uuden sarjan luominen
      1. Valitse + Luo uusi sarja.
      2. Lisää sarjan nimi.
      3. Valitse kirjan tyyppi.
        • Voit valita e-kirjan tai äänikirjan.
      4. Valitse sarjan tyyppi.
        • Voit valita kirjan, sarjakuvan tai kevytromaanin.
      5. Kirjoita sarjan kuvaus tekstikenttään.
        • Tämä on valinnaista mutta suositeltavaa. Kuvaus näkyy käyttäjille Play Kaupassa.
      6. Klikkaa Luo.
      7. Klikkaa uuden sarjan sivulta + Lisää kirja ‐painiketta.
        • Aiemmin luodun kirjan lisääminen
          1. Valitse kirja, jonka haluat lisätä sarjaan.
          2. Valitse kirjan yhteys sarjaan.
          3. Lisää kirjalle sarjanumero.
            • Sarjanumeron on oltava kokonaisluku, eikä sarjassa voi ohittaa tai toistaa numeroa.
          4. Klikkaa Tallenna.
        • Uuden kirjan lisääminen
          1. Valitse valikosta + Lisää uusi kirja.
          2. Luo uusi kirja seuraamalla ohjeita.
  5. Klikkaa Tallenna.

Vinkkejä:

• Jos olet lisännyt sarjan tiedot lisätessäsi kirjan, data saatetaan täyttää automaattisesti tekstikenttiin. Voit tarvittaessa muokata automaattisesti täytettyä dataa.
  • Ominaisuus on käytettävissä vain tilatuissa sarjoissa, jonka kirjat luetaan tietyssä järjestyksessä ja jonka jokaisella kirjalla on numero.

Sarjan poistaminen käytöstä

Sarjalistan käyttäminen (suositus)
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Sarjalista.
  2. Valitse käytöstä poistettavan sarjan vierestä Lisää Lisää ja sitten Poista käytöstä.
Sarja-sivun käyttäminen
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Sarjalista.
  2. Valitse sarja, jonka haluat poistaa käytöstä.
  3. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa Poista käytöstä ‐painiketta.

Lähetä sarjan metatiedot

Sarjan nimi

Luotavan sarjan nimi.

• Klikattuasi luettelossa olevaa kirjaa voit tarkistaa sarjan nimen Kirjan tiedot ‐välilehden Sarja-kohdassa olevasta Sarjan nimi ‐kentästä.
  • Sarjan nimen on oltava täsmälleen sama kaikissa sarjan kirjoissa isoja kirjaimia, välilyöntejä ja muita välimerkkejä myöten.
Vinkki: Kun käytät ONIXia, sarjan nimenä pidetään <TitleElement>-yhdistelmää, jonka <TitleElementLevel>-arvo on 02. Lue lisää ONIXista.
Sarjanumero
  • Kunkin kirjan sarjanumeron on oltava kokonaisluku arabialaisena numerona.
  • Jokainen kirja tarvitsee numeron, eikä sarjassa saa ohittaa tai toistaa numeroita.
Vinkki: Poikkeuksen muodostavat kirjat, joiden kirjatyyppi on erityinen ja joilla ei ole sarjanumeroa.
Lajityyppi
Klikattuasi luettelossa olevaa kirjaa voit lisätä genrejä valitsemalla Kirjan tiedot ‐välilehden yläreunasta Genre.

Jos kirjasarjasi kirjat ovat sarjakuvia, sarjakuvaromaaneja, mangaa tai kevytromaaneja, lisää sopiva genre alla mainituista kaikkiin sarjan kirjoihin. Play näyttää tämän tiedon avulla käyttäjille mahdollisimman osuvia tietoja.

Varmista myös, että kirjan kieli on oikein Kirjan tiedot ‐kohdassa.

Erikoiskirjatyypit

Auta asiakkaitasi ja Playta ymmärtämään kirjojen välistä suhdetta sisällyttämällä kirjan nimeen sanoja, joista käy ilmi sen erikoistyyppi:

• kokoelma
  • paketti
  • antologia
  • erikoispainos.

Voit luoda paketeille ja kokoelmille pakettialennuksia, jotka kokoavat yhteen yksittäisiä nimikkeitä. Lue lisää pakettialennusten luomisesta saman sarjan kirjoille. Pakettialennusten hyödyt:

• parempi käyttökokemus
  • julkaisijoilla enemmän päätösvaltaa mainoskampanjoihin.

Miten Google Play näyttää kirjoja sarjana

Google Play optimoi sarjasivun näyttötavan kirjan genren perusteella.

Jos kirjasi lajityyppi on sarjakuva, sarjakuvaromaani, manga tai kevytromaani, Play näyttää seuraavat:

• Kirjan alaotsikko
  • Sarjan nimi
  • Sarjanumero

Jos kirjasi on genreissä, joita ei ole mainittu yllä, Play näyttää seuraavat:

• Teoksen nimike
  • Sarjan nimi
  • Sarjanumero

Päivitä sarjan sisällönkuvaustiedot

Vaihtoehto 1: Päivitä metadata Sarjalista-sivun kautta (suositus)
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Sarjalista.
  2. Hae sarjaa tai vieritä sen kohdalle.
  3. Valitse sarja.
  4. Klikkaa Muokkaa sarjan tietoja ‐painiketta.
Vaihtoehto 2: Päivitä metadata Kirjaluettelo-sivun kautta
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Kirjaluettelo.
  2. Klikkaa mitä tahansa kirjaa, joka kuuluu muokattavaan sarjaan.
  3. Valitse sivun yläreunan Kirjan tiedot ‐kohdasta Sarja.
  4. Valitse Näytä sarjan tietosivu.
  5. Muokkaa sarjan metadataa.

Vinkki: Jos muutokset eivät näy Google Playssa 48 tunnin kuluessa, ota yhteyttä asiakastukeen.

Kirjan lisääminen sarjaan

Voit lisätä kirjoja uuteen tai aiemmin luotuun sarjaan.

Vaihtoehto 1: Lisää kirja Sarjalista-sivun kautta (suositus)
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Sarjalista.
  2. Hae sarjaa.
  3. Valitse sarja.
  4. Valitse "Sarjaan sisältyvät kirjat" ‐kohdasta Lisää kirja.

Aiemmin luodun kirjan lisääminen

1. Valitse kirja, jonka haluat lisätä sarjaan.
  2. Valitse kirjan yhteys sarjaan.
  3. Lisää kirjalle sarjanumero.
    • Sarjanumeron on oltava kokonaisluku, eikä sarjassa voi ohittaa tai toistaa numeroa.
  4. Klikkaa Tallenna.

Uuden kirjan lisääminen

1. Klikkaa valikosta + Lisää uusi kirja.
  2. Luo uusi kirja seuraamalla ohjeita.
Vaihtoehto 2: Lisää kirjan tietosivun kautta
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Kirjaluettelo.
  2. Valitse kirja, jonka haluat lisätä sarjaan.
  3. Valitse sivun yläreunan Kirjan tiedot ‐kohdasta Sarja.
  4. Lisää kirja sarjaan.

Kirjan lisääminen uuteen sarjaan

1. Lisää tekstikenttiin sarjan nimi ja sarjanumero.
    • Sarjanumeron on oltava kokonaisluku, eikä sarjassa voi ohittaa tai toistaa numeroa.
  2. Klikkaa Tallenna.

Vinkki: Jos olet lisännyt sarjan tiedot lisätessäsi kirjan, metadata saatetaan täyttää automaattisesti. Voit päivittää tai poistaa metadatan.

Kirjan lisääminen aiemmin luotuun sarjaan

1. Valitse Lisää aiemmin luotuun sarjaan.
  2. Valitse avattavasta valikosta sarja, johon haluat lisätä kirjan.
  3. Valitse kirjan yhteys sarjaan.
  4. Lisää kirjalle sarjanumero.
    • Sarjanumeron on oltava kokonaisluku, etkä voi ohittaa tai toistaa sarjan numeroita.
  5. Klikkaa Tallenna.
Vaihtoehto 3: Lisää Kirjaluettelo-sivun kautta
  1. Valitse Yhteistyökumppanikeskuksesta Kirjaluettelo.
  2. Hae sarjaa.
  3. Valitse sarja.
  4. Pääset sarjasivulle klikkaamalla suodatinta, jossa on sarjan nimi.
  5. Valitse "Sarjaan sisältyvät kirjat" ‐kohdasta Lisää kirja.
  6. Hae kirjaa, jonka haluat lisätä sarjaan.
  7. Valitse lisättävä kirja.
  8. Valitse kirjan yhteys sarjaan.
  9. Lisää kirjalle sarjanumero.
    • Sarjanumeron on oltava kokonaisluku, eikä sarjassa voi ohittaa tai toistaa numeroa.
  10. Klikkaa Tallenna.

Vinkki:

Näin voit muuttaa kirjojen järjestystä sarjassa:

1. Vieritä sarjasivulla Sarjaan sisältyvät kirjat ‐kohtaan.
  2. Muuta järjestystä vetämällä ja pudottamalla kirjojen nimiä.

Muita artikkeleita