Så här säljer du böcker på Google Play

Några av funktionerna som beskrivs på den här sidan kanske inte är tillgängliga, eftersom det bara går att sälja böcker på Google Play i vissa länder.

Så här fungerar det för förlag och författare

Du tillhandahåller bokfilerna

Gå med i Googles bokpartnerprogram för att skicka böcker. Vi tar emot filer i PDF- eller EPUB-format. Om du laddar upp båda formaten kan läsarna välja mellan PDF-filen, med den ursprungliga layouten, och EPUB-filen med löpande text som flexibelt kan flöda om.

Du anger bokinställningarna

Hantera inställningarna för böcker och försäljning i partnercentret för Google Play Böcker. Ange i vilka länder boken ska säljas, välj om DRM (Digital Rights Management) ska användas och ange listpris. Google har rätt att ange priser som anses rimliga, förutom i de fall där Google agerar ombud åt dig eller där Google har förbundit sig att sälja en bok till ett pris som utgivaren angett. Vi kommer dock att dela intäkterna från försäljningen med dig enligt listpriset som du anger.

Google agerar värd och hanterar försäljningen och distributionen

Dina böcker säljs på Google Play, ett sätt att möta digitalt innehåll som är tillgängligt internationellt på en rad olika plattformar. En begränsad andel av böckerna kommer även att vara tillgänglig för förhandsgranskning på Google Böcker, i princip på samma sätt som läsare i en bokhandel kan bläddra i böckerna innan de bestämmer sig för att handla. Du kan ladda ned detaljerade rapporter om förhandsgranskningstrafik och försäljning, och du får merparten av intäkterna från försäljningen.

Mer information om hur du gör en bok tillgänglig för försäljning på Google Play steg för steg finns i vår checklista.

Fördelar

Google erbjuder en gigantisk bas med användare och ett enkelt sätt att hantera innehållet. Eftersom vi dessutom är enastående när det gäller sökningar hoppas vi att många människor ska kunna upptäcka dina böcker. Vår filosofi att låta användarna läsa var som helst och när som helst är också lockande för många. Tack vare vår internationella räckvidd, som vi har för avsikt att utöka i snabbast möjliga takt, kan personer runtom i världen få upp ögonen för dina böcker.

Eftersom Google inte kräver exklusiva rättigheter för att sälja digitala versioner av dina böcker kan du sälja dem både via Google Play och andra återförsäljare. Det kostar inget att sälja böcker på Google Play. Du får merparten av intäkterna från varje försäljning och din intäktsandel baseras alltid på listpriset du anger.

Vi skyddar även ditt innehåll. Läs mer.

Så här fungerar det för köpare

Läsarna kan alltid hitta dina böcker i butiken på Google Play eller genom att följa länken från förhandsvisningen på Google Böcker. När de köper din bok kan de börja läsa direkt i webbläsaren eller använda appen Google Play Böcker och läsa medan de är på språng. Köparna kan också överföra boken till e-läsare som stöds. Läs mer om läsarupplevelsen på Google Play Böcker.

Just nu kan nya utgivare inte registrera sig i partnercentret för Google Play Böcker.