Hoe boeken verkopen werkt op Google Play

Belangrijk: Google Play-partners kunnen e-boeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet in elk land of elke regio beschikbaar. Momenteel kunnen bepaalde partners audioboeken verkopen op Play. Google accepteert momenteel geen nieuwe partners voor audioboeken. Kom regelmatig terug voor updates.

Hoe het werkt voor uitgevers en auteurs

Je levert de boekbestanden

Meld je aan voor het Partnerprogramma voor Google Boeken om boeken te kunnen aanleveren. We accepteren bestanden met een pdf- of epub-indeling. Als je beide indelingen uploadt, kunnen lezers kiezen tussen de oorspronkelijke lay-out van het pdf-bestand en de flexibele doorlopende tekst van het epub-bestand.

Je bepaalt de instellingen voor het boek

Beheer je boeken en verkoopinstellingen in het Partnercentrum voor Google Play Boeken. Geef de landen op waar je boeken wilt verkopen, kies of je Digital Rights Management (DRM) wilt toepassen en geef de catalogusprijzen op. Google kan naar eigen goeddunken prijzen bepalen, behalve wanneer Google optreedt als je vertegenwoordiger of als Google een boek moet verkopen voor de prijs die wordt bepaald door de uitgever. We delen de verkoopopbrengst echter wel met je op basis van de catalogusprijs die je opgeeft.

Google verzorgt het hosten, verkopen en leveren

Je boeken worden verkocht op Google Play, een digitale contentervaring die internationaal op veel platforms beschikbaar is. Lezers kunnen een beperkt aantal pagina's van je boeken als voorbeeld inzien op Google Boeken, net zoals ze in fysieke boekwinkels ook door boeken kunnen bladeren voordat ze die kopen. Je kunt gedetailleerde voorbeeld- en verkooprapporten downloaden en ontvangt het merendeel van de opbrengst van elke verkoop.

Bekijk onze stapsgewijze checklist voor meer informatie over hoe je een boek beschikbaar stelt op Google Play.

Voordelen

Google heeft ontzettend veel gebruikers en biedt een gebruiksvriendelijke manier om je content te beheren. Met onze ongeëvenaarde zoekmachine hopen we veel mensen naar je boeken te leiden. Het feit dat gebruikers op elke plek en elk gewenst moment een boek kunnen lezen, trekt ook veel lezers. En dankzij ons internationale bereik, dat we zo snel mogelijk verder willen uitbreiden, hebben lezers overal ter wereld toegang tot je boek.

Omdat Google niet vraagt om het exclusieve recht op de verkoop van de digitale versies van je boeken, kun je je boek niet alleen op Google Play verkopen, maar ook via andere winkels. Het verkopen van boeken op Google Play kost niets. Je ontvangt het merendeel van de opbrengst van elk verkochte boek en je opbrengstenaandeel is altijd gebaseerd op de opgegeven catalogusprijs.

We hechten ook veel belang aan de beveiliging van je content. Meer informatie.

Hoe het werkt voor kopers

Lezers kunnen je boeken vinden in de Google Play Store of via een link bij het voorbeeld op Google Boeken. Als ze je boek kopen, kunnen ze het direct gaan lezen in hun browser, of met de Google Play Boeken-app. Kopers kunnen het boek ook overzetten naar ondersteunde e-readers. Bekijk meer informatie over de functionaliteit voor lezers van Google Play Boeken.