Kuvien ja videoiden lisääminen blogiin

Voit lisätä blogipostauksiisi valokuvia, videoita ja muita kuvia. Voit hallita ja poistaa kuvia, joita olet ladannut blogiin osoitteessa blogger.com/mediamanager.

Bloggerin tekijänoikeuskäytäntö estää lisäämästä seuraavanlaista sisältöä:

• jonkun muun isännöimä aineisto, jos et ole saanut häneltä lupaa
  • luvatta lisätty tekijänoikeudella suojattu aineisto
  • mikä tahansa sisältö, joka rikkoo Bloggerin sisältökäytäntöä.

Kuvan lisääminen blogipostaukseen

Bloggeriin ladatut kuvat voidaan pakata ja optimoida internetiä varten, mikä vähentää datan käyttöä ja nopeuttaa latautumisaikaa lukijoille. Nämä kuvat eivät kuluta Google-tallennuskiintiötäsi. Bloggerissa ei voi tällä hetkellä tallentaa suuria kuvia alkuperäislaatuisina.

Kuvan lisääminen blogipostaukseen:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta haluamasi blogi.
  3. Klikkaa muokattavaa postausta tai luo uusi postaus.
  4. Klikkaa yläreunasta Lisää kuva Insert image.
  5. Valitse, mistä haluat ladata kuvan.
  6. Valitse yksi tai useampi kuva ja klikkaa Lisää.
    • Muuta kuvan kokoa, kuvatekstiä tai tasausta lisäämisen jälkeen klikkaamalla kuvaa.

Kuvien hallinnointi

Peittokuvan aukeamisen estäminen
Tärkeää: Poista dynaamiset näkymät käytöstä, jotta voit avata blogiisi postattuja kuvia.

Valopöytä avaa blogisi kuvat automaattisesti suurena peittokuvana. Jos et halua kuvien aukeavan valopöydällä:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta haluamasi blogi.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Asetukset.
  4. Siirry Tekstit-kohtaan ja ota Kuvan valopöytä pois käytöstä.
Kuvien poistaminen albumista
Voit poistaa kuvia albumeistasi albumiarkistosta. Albumiarkistossa voit hallinnoida albumeitasi ja kuviasi milloin vain.
Vinkki: Jos lisäsit kuvan blogiisi yksityisestä kansiosta, kuvasta tallennetaan kopio blogin albumiin, joka löytyy albumiarkistosta. Jos haluat poistaa kuvan kokonaan, poista se sekä yksityisestä kansiosta että blogisi albumista.

Videon lisääminen blogipostaukseen

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta haluamasi blogi.
  3. Klikkaa postausta, johon haluat lisätä videon.
  4. Klikkaa yläreunasta Lisää video Lisää video.

• Voit ladata videon tietokoneelta tai valita videon YouTubesta.

5. Valitse video ja klikkaa Lisää.

Videoiden hallinnointi

• Jos olet blogin omistaja: Voit katsoa, ladata ja poistaa blogiisi ladattuja videoita.
  • Jos olet blogin tekijä: Voit katsoa, ladata ja poistaa blogiin itse lisäämiäsi videoita.

Videon lataaminen tai poistaminen:

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta haluamasi blogi.
  3. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Asetukset.
  4. Valitse Blogin ylläpito ‑kohdasta Videot blogistasi.
  5. Valitse video videokirjastosta.
    • Jos haluat poistaa videon, klikkaa Poista.
    • Jos haluat ladata videon, klikkaa Lataa.

Kuviin ja videoihin liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Jos sinulla on ongelmia liittyen kuvien tai videoiden lataamiseen blogiisi, kokeile näitä ohjeita:

• Tyhjennä välimuisti ja poista evästeet.
  • Poista ponnahdusikkunoiden esto käytöstä tai salli selaimesi asetuksista ponnahdusikkunat sivustolla Blogger.com.
  • Poista kaikki selaimeen asennetut laajennukset käytöstä.
  • Varmista, että käytössäsi on selaimen uusin versio.