Sarjan aloittaminen

Tärkeää:

• Jotkin tällä sivustolla kuvaillut ominaisuudet eivät ehkä ole saatavilla maassasi.
  • Google Playn sarjasivuja voi tällä hetkellä käyttää vain englanniksi, japaniksi, koreaksi ja ranskaksi.
Sarjasivu Google Playssa sisältää kokoelman kirjoja, jotka on tarkoitus lukea tai kuunnella järjestyksessä.

Sarjan luominen Playssa

Google Play luo automaattisesti sarjan, kun kustantajat täyttävät Sarjan nimi- ja Sarjanumero-kentät Kirjan tiedot ‐kohdassa vähintään kahdelle kirjalle. Sarjan luominen:

• Sarjan nimen on oltava sama kaikissa sarjan kirjoissa.
  • Sarjanumeroiden on oltava kokonaislukuja, eikä sarjassa saa ohittaa tai toistaa numeroita.

Muut sisällönkuvaustietovaatimukset ovat alla.

Lähetä sarjan metatiedot

Sarjan nimi

Luotavan sarjan nimi.

• Kun klikkaat luettelossa olevaa kirjaa, näet Sarjan nimi ‐kentän Kirjan tiedot ‐välilehdellä.
  • Sarjan nimen on oltava täsmälleen sama kaikissa sarjan kirjoissa isoja kirjaimia, välilyöntejä ja muita välimerkkejä myöten.
Vinkki: Kun käytät ONIXia, sarjan nimenä pidetään <TitleElement>-yhdistelmää, jonka <TitleElementLevel>-arvo on 02. Lue lisää ONIXista.
Sarjanumero
  • Kirjojen niteiden numeroiden on oltava arabialaisia kokonaislukuja.
  • Jokainen kirja tarvitsee numeron, eikä sarjassa saa ohittaa tai toistaa numeroita.
Vinkki: Poikkeuksen muodostavat kirjat, joiden kirjatyyppi on erityinen ja joilla ei ole sarjanumeroa.
Lajityyppi

Jos kirjasarjasi kirjat ovat sarjakuvia, sarjakuvaromaaneja, mangaa tai kevytromaaneja, lisää sopiva genre alla mainituista kaikkiin sarjan kirjoihin. Play näyttää tämän tiedon avulla käyttäjille mahdollisimman osuvia tietoja.

Varmista myös, että kirjan kieli on oikein Kirjan tiedot ‐kohdassa.

Erikoiskirjatyypit

Auta asiakkaitasi ja Playta ymmärtämään kirjojen välistä suhdetta sisällyttämällä kirjan nimeen sanoja, jotka osoittavat sen erikoistyypin:

• Antologia
  • Paketti
  • Kokoelma
  • Erikoisversio

Miten Google Play näyttää kirjoja sarjana

Google Play optimoi sarjasivun näyttötavan kirjan genren perusteella.

Jos kirjasi lajityyppi on sarjakuva, sarjakuvaromaani, manga tai kevytromaani, Play näyttää seuraavat:

• Kirjan alaotsikko
  • Sarjan nimi
  • Sarjanumero

Jos kirjasi on genreissä, joita ei ole mainittu yllä, Play näyttää seuraavat:

• Teoksen nimike
  • Sarjan nimi
  • Sarjanumero

Päivitä sarjan sisällönkuvaustiedot

Kun päivität sarjan sisällönkuvaustiedot:

• Jos lähetät kirjan virheellisen sarjan nimen tai sarjanumeron, lähetä oikeat tiedot uudelleen Yhteistyökumppanikeskuksen, ONIXin tai CSV:n kautta.
  • Sarjan nimeen tai sarjanumeroon tekemäsi muutokset päivittyvät noin 48 tunnin kuluessa.
Vinkki: Nämä muutokset eivät välttämättä näy Google Playssa, jotta käyttökokemus olisi yhdenmukainen. Jos kirjan muutokset eivät näy Playssa 48 tunnin kuluttua, ota yhteyttä asiakastukeen.