Konfigurera assistenten i bilen

Med bilens integrerade assistent kan du navigera, ringa, styra temperaturen i bilen och spela upp musik utan telefonen. Ta reda på vilka bilar som är kompatibla.

Obs! Vissa bilar har inget inbyggt dataabonnemang. Då är onlinefunktioner för Assistent inte tillgängliga. I vissa bilar kan du få tillgång till onlinetjänster för Assistent med en surfzon från telefonen

Läs mer om hur du använder Assistent-funktioner utan dataabonnemang

Steg 1: Konfigurera din profil

Följ anvisningarna på bilskärmens startsida.

Steg 2: Logga in på ditt Google-konto

1. Tryck på bilskärmens startsida.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen Konto uppe till höger.
  3. Tryck på Logga in på Google följt av Logga in på bilens skärm.
    • Valfritt: Aktivera Tillåt personliga resultat om du vill tillåta att assistenten läser upp eller visar resultat för dig, till exempel anpassade destinationer. Läs mer om personliga resultat.

Steg 3: Parkoppla din mobila enhet

Om du vill ringa och skicka eller svara på sms måste du ansluta din mobila enhet till bilens Bluetooth.

Viktigt! Vissa funktioner är inte tillgängliga på iOS.

1. Tryck på bilskärmens startsida.
  2. Öppna dina appar.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar följt av Bluetooth följt av Parkoppla en ny enhet.
  4. Följ anvisningarna på bilens och telefonens skärmar.
  5. När du blir ombedd att tillåta att assistenten tillfälligt laddar upp kontakter från Bluetooth-enheten trycker du på Ja.