Sarjan luominen

Tärkeää:

• Jotkin tällä sivustolla kuvaillut ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla maassasi.
  • Google Playn sarjasivuja voi tällä hetkellä käyttää vain englanniksi, japaniksi, koreaksi ja ranskaksi.
Google Playssa oleva sarjasivu sisältää kokoelman kirjoja, jotka on tarkoitus lukea tai kuunnella järjestyksessä. Kun sarjasivu on luotu, sarjasta voi mahdollisesti tarjota pakettialennuksia.

Sarjan luominen Playssa

1. Klikkaa Yhteistyökumppanikeskuksesta Kirjaluettelo.
  2. Klikkaa kirjaa, jonka haluat sisällyttää uuteen sarjaan.
  3. Klikkaa sivun yläreunassa olevasta Kirjan tiedot ‐kohdasta Sarja-välilehteä.
  4. Lisää tekstikenttiin sarjan nimi ja sarjanumero.
    • Sarjanumeron on oltava kokonaisluku, eikä sarjassa saa ohittaa tai toistaa numeroita.
  5. Klikkaa Tallenna.
Vinkki: Jos olet lisännyt sarjatiedot aiemmin luodessasi kirjaa, data saatetaan täyttää tekstikenttiin automaattisesti. Voit tarvittaessa muokata automaattisesti täytettyä dataa.

Lähetä sarjan metatiedot

Sarjan nimi

Luotavan sarjan nimi.

• Klikattuasi luettelossa olevaa kirjaa voit tarkistaa sarjan nimen Kirjan tiedot ‐välilehden Sarja-kohdassa olevasta Sarjan nimi ‐kentästä.
  • Sarjan nimen on oltava täsmälleen sama kaikissa sarjan kirjoissa isoja kirjaimia, välilyöntejä ja muita välimerkkejä myöten.
Vinkki: Kun käytät ONIXia, sarjan nimenä pidetään <TitleElement>-yhdistelmää, jonka <TitleElementLevel>-arvo on 02. Lue lisää ONIXista.
Sarjanumero
  • Kunkin kirjan sarjanumeron on oltava kokonaisluku arabialaisena numerona.
  • Jokainen kirja tarvitsee numeron, eikä sarjassa saa ohittaa tai toistaa numeroita.
Vinkki: Poikkeuksen muodostavat kirjat, joiden kirjatyyppi on erityinen ja joilla ei ole sarjanumeroa.
Lajityyppi
Klikattuasi luettelossa olevaa kirjaa voit lisätä genrejä valitsemalla Kirjan tiedot ‐välilehden yläreunasta Genre.

Jos kirjasarjasi kirjat ovat sarjakuvia, sarjakuvaromaaneja, mangaa tai kevytromaaneja, lisää sopiva genre alla mainituista kaikkiin sarjan kirjoihin. Play näyttää tämän tiedon avulla käyttäjille mahdollisimman osuvia tietoja.

Varmista myös, että kirjan kieli on oikein Kirjan tiedot ‐kohdassa.

Erikoiskirjatyypit

Auta asiakkaitasi ja Playta ymmärtämään kirjojen välistä suhdetta sisällyttämällä kirjan nimeen sanoja, joista käy ilmi sen erikoistyyppi:

• kokoelma
  • paketti
  • antologia
  • erikoispainos.

Voit luoda paketeille ja kokoelmille pakettialennuksia, jotka kokoavat yhteen yksittäisiä nimikkeitä. Lue lisää pakettialennusten luomisesta saman sarjan kirjoille. Pakettialennusten hyödyt:

• parempi käyttökokemus
  • julkaisijoilla enemmän päätösvaltaa mainoskampanjoihin.

Miten Google Play näyttää kirjoja sarjana

Google Play optimoi sarjasivun näyttötavan kirjan genren perusteella.

Jos kirjasi lajityyppi on sarjakuva, sarjakuvaromaani, manga tai kevytromaani, Play näyttää seuraavat:

• Kirjan alaotsikko
  • Sarjan nimi
  • Sarjanumero

Jos kirjasi on genreissä, joita ei ole mainittu yllä, Play näyttää seuraavat:

• Teoksen nimike
  • Sarjan nimi
  • Sarjanumero

Päivitä sarjan sisällönkuvaustiedot

1. Klikkaa Yhteistyökumppanikeskuksesta Kirjaluettelo.
  2. Klikkaa mitä tahansa kirjaa, joka kuuluu muokattavaan sarjaan.
  3. Klikkaa sivun yläreunassa olevasta Kirjan tiedot ‐kohdasta Sarja-välilehteä.
  4. Klikkaa Näytä sarjan tietosivu ‐välilehteä.
  5. Muokkaa tarvittaessa sarjan metadataa.

Vinkki: Jos muutokset eivät näy Google Playssa 48 tunnin kuluessa, ota yhteyttä asiakastukeen.

Kirjan lisääminen sarjaan

Kirjoja voi lisätä uuteen tai aiemmin luotuun sarjaan kahdella eri tavalla.

Vaihtoehto 1: Kirjan tiedot ‑sivun kautta

1. Klikkaa Yhteistyökumppanikeskuksesta Kirjaluettelo.
  2. Valitse kirja, jonka haluat lisätä sarjaan.
  3. Klikkaa sivun yläreunassa olevasta Kirjan tiedot ‐kohdasta Sarja-välilehteä.
  4. Lisää kirja sarjaan.

Kirjan lisääminen uuteen sarjaan

1. Lisää tekstikenttiin sarjan nimi ja sarjanumero.
    • Sarjanumeron on oltava kokonaisluku, eikä sarjassa saa ohittaa tai toistaa numeroita.
  2. Klikkaa Tallenna.

Vinkki: Jos olet lisännyt sarjatiedot aiemmin luodessasi kirjaa, data saatetaan täyttää tekstikenttiin automaattisesti. Voit muokata automaattisesti täytettyä dataa tai poistaa sen ja lisätä kirjan aiemmin luotuun sarjaan.

Kirjan lisääminen aiemmin luotuun sarjaan

1. Valitse Lisää aiemmin luotuun sarjaan.
  2. Valitse avattavasta valikosta sarja, johon haluat lisätä kirjan.
  3. Valitse kirjan yhteys sarjaan.
  4. Lisää kirjalle sarjanumero.
    • Sarjanumeron on oltava kokonaisluku, eikä sarjassa saa ohittaa tai toistaa numeroita.
  5. Klikkaa Tallenna.

Vaihtoehto 2: Kirjaluettelo-sivun kautta

1. Klikkaa Yhteistyökumppanikeskuksesta Kirjaluettelo.
  2. Etsi sarja käyttämällä hakua.
  3. Valitse sarja.
  4. Pääset sarjasivulle klikkaamalla suodatinta, jossa on sarjan nimi.
  5. Klikkaa Sarjaan sisältyvät kirjat ‐kohdasta Lisää kirja.
  6. Kun olet löytänyt sarjaan lisättävän kirjan, valitse sen yhteys sarjaan.
  7. Lisää kirjalle sarjanumero.
    • Sarjanumeron on oltava kokonaisluku, eikä sarjassa saa ohittaa tai toistaa numeroita.
  8. Klikkaa Tallenna.

Vinkki:

Näin voit muuttaa kirjojen järjestystä sarjassa:

1. Vieritä sarjasivulla Sarjaan sisältyvät kirjat ‐kohtaan.
  2. Muuta järjestystä vetämällä ja pudottamalla kirjojen nimiä.