Kom godt i gang med serier

Vigtigt!

• Nogle af de funktioner, der er beskrevet på denne side, er muligvis ikke tilgængelige i dit land.
  • Seriesider i Google Play er i øjeblikket begrænset til engelsk, japansk, koreansk og fransk.
En serieside i Google Play er en dedikeret side, der indeholder en gruppe bøger, som skal læses eller lyttes til i en bestemt rækkefølge. Når en side findes, er en serie muligvis kvalificeret til pakker.

Opret en serie i Play

1. Klik på Bogkatalog i Partnercenter.
  2. Klik på den bog, der skal være en del af din nye serie.
  3. Klik på fanen "Serie" i sektionen "Bogoplysninger" øverst på siden.
  4. Angiv seriens navn og serienummeret i de tilsvarende tekstfelter.
    • Serienummeret skal være et heltal uden oversprungne eller gentagne tal i serien.
  5. Klik på Gem.
Tip! Hvis du tidligere har angivet serieoplysninger, da du konfigurerede bogen, udfyldes tekstfelterne muligvis automatisk med disse oplysninger. Hvis det er nødvendigt, kan du opdatere de automatisk udfyldte data.

Indsend metadata for serier

Seriens navn

Navnet på den serie, du vil oprette.

• Når du klikker på en bog i dit katalog, kan du finde feltet "Serienavn" i sektionen "Serier" under fanen "Bogoplysninger".
  • Serienavnet skal matche alle bøger i serien, også med hensyn til brug af store/små bogstaver, mellemrum og tegnsætning.
Tip! Når du bruger ONIX, anses <TitleElement>-sammensætninger med et <TitleElementLevel> på 02 som serienavnet. Få flere oplysninger om ONIX.
Nummer i serie
  • Serienummeret for hver bog skal være et arabisk heltal.
  • Hver bog skal have et nummer. Der må ikke springes over numre, og numrene må ikke gentages.
Tip! Der er en undtagelse for bøger i særlige bogtyper uden sekvensnumre.
Genre
Når du klikker på en bog i dit katalog, kan du tilføje genrer, når du vælger Genre øverst på fanen "Bogoplysninger".

Hvis bøgerne i din serie er tegneserier, grafiske romaner, manga eller lette romaner, skal du føje den relevante genre, der er angivet nedenfor, til alle bøgerne i serien. Play bruger disse oplysninger til at give brugerne de mest relevante oplysninger.

Angiv også det korrekte sprog for din bog i Bogoplysninger.

Særlige bogtyper

For at hjælpe dine kunder og Play med at forstå forholdet mellem bøger skal du inkludere ord i bogens titel, der angiver den særlige type:

• Bokssæt
  • Pakke
  • Etbindsudgave
  • Særudgave

Du kan oprette pakkerabatter for pakker og bokssæt, der samler de enkelte titler. Se, hvordan du opretter pakkerabatter for bøger i en serie. Tilbud med pakkerabat:

• En bedre brugeroplevelse
  • Mere kampagnestyring for udgivere

Sådan viser Google Play bøger i en serie

Google Play optimerer visningen af en serieside baseret på bogens genre.

Hvis din bog er i en af genrerne tegneserie, grafisk roman, manga eller let roman, viser Play følgende:

• Bogens undertitel
  • Seriens navn
  • Nummer i serie

Hvis din bog er i en genre, der ikke er angivet ovenfor, viser Play følgende:

• Bogtitel
  • Seriens navn
  • Nummer i serie

Opdater metadata for serien

1. Klik på Bogkatalog i Partnercenter.
  2. Klik på en bog, der er en del af den serie, du vil redigere.
  3. Klik på fanen "Serie" i sektionen "Bogoplysninger" øverst på siden.
  4. Klik på fanen "Se infosiden med oplysninger om serien".
  5. Rediger metadataene for serien efter behov.

Tip! Hvis Google Play ikke afspejler ændringerne inden for 48 timer, skal du kontakte kundesupport.

Føj en bog til en serie

Du kan føje bøger til nye eller allerede oprettede serier på to forskellige måder.

Mulighed 1: Tilføj via bogens infoside

1. Klik på Bogkatalog i Partnercenter.
  2. Klik på den bog, du vil føje til en serie.
  3. Klik på fanen "Serie" i sektionen "Bogoplysninger" øverst på siden.
  4. Føj en bog til en serie.

Føj en bog til en ny serie

1. Angiv seriens navn og serienummeret  i de tilsvarende tekstfelter.
    • Serienummeret skal være et heltal uden oversprungne eller gentagne tal i serien.
  2. Klik på Gem.

Tip! Hvis du tidligere har angivet serieoplysninger, da du konfigurerede bogen, udfyldes tekstfelterne muligvis automatisk med disse oplysninger. Du kan opdatere de automatisk udfyldte data eller slette dem og føje dem til en allerede oprettet serie.

Føj en bog til en allerede oprettet serie

1. Klik på Føj bogen til en allerede oprettet serie.
  2. I rullemenuen skal du vælge den serie, du vil føje en bog til.
  3. Vælg seriens forholdstype.
  4. Tilføj et serienummer for bogen.
    • Serienummeret skal være et heltal uden oversprungne eller gentagne tal i serien.
  5. Klik på Gem.

Mulighed 2: Tilføj via siden Bogkatalog

1. Klik på Bogkatalog i Partnercenter.
  2. Brug søgefunktionen til at finde en serie.
  3. Vælg serien.
  4. For at gå til seriesiden skal du klikke på det filter, der har seriens navn.
  5. Klik på Tilføj titel i sektionen "Serietitler".
  6. Når du har søgt efter den bog, du vil føje til serien, skal du vælge seriens forholdstype.
  7. Tilføj et serienummer for bogen.
    • Serienummeret skal være et heltal uden oversprungne eller gentagne tal i serien.
  8. Klik på Gem.

Tip!

Sådan ændrer du rækkefølgen af titler i en serie:

1. Rul ned til sektionen "Serietitler" på seriesiden.
  2. Træk og slip titler for at ændre rækkefølgen.