Analyses bekijken in het Partnercentrum

In het Partnercentrum kun je inzichten vinden over je account, verkopen en inkomsten.

Belangrijk:

• Google Play-partners kunnen e-boeken en audioboeken verkopen in bepaalde landen/regio's. De functies die hier worden beschreven, zijn niet in elk land of elke regio beschikbaar.
  • Met reserveringen kunnen klanten je boek reserveren vóór de releasedatum, maar dit nog niet lezen. Op de publicatiedatum worden kosten voor de aankoop in rekening gebracht aan klanten die je boek hebben gereserveerd en krijgen deze klanten toegang tot het boek.
  • Vanwege wettelijke vereisten kan Google geen reserveringen aanbieden in India. Je boek is op de eerste verkoopdatum beschikbaar in de Google Play Store in India.
  • Voordat je bestanden uploadt, moet je checken of je content voldoet aan de richtlijnen van Google. Bekijk ons contentbeleid voor uitgevers voor boeken op Google Play als je je boeken wilt verkopen op Google Play.
  • Verkooprapporten per maand bevatten niet noodzakelijkerwijs gegevens die overeenkomen met je maandelijkse betalingen. Ga naar de Google Play-inkomstenrapporten voor een financieel rapport dat overeenkomt met je betaling.

Analyses vinden

1. Log in bij het Partnercentrum.
  2. Klik links op Analyse.
  3. Pas bovenaan de filters aan.

In het Partnercentrum kun je het volgende zien:

Het rapport Totaal aantal verkopen

• Toont inkomsten of eenheden
  • Kan gratis eenheden bevatten of uitsluiten
  • Kan worden gefilterd om alleen de beste titels te tonen
  • Beschikbaar als staafdiagram of lijndiagram

Beste titels

• Vermeldt maximaal 25 titels
  • Kan worden gesorteerd op inkomsten of eenheden
  • Toont periodetrends voor elke titel

Gemiddelde verkoopprijs

• Op de regel Constant zie je de gemiddelde verkoopprijs voor een geselecteerde periode
  • Op de regel Trending zie je de gemiddelde verkoopprijs per dag of week

Beste geografische gebieden

• Vermeldt maximaal 25 locaties
  • Kan worden gesorteerd op inkomsten of eenheden
  • Toont periodetrends voor elke titel
  • Toont een cirkeldiagram voor inkomsten of eenheden