Begin met reeks

Belangrik:

• Sommige kenmerke is dalk nie in jou land beskikbaar nie.
’n Reeksbladsy op Google Play is ’n toegewyde bladsy wat ’n groep boeke bevat wat bedoel is om in volgorde gelees of geluister te word. Sodra ’n reeksbladsy bestaan, kan ’n reeks dalk vir bondelpromosies of -intekeninge kwalifiseer.

Skep 'n reeks op Play

Gebruik die Reekskatalogus (aanbeveel)
  1. Kies Reekskatalogus in die Vennootsentrum.
  2. Klik die + Voeg reeks by-knoppie in die hoek bo regs.
  3. Voer die reeksnaam in die tekskassie in.
  4. Spesifiseer die soort boek.
    • Jy kan tussen e-boek en oudioboek kies.
  5. Voer ’n beskrywing van die reeks in die tekskassie in.
    • Dit is opsioneel, maar word aanbeveel. Gebruikers kan die beskrywing in die Play Winkel sien.
  6. Klik Skep.
  7. Klik die + Voeg titel by-knoppie op die nuwereeksbladsy.
    • Voeg ’n bestaande titel by
      1. Kies die boek wat jy by die reeks wil voeg.
      2. Kies die soort reeksverhouding.
      3. Voeg ’n reeksnommer vir die boek by.
        • Die reeksnommer moet ’n heelgetal wees, en moenie ’n getal in die reeks oorslaan of herhaal nie.
      4. Klik Stoor.
    • Voeg ’n nuwe titel by
      1. Kies + Voeg nuwe titel by op die kieslys.
      2. Volg die porboodskappe na skep ’n nuwe boek.
Wenk: Hierdie kenmerk is net beskikbaar vir geordende reekse wat in ’n bepaalde volgorde gelees word, en waarvan elke titel ’n geassosieerde nommer het.
Gebruik die Boekkatalogus
  1. Kies Boekkatalogus in die Vennootsentrum.
  2. Kies die boek wat jy wil hê deel van jou nuwe reeks moet wees.
  3. Klik die Reeks-oortjie in die “Boekinligting”-afdeling.
  4. Voeg die boek by ’n reeks.
    • Voeg by ’n bestaande reeks
      1. Klik + Voeg by bestaande reeks.
      2. Voer die reeksnaam in die tekskassie in.
      3. Kies ’n opsie op die kieslys.
      4. Kies die soort reeksverhouding en dan Stoor.
      5. Voer die boek se nommer in die reeks in.
      6. Klik Stoor.
    • Skep ’n nuwe reeks
      1. Klik + Skep nuwe reeks.
      2. Voer die reeksnaam in.
      3. Spesifiseer die soort boek.
        • Jy kan tussen e-boek en oudioboek kies.
      4. Spesifiseer die soort reeks.
        • Jy kan tussen boek, strokiesprent en ligte roman kies.
      5. Voer ’n beskrywing van die reeks in die tekskassie in.
        • Dit is opsioneel, maar word aanbeveel. Gebruikers kan die beskrywing in die Play Winkel sien.
      6. Klik Skep.
      7. Klik die + Voeg titel by-knoppie op die nuwereeksbladsy.
        • Voeg ’n bestaande titel by
          1. Kies die boek wat jy by die reeks wil voeg.
          2. Kies die soort reeksverhouding.
          3. Voeg ’n reeksnommer vir die boek by.
            • Die reeksnommer moet ’n heelgetal wees, en kan nie ’n getal in die reeks oorslaan of herhaal nie.
          4. Klik Stoor.
        • Voeg ’n nuwe titel by
          1. Kies + Voeg nuwe titel by op die kieslys.
          2. Volg die porboodskappe na skep ’n nuwe boek.
  5. Klik Stoor.

Wenke:

• As jy reeksinligting verskaf het toe jy die boek opgestel het, kan die data outomaties in die tekskassies ingevul word. As dit nodig is, kan jy die data opdateer wat outomaties ingevul is.
  • Hierdie kenmerk is net beskikbaar vir geordende reekse wat in ’n bepaalde volgorde gelees word, en waarvan elke titel ’n geassosieerde nommer het.

Deaktiveer ’n reeks

Gebruik die Reekskatalogus (aanbeveel)
  1. Kies Reekskatalogus in die Vennootsentrum.
  2. Klik Meer Meer en dan Deaktiveer langs die reeks wat jy wil deaktiveer.
Gebruik die Reeksbladsy
  1. Kies Reekskatalogus in die Vennootsentrum.
  2. Kies die reeks wat jy wil deaktiveer.
  3. Klik die Deaktiveer-knoppie bo regs.

Dien reeksmetadata in

Reeksnaam

Die naam van die reeks wat jy wil skep.

• Jy kan die “Reeksnaam”-veld onder die “Reeks”-afdeling in die “Boekinligting”-oortjie kry nadat jy by ’n boek in jou katalogus ingeklik het.
  • Die Reeksnaam van al die boeke in die reeks moet ooreenstem, insluitend hooflettergebruik, spasies en ander leestekens.
Wenk: Wanneer jy ONIX gebruik, word <TitleElement>-samestellings met 'n <TitleElementLevel> van 02 as die Reeks-naam beskou. Kom meer te wete oor ONIX-besonderhede.
Reeksnommer
  • Die reeksnommer van elke boek moet ’n gehele Arabiese syfer wees.
  • Elke boek moet ’n nommer hê en geen nommer moet oorgeslaan of herhaal word nie.
Wenk: Daar is 'n uitsondering vir boeke in spesiale boektipes met geen reeksnommers nie.
Genre
Jy kan genres byvoeg wanneer jy Genre boaan die “Boekinligting"-oortjie kies nadat jy ’n boek in jou katalogus geklik het.

As die boeke in jou reeks strokiesprente, grafiese romans, manga of ligte romans is, moet jy die toepaslike genre wat hieronder gelys word by al die boeke in die reeks voeg. Play gebruik hierdie inligting om die mees relevante inligting aan gebruikers te gee.

Maak ook seker dat jy jou boek se korrekte taal in die Boekinligting verskaf.

Spesiale boeksoorte

Sluit woorde in die boek se titel in wat die spesiale soort daarvan aandui om jou klante en Play te help om die verhouding tussen boeke te verstaan:

• Gebokste stel
  • Bondel
  • Omnibus
  • Spesiale uitgawe

Jy kan bondelafslag skep vir bondels en gebokste stelle wat enkeltitels saambondel. Vind uit hoe om bondelafslag vir boeke in ’n reeks te skep Bondelafslagaanbod:

• ’n Beter gebruikerervaring
  • Meer promosiebeheer vir uitgewers

Hoe Google Play boeke in 'n reeks wys

Google Play optimeer hoe dit 'n Reeks-bladsy wys op grond van die boek se genre.

Play wys die volgende as jou boek se genre strokiesprent, grafiese roman, manga of ligte roman is:

• Boeksubtitel
  • Reeksnaam
  • Reeksnommer

Play wys die volgende as jou boek se genre anders is as dié wat hierbo genoem word:

• Boektitel
  • Reeksnaam
  • Reeksnommer

Dateer reeksmetadata op

Opsie 1: Dateer metadata op deur die Reekskatalogus-bladsy (aanbeveel)
  1. Kies Reekskatalogus in die Vennootsentrum.
  2. Soek die reeks, of rollees daarheen.
  3. Kies die reeks.
  4. Kies die Wysig reeksinligting-knoppie.
Opsie 2: Dateer metadata deur die Boekkatalogus-bladsy op
  1. Klik Boekkatalogus in die Vennootsentrum.
  2. Klik enige boek wat deel is van die reeks wat jy wil redigeer.
  3. Klik Reeks onder “Boekinligting” boaan die bladsy.
  4. Klik Bekyk reeksbesonderhedebladsy.
  5. Wysig reeksmetadata.

Wenk: Kontak ons kliëntediens as Google Play nie die veranderinge wat gemaak is binne 48 uur wys nie.

Voeg ’n boek by ’n reeks

Jy kan boeke by nuwe of bestaande reekse voeg.

Opsie 1: Voeg ’n boek by deur die Reekskatalogus-bladsy (aanbeveel)
  1. Kies Reekskatalogus in die Vennootsentrum.
  2. Soek die reeks.
  3. Kies die reeks.
  4. Klik Voeg titel by in die “Reekstitels”-afdeling.

Voeg ’n bestaande titel by

1. Kies die boek wat jy by die reeks wil voeg.
  2. Kies die soort reeksverhouding.
  3. Voeg ’n reeksnommer vir die boek by.
    • Die reeksnommer moet ’n heelgetal wees, en kan nie ’n getal in die reeks oorslaan of herhaal nie.
  4. Klik Stoor.

Voeg ’n nuwe titel by

1. Klik + Voeg nuwe titel by op die kieslys.
  2. Volg die porboodskappe na skep ’n nuwe boek.
Opsie 2: Voeg by deur die Boekbesonderhede-bladsy
  1. Klik Boekkatalogus in die Vennootsentrum.
  2. Kies die boek wat jy by ’n reeks wil voeg.
  3. Klik Reeks onder “Boekinligting” boaan die bladsy.
  4. Voeg ’n boek by ’n reeks.

Voeg ’n boek by ’n nuwe reeks

1. Voer die reeksnaam en reeksnommer in die ooreenstemmende tekskassies in.
    • Die reeksnommer moet ’n heelgetal wees, en kan nie ’n getal in die reeks oorslaan of herhaal nie.
  2. Klik Stoor.

Wenk: As jy reeksinligting verskaf het toe jy die boek bygevoeg het, sal die metadata dalk outomaties ingevul word. Jy kan die metadata opdateer of dit uitvee.

Voeg ’n boek by ’n bestaande reeks

1. Klik Voeg by bestaande reeks.
  2. Kies op die aftrekkieslys die reeks wat jy by die boek wil voeg.
  3. Kies die soort reeksverhouding.
  4. Voeg ’n reeksnommer vir die boek by.
    • Die reeksnommer moet ’n heelgetal wees, en jy kan nie getalle in die reeks oorslaan of herhaal nie.
  5. Klik Stoor.
Opsie 3: Voeg by deur die Boekkatalogus-bladsy
  1. Klik Boekkatalogus in die Vennootsentrum.
  2. Soek die reeks.
  3. Kies die reeks.
  4. Gaan na die reeksbladsy en klik die filter waarin die reeksnaam is.
  5. Klik Voeg titel by onder “Reekstitels”.
  6. Soek die boek wat jy by die reeks wil voeg.
  7. Kies die boek wat jy wil byvoeg.
  8. Kies die soort reeksverhouding.
  9. Voeg ’n reeksnommer vir die boek by.
    • Die reeksnommer moet ’n heelgetal wees, en kan nie ’n getal in die reeks oorslaan of herhaal nie.
  10. Klik Stoor.

Wenk:

Om die titels binne ’n reeks te herrangskik:

1. Rollees af na die “Reekstitels”-afdeling op die reeksbladsy.
  2. Sleep en los titels om te herrangskik.

Verwante artikels