Mainostaminen blogissa

Voit ansaita rahaa Blogger-blogillasi näyttämällä AdSense-mainoksia ja muiden verkostojen mainoksia sivuillasi.

Huom. Mainostaminen on kiellettyä blogeissa, jotka on suunnattu vain aikuisille. Lue lisää Bloggerin sisältökäytännöstä ja käyttöehdoista.

Tärkeää: Älä keskeytä tätä prosessia, ennen kuin olet klikannut Uudelleenohjaus.

AdSense-mainosten käyttöönotto

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa sivun yläosassa olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa blogia, jossa haluat näyttää mainoksia.
  4. Klikkaa vasemmalla olevasta valikosta Tulot and then Ota AdSense käyttöön.
  5. Valitse Blogger-tiliin liittämäsi Google-sähköpostiosoite.
  6. Täytä AdSense-lomake and then Luo tili.
  7. Lisää AdSense-maksutiedot.
  8. Vahvista puhelinnumerosi and then Klikkaa Lähetä.
  9. Järjestelmän pitäisi ohjata sinut automaattisesti Bloggeriin, jossa voit tehdä määritykset loppuun.
  10. Jos sinua ei ohjata suoraan Bloggeriin, klikkaa Uudelleenohjaus.
  11. Jos prosessi keskeytyy, ennen kuin klikkaat Uudelleenohjaus, tai jos AdSense-etusivullasi on näkynyt ilmoitus "Asetuksiasi määritetään" useamman päivän ajan, toimi seuraavasti:
    1. Toista vaiheet 1–5.
    2. Klikkaa Hyväksy yhteys.

Mainosten näyttäminen blogitekstien välissä

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alanuolta .
  3. Klikkaa blogia, jossa haluat näyttää mainoksia.
  4. Klikkaa vasemman reunan valikosta Ulkoasu.
  5. Valitse jompikumpi seuraavista sen mukaan, mitä mallia käytät:
  6. Klikkaa Sivun runko-osa ‑kohdan Blogitekstit-osiosta Muokkaa.
  7. Klikkaa Ensisijainen-kohdan Blogitekstit-osiosta Muokkaa.
  8. Valitse avautuvasta ikkunasta Näytä mainoksia blogitestien välissä ‑valintaruutu.
  9. Valitse mainosmuoto, värit ja mainoksen näkymistiheys.
  10. Klikkaa Tallenna

Mainosten näyttäminen sarakkeissa

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemman reunan valikosta Ulkoasu.
  3. Klikkaa Lisää gadget.
  4. Valitse AdSense-gadget ja klikkaa Lisää Lisää.
  5. Määritä AdSense-asetukset ja klikkaa Tallenna.
  6. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Tallenna asettelu.

Muiden mainostuspalveluiden mainosten näyttäminen

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alanuolta .
  3. Klikkaa blogia, jossa haluat näyttää mainoksia.
  4. Klikkaa vasemman reunan valikosta Ulkoasu.
  5. Klikkaa haluamastasi mainosten sijoituskohdasta Lisää gadget.
  6. Siirry avautuvan ikkunan Perus-osiossa olevaan HTML/JavaScript-kohtaan ja valitse Lisää Lisää.
  7. Lisää otsikko (valinnainen).
  8. Kopioi koodi mainospalvelun verkkosivustolta ja liitä se sisältöosioon.
  9. Klikkaa Tallenna

Bloggerin tuloraportin tarkistaminen

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa blogia, jonka raportin haluat nähdä.
  3. Klikkaa Tulot.
  4. Klikkaa Tutustu omiin tuloihisi tarkemmin AdSensessa.

Tutustu AdSensen sanastoon, jossa kerrotaan raportissa esiintyvien termien määritelmät.

Mitä teen, jos AdSense ei toimi?

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alanuolta Alanuoli.
  3. Klikkaa Bloggerin hallintapaneelista blogia, jossa haluat näyttää AdSense-mainoksia.
  4. Valitse vasemman reunan valikosta Ulkoasu.
  5. Klikkaa AdSense-gadgetin alapuolelta Muokkaa.
  6. Klikkaa Tallenna.
  7. Toista vaiheet 4–5 blogin jokaisessa AdSense-gadgetissa.
  8. Klikkaa Blogitekstit-gadgetin alareunasta Muokkaa.
  9. Klikkaa Tallenna.
  10. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Tallenna asettelu.
  11. Siirry AdSenseen ja varmista, että tilisi on aktiivinen.

Ads.txt-tiedoston määrittäminen

Jos blogisi on kaupallistettu kolmannen osapuolen palvelujen avulla tai olet integroinut AdSensen manuaalisesti blogiisi, sinun on määritettävä ads.txt-tiedoston sisältö manuaalisesti.

1. Kirjaudu Bloggeriin.
  2. Klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa alanuolta .
  3. Klikkaa blogia, jota varten haluat määrittää ads.txt-tiedoston.
  4. Klikkaa vasemmalta Asetukset.
  5. Klikkaa Asetukset-kohdasta Hakuasetukset.
  6. Etsi Kaupallistaminen-kohdasta Muokattu ads.txt ja klikkaa Muokkaa.
  7. Klikkaa Kyllä.
  8. Kopioi asetukset kolmannen osapuolen kaupallistamispalvelusta ja liitä ne tekstiruutuun.
  9. Klikkaa Tallenna asetukset.
  10. ValinnainenVoit tarkistaa ads.txt-tiedostosi sisällön osoitteessa http://<blogisi osoite>/ads.txt.

Huom. Jos blogisi ei ole kaupallistettu tai jos siinä käytetään vain Bloggerin AdSense-integrointia, sinun ei tarvitse määrittää ads.txt-tiedostoa manuaalisesti. Blogger tekee sen puolestasi. Lue lisää AdSensen ads.txt-tiedostosta.