Kom godt i gang med serier

Vigtigt!

• Nogle funktioner er muligvis ikke tilgængelige i dit land.
En serieside i Google Play er en dedikeret side, der indeholder en gruppe bøger, som skal læses eller lyttes til i en bestemt rækkefølge. Når en side findes, er en serie muligvis kvalificeret til pakker.

Opret en serie i Play

Brug seriekataloget (anbefales)
  1. VælgSeriekatalog i Partnercenter, for at få flere oplysninger.
  2. Klik på knappen + Tilføj serie øverst til højre.
  3. Angiv serienavnet i tekstfeltet.
  4. Angiv bogtypen.
    • Du kan vælge mellem e-bog og lydbog.
  5. Angiv en beskrivelse af serien i tekstfeltet.
    • Dette er valgfrit, men anbefales. Beskrivelsen kan ses af brugerne i Play Butik.
  6. Klik på Opret.
  7. Klik på knappen + Tilføj titel på den nye serieside.
    • Tilføj en eksisterende titel
      1. Klik på den bog, du vil føje til serien.
      2. Vælg seriens forholdstype.
      3. Tilføj et serienummer for bogen.
        • Serienummeret skal være et heltal uden oversprungne eller gentagne tal i serien.
      4. Klik på Gem.
    • Tilføj en ny titel
      1. Vælg + Tilføj ny titel i menuen.
      2. Følg vejledningen for at oprette en ny bog.
Tip! Denne funktion er kun tilgængelig for sorterede serier, der læses i en bestemt rækkefølge, og hver titel har et tilknyttet nummer.
Brug bogkataloget
  1. Vælg Bogkatalog i Partnercenter for at få flere oplysninger.
  2. Vælg den bog, du vil være en del af i din nye serie.
  3. Klik på fanen Serier øverst på siden i sektionen "Bogoplysninger".
  4. Føj bogen til en serie.
    • Føj til en eksisterende serie
      1. Klik på + Føj bogen til en allerede oprettet serie.
      2. Angiv serienavnet i tekstfeltet.
      3. Vælg en mulighed i menuen.
      4. Vælg seriens forholdstype og derefter Gem.
      5. Angiv bogens nummer i serien.
      6. Klik på Gem.
    • Opret en ny serie
      1. Klik på + Opret ny serie.
      2. Angiv seriens navn.
      3. Angiv bogtypen.
        • Du kan vælge mellem e-bog og lydbog.
      4. Angiv serietypen.
        • Du kan vælge mellem bog, tegneserie og let roman.
      5. Angiv en beskrivelse af serien i tekstfeltet.
        • Dette er valgfrit, men anbefales. Beskrivelsen kan ses af brugerne i Play Butik.
      6. Klik på Opret.
      7. Klik på knappen + Tilføj titel på den nye serieside.
        • Tilføj en eksisterende titel
          1. Klik på den bog, du vil føje til serien.
          2. Vælg seriens forholdstype.
          3. Tilføj et serienummer for bogen.
            • Serienummeret skal være et heltal uden oversprungne eller gentagne tal i serien.
          4. Klik på Gem.
        • Tilføj en ny titel
          1. Vælg + Tilføj ny titel i menuen.
          2. Følg vejledningen for at oprette en ny bog.
  5. Klik på Gem.

Tips!

• Hvis du angav serieoplysninger, da du konfigurerede bogen, udfyldes dataene muligvis automatisk i tekstfelterne. Hvis det er nødvendigt, kan du opdatere de automatisk udfyldte data.
  • Denne funktion er kun tilgængelig for sorterede serier, der læses i en bestemt rækkefølge, og hver titel har et tilknyttet nummer.

Deaktiver en serie

Brug seriekataloget (anbefales)
  1. VælgSeriekatalog i Partnercenter, for at få flere oplysninger.
  2. Ud for den serie, du vil deaktivere, skal du klikke på Mere Mere og derefter Deaktiver.
Brug siden Serier
  1. VælgSeriekatalog i Partnercenter, for at få flere oplysninger.
  2. Vælg den serie, du vil deaktivere.
  3. Klik på knappen Deaktiver øverst til højre.

Indsend metadata for serier

Seriens navn

Navnet på den serie, du vil oprette.

• Når du klikker på en bog i dit katalog, kan du finde feltet "Serienavn" i sektionen "Serier" under fanen "Bogoplysninger".
  • Serienavnet skal matche alle bøger i serien, også med hensyn til brug af store/små bogstaver, mellemrum og tegnsætning.
Tip! Når du bruger ONIX, anses <TitleElement>-sammensætninger med et <TitleElementLevel> på 02 som serienavnet. Få flere oplysninger om ONIX.
Nummer i serie
  • Serienummeret for hver bog skal være et arabisk heltal.
  • Hver bog skal have et nummer. Der må ikke springes over numre, og numrene må ikke gentages.
Tip! Der er en undtagelse for bøger i særlige bogtyper uden sekvensnumre.
Genre
Når du klikker på en bog i dit katalog, kan du tilføje genrer, når du vælger Genre øverst på fanen "Bogoplysninger".

Hvis bøgerne i din serie er tegneserier, grafiske romaner, manga eller lette romaner, skal du føje den relevante genre, der er angivet nedenfor, til alle bøgerne i serien. Play bruger disse oplysninger til at give brugerne de mest relevante oplysninger.

Angiv også det korrekte sprog for din bog i Bogoplysninger.

Særlige bogtyper

For at hjælpe dine kunder og Play med at forstå forholdet mellem bøger skal du inkludere ord i bogens titel, der angiver den særlige type:

• Bokssæt
  • Pakke
  • Etbindsudgave
  • Særudgave

Du kan oprette pakkerabatter for pakker og bokssæt, der samler de enkelte titler. Se, hvordan du opretter pakkerabatter for bøger i en serie. Tilbud med pakkerabat:

• En bedre brugeroplevelse
  • Mere kampagnestyring for udgivere

Sådan viser Google Play bøger i en serie

Google Play optimerer visningen af en serieside baseret på bogens genre.

Hvis din bog er i en af genrerne tegneserie, grafisk roman, manga eller let roman, viser Play følgende:

• Bogens undertitel
  • Seriens navn
  • Nummer i serie

Hvis din bog er i en genre, der ikke er angivet ovenfor, viser Play følgende:

• Bogtitel
  • Seriens navn
  • Nummer i serie

Opdater metadata for serien

Mulighed 1: Opdater metadata via siden Seriekatalog (anbefales)
  1. VælgSeriekatalog i Partnercenter for at få flere oplysninger.
  2. Søg efter eller rul ned til serien.
  3. Vælg serien.
  4. Vælg knappen Rediger serieoplysninger.
Mulighed 2: Opdater metadata via siden Bogkatalog
  1. Klik på Bogkatalog i Partnercenter.
  2. Klik på en bog, der er en del af den serie, du vil redigere.
  3. Klik på Serier øverst på siden under "Bogoplysninger".
  4. Klik på Se infosiden med oplysninger om serien.
  5. Rediger metadata for serien.

Tip! Hvis Google Play ikke afspejler ændringerne inden for 48 timer, skal du kontakte kundesupport.

Føj en bog til en serie

Du kan føje bøger til nye eller eksisterende serier.

Mulighed 1: Tilføj en bog via siden Seriekatalog (anbefales)
  1. VælgSeriekatalog i Partnercenter for at få flere oplysninger.
  2. Søg i serien.
  3. Vælg serien.
  4. Klik på Tilføj titel i sektionen "Serietitler".

Tilføj en eksisterende titel

1. Klik på den bog, du vil føje til serien.
  2. Vælg seriens forholdstype.
  3. Tilføj et serienummer for bogen.
    • Serienummeret skal være et heltal uden oversprungne eller gentagne tal i serien.
  4. Klik på Gem.

Tilføj en ny titel

1. Klik på + Tilføj ny titel i menuen.
  2. Følg vejledningen for at oprette en ny bog.
Mulighed 2: Tilføj via siden Bogoplysninger
  1. Klik på Bogkatalog i Partnercenter.
  2. Klik på den bog, du vil føje til en serie.
  3. Klik på Serier øverst på siden under "Bogoplysninger".
  4. Føj en bog til en serie.

Føj en bog til en ny serie

1. Angiv seriens navn og serienummeret i de tilsvarende tekstfelter.
    • Serienummeret skal være et heltal uden oversprungne eller gentagne tal i serien.
  2. Klik på Gem.

Tip! Hvis du angav serieoplysninger, da du tilføjede bogen, udfyldes metadataene muligvis automatisk. Du kan opdatere metadataene eller slette dem.

Føj en bog til en allerede oprettet serie

1. Klik på Føj bogen til en allerede oprettet serie.
  2. I rullemenuen skal du vælge den serie, du vil føje en bog til.
  3. Vælg seriens forholdstype.
  4. Tilføj et serienummer for bogen.
    • Serienummeret skal være et heltal uden oversprungne eller gentagne tal i serien.
  5. Klik på Gem.
Mulighed 3: Tilføj via siden Bogkatalog
  1. Klik på Bogkatalog i Partnercenter.
  2. Søg efter serien.
  3. Vælg serien.
  4. For at gå til seriesiden skal du klikke på det filter, der har seriens navn.
  5. Klik på Tilføj titel under "Serietitler".
  6. Søg efter den bog, du vil føje til serien.
  7. Vælg den bog, du vil tilføje.
  8. Vælg seriens forholdstype.
  9. Tilføj et serienummer for bogen.
    • Serienummeret skal være et heltal uden oversprungne eller gentagne tal i serien.
  10. Klik på Gem.

Tip!

Sådan ændrer du rækkefølgen af titler i en serie:

1. Rul ned til sektionen "Serietitler" på seriesiden.
  2. Træk og slip titler for at ændre rækkefølgen.