Kom godt i gang med serier

Vigtigt!

• Nogle af de funktioner, der er beskrevet på denne side, er muligvis ikke tilgængelige i dit land.
  • Seriesider i Google Play er i øjeblikket begrænset til engelsk, japansk, koreansk og fransk.
En serieside i Google Play er en dedikeret side, der indeholder en gruppe bøger, som skal læses eller lyttes til i rækkefølge.

Opret en serie i Play

Google Play opretter automatisk en serie, når udgivere udfylder felterne "Serienavn" og "Nummer i serie" under "Bogoplysninger" for 2 eller flere bøger. Sådan opretter du en serie:

• Serienavnet skal være ens for alle bøger i serien.
  • Serienumre skal være hele tal. Der må ikke springes over numre, og numrene må ikke gentages.

Du kan se yderligere krav til metadata nedenfor.

Indsend metadata for serier

Seriens navn

Navnet på den serie, du vil oprette.

• Når du klikker på en bog i dit katalog, kan du finde feltet "Serienavn" på fanen "Bogoplysninger".
  • Serienavnet skal matche alle bøger i serien, også med hensyn til brug af store/små bogstaver, mellemrum og tegnsætning.
Tip! Når du bruger ONIX, anses <TitleElement>-sammensætninger med et <TitleElementLevel> på 02 som serienavnet. Få flere oplysninger om ONIX.
Nummer i serie
  • Bøgernes bindnummer skal være hele arabiske tal.
  • Hver bog skal have et nummer. Der må ikke springes over numre, og numrene må ikke gentages.
Tip! Der er en undtagelse for bøger i særlige bogtyper uden sekvensnumre.
Genre

Hvis bøgerne i din serie er tegneserier, grafiske romaner, manga eller lette romaner, skal du føje den relevante genre, der er angivet nedenfor, til alle bøgerne i serien. Play bruger disse oplysninger til at give brugerne de mest relevante oplysninger.

Angiv også det korrekte sprog for din bog i Bogoplysninger.

Særlige bogtyper

For at hjælpe dine kunder og Play med at forstå forholdet mellem bøger skal du inkludere ord i bogens titel, der angiver den særlige type:

• Etbindsudgave
  • Pakke
  • Bokssæt
  • Særudgave

Sådan viser Google Play bøger i en serie

Google Play optimerer visningen af en serieside baseret på bogens genre.

Hvis din bog er i en af genrerne tegneserie, grafisk roman, manga eller let roman, viser Play følgende:

• Bogens undertitel
  • Seriens navn
  • Nummer i serie

Hvis din bog er i en genre, der ikke er angivet ovenfor, viser Play følgende:

• Bogtitel
  • Seriens navn
  • Nummer i serie

Opdater metadata for serien

Når du opdaterer seriens metadata:

• Hvis du i forbindelse med registrering af en bog indsender et forkert navn på serien eller et forkert nummer i serien, skal du indsende de korrekte data via Partnercenter, ONIX eller CSV.
  • Hvis du i forbindelse med registrering af en enkelt bog ændrer navnet på bogserien eller bogens nummer i serien, tager det omkring 48 timer at opdatere oplysningerne.
Tip! For at skabe en ensartet brugeroplevelse vises disse ændringer muligvis ikke online i Google Play. Hvis Play ikke afspejler en ændring af en bog efter 48 timer, kan du kontakte kundesupport.