Konfigurera assistenten i bilen

Med bilens integrerade assistent kan du navigera, ringa, styra temperaturen i bilen och spela upp musik utan telefonen. Ta reda på vilka bilar som är kompatibla.

Obs! Vissa bilar har inget inbyggt dataabonnemang. Då är onlinefunktioner för Assistent inte tillgängliga. I vissa bilar kan du få tillgång till onlinetjänster för Assistent med en surfzon från telefonen

Läs mer om hur du använder assistenten utan dataabonnemang

Steg 1: Konfigurera din profil
Följ anvisningarna på bilskärmens startsida.
Steg 2: Logga in på ditt Google-konto
  1. Tryck på bilskärmens startsida.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen Konto uppe till höger.
  3. Tryck på Logga in på Google
  4. Logga in på bilskärmen.
  • Valfritt: Aktivera Tillåt personliga resultat om du vill tillåta att assistenten läser upp eller visar resultat för dig, till exempel anpassade destinationer. Läs mer om personliga resultat.
Steg 3: Parkoppla din mobila enhet

Om du vill ringa och skicka eller svara på sms ansluter du din mobila enhet till bilens Bluetooth.

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på iOS.

1. Tryck på bilskärmens startsida.
  2. Öppna dina appar.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar följt av Bluetooth följt av Parkoppla en ny enhet.
  4. Följ anvisningarna på bilens och telefonens skärmar.
  5. När du blir ombedd att tillåta att assistenten tillfälligt laddar upp kontakter från Bluetooth-enheten trycker du på Ja.

Använda kommandon för assistenten i bilen

Du kan be assistenten att navigera, spela upp musik, sätta på radion eller ringa upp en vän.

Testa dessa kommandon

Navigera

• ”Navigera till [adress].”
  • ”Navigera till jobbet.”
  • ”Hur är trafiken till jobbet?”
  • ”Var ska jag svänga nästa gång?”

Använda bilens kontroller

• ”Ställ in temperaturen på 21 grader.”
  • ”Slå på stolsvärmen.”
  • ”Slå på defrostern i fram.”

Spela upp media

• ”Spela upp lite musik.”
  • ”Spela upp nyheterna.”
  • ”Återuppta min bok.”
  • ”Spela upp [låtnamn].”
  • ”Spela upp [radio] eller [frekvens].”
  • ”Spela det senaste avsnittet av [poddens namn].”

Kommunicera

Steg 2: Tillåt att assistenten får åtkomst till aviseringar

Aktivera aviseringar för assistenten om du vill att den ska läsa upp meddelanden.

1. Tryck på bilskärmens startsida.
  2. Öppna dina appar.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar följt av Appar och aviseringar.
  4. Tryck på Särskild appåtkomst följt av Åtkomst till aviseringar.
  5. Aktivera Google Assistent.
Steg 3: Använd röstkommandon
  • ”Ring mamma.”
  • ”Sms:a pappa.”
  • ”Läs upp mina meddelanden.”
Tips! Du kan även trycka på Spela upp om du vill att assistenten ska läsa upp en avisering. Läs mer om vad du kan be Google Assistent om.