Ignorer annonser på nettsteder som samarbeider med Google

«Ignorer denne annonsen»-funksjonen gir brukere mulighet til å kontrollere hvilke annonser de ser, og gi signal om hvilke annonser de ikke er interessert i. Funksjonen er fordelaktig for alle:

• brukere: har kontroll over annonser
  • annonsører: trenger ikke lenger å betale for å vise annonser til personer som ikke er interessert
  • publisister: får annonser som gir bedre resultater, og bruker mindre tid på å filtrere ut annonser som er uinteressante for publikumet deres

Brukere kan ignorere annonser de ikke vil se. Ignorering av en annonse forhindrer at den vises til brukeren. Samtidig slipper brukeren å se visse andre annonser som er svært like den de ignorerte, og som den samme annonsøren har kjøpt, samt andre annonser fra samme annonsør som har samme nettadresse (enten nettstedets domene eller bestemte sider). Hvis brukere for eksempel ignorerer en annonse for turstøvler fra example.com, ignoreres også annonser fra nettstedets domene, example.com, inkludert bestemte sider som example.com/turstovler og example.com/klatreutstyr.

Hvis en bruker er logget på Google-kontoen sin og har slått på personlig tilpasning av annonser, kommer Google til å prøve å sørge for at det brukeren ignorerer på en enhet, også blir ignorert på andre enheter vedkommende er logget på. Dette forutsetter imidlertid at vi registrerer at brukeren er pålogget. Brukeren må slå på personlig tilpasning av annonser for å kunne dra full nytte av denne funksjonen, men det kan fortsatt fungere å ignorere visse ting selv om brukeren velger bort personlig tilpasning av annonser.

Slik ignorerer en bruker en annonse:

1. Klikk eller trykk på x på annonsen brukeren vil ignorere.
  2. Klikk eller trykk på Slutt å se denne annonsen. Denne teksten kan vises på en knapp eller i en rullegardinmeny.

Merk: Noen ganger viser ikke Google «Slutt å se denne annonsen»-alternativet. Da vises det i stedet et «Rapportér denne annonsen»-alternativ.

Når en bruker har ignorert en annonse, er det mulig at samme annonse kan vises til brukeren igjen. Det kan blant annet skje under følgende omstendigheter:

• brukeren sletter informasjonskapslene sine
  • brukeren besøker et nettsted utenfor Google Displaynettverk
  • annonsøren viser den samme annonsen gjennom et annet selskap
  • Googles annonsesystemer registrerer ikke at brukerens enhet er logget på
  • brukeren valgte «Annonsen blokkerte visningen» for å rapportere et problem med annonseplasseringen, ikke annonseinnholdet