Sådan fungerer salg af bøger i Google Play

Nogle af de funktioner, der er beskrevet på denne side, er muligvis ikke tilgængelige, da salg af bøger i Google Play er begrænset til udvalgte lande.

Sådan fungerer det for forlag og forfattere

Du leverer bogfilerne

Du skal deltage i Google Bogpartnerprogram, hvis du vil indsende bøger. Vi accepterer filer i enten PDF- eller EPUB-format. Hvis du uploader begge formater, kan læserne vælge mellem det originale layout i PDF-filen og den fleksible omdannede tekst i ePub-filen.

Du angiver bogindstillingerne

Administrer indstillingerne for dine bøger og salg i Partnercenter for Google Play Bøger. Angiv de lande, hvor du vil sælge, vælg, om du vil anvende DRM (Digital Rights Management), og angiv listepriser. Med undtagelse af tilfælde, hvor Google agerer som din agent, eller hvor Google er pålagt at sælge til en pris, der er fastsat af forlaget, kan Google fastsætte priserne efter eget skøn. Men vi deler indtjeningen fra salget med dig i overensstemmelse med den listepris, du angiver.

Google håndterer hosting, salg og distribution

Dine bøger sælges i Google Play – en verden af digitalt indhold, der er tilgængelig i flere lande og på en lang række forskellige platforme. En begrænset procentdel af dine bøger vil også være tilgængelige til forhåndsvisning i Google Bøger, på samme måde som læsere i fysiske boghandlere kan bladre gennem siderne, før de beslutter sig for at købe en bog. Du vil være i stand til at downloade detaljerede eksempelvisnings- og salgsrapporter, og du modtager størstedelen af indtægterne fra hvert enkelt salg.

Se, hvordan du sætter en bog til salg i Google Play, på vores detaljerede tjekliste.

Fordele

Google tilbyder dig en gigantisk potentiel kundebase og en nem metode til at administrere dit indhold, og da vi har stor kompetence inden for søgning, håber vi at kunne hjælpe mange brugere med at finde dine bøger. Vores filosofi med at give brugerne mulighed for at læse hvor som helst og når som helst tiltrækker mange læsere. Og vores internationale rækkevidde – som vi arbejder på at udvide hurtigst muligt – kan potentielt gøre dine bøger tilgængelige for brugere over hele verden.

Da Google ikke beder dig om eksklusive rettigheder til at sælge digitale versioner af dine bøger, kan du sælge via både Google Play og andre forhandlere. Der er ingen udgifter forbundet med at sælge bøger i Google Play. Du modtager størstedelen af indtjeningen fra hvert salg, og din indtjeningsandel vil altid være baseret på den listepris, du angiver.

Vi lægger også stor vægt på at beskytte dit indhold. Få flere oplysninger.

Sådan fungerer det for køberne

Læserne kan finde dine bøger ved at gennemse Google Play Butik eller ved at følge et link fra forhåndsvisningen i Google Bøger. Når de køber din bog, kan de begynde at læse direkte i deres webbrowser eller benytte appen Google Play Bøger til at læse på farten. Købere kan også overføre bogen til understøttede e-bogslæsere. Få flere oplysninger om læseroplevelsen i Google Play Bøger.

Der er i midlertidigt lukket for nye udgivertilmeldinger i Partnercenter for Google Play Bøger.