Konfigurer assistenten i bilen

Med assistenten innebygd i bilen kan du navigere, ringe, kontrollere biltemperaturen og spille musikk uten å bruke telefonen. Finn ut hvilke biler som er kompatible.

Viktig: Enkelte biler har ikke noe innebygd dataabonnement. Det fører i så fall til at tilgangen til Assistent-funksjonene på nettet slås av. I visse biler er det mulig å bruke Assistent-tjenester på nettet via en wifi-sone på telefonen

Finn ut hvordan du bruker Assistent-funksjoner uten dataabonnement

Trinn 1: Konfigurer profilen din
Følg veiledningen på startskjermen i bilen.
Trinn 2: Logg på Google-kontoen din
  1. Trykk på startskjermen på bilskjermen.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din Konto.
  3. Trykk på Logg på Google
  4. Logg på bilskjermen.
  • Valgfritt: Slå på Tillat personlige resultater for å la assistenten lese opp eller vise deg resultater, for eksempel personlig tilpassede destinasjoner. Finn ut mer om personlige resultater.
Trinn 3: Koble til mobilenheten din

For å ringe samt sende og svare på tekstmeldinger, koble mobilenheten din til bilens Bluetooth.

Viktig: Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige på iOS.

1. Trykk på startskjermen på bilskjermen.
  2. Gå til appene dine.
  3. Trykk på innstillinger Innstillinger og så Bluetooth og så Koble til en ny enhet.
  4. Følg veiledningen på telefonen og bilskjermen.
  5. Trykk på Ja når du blir bedt om å gi assistenten midlertidig tillatelse til å laste opp kontakter fra denne Bluetooth-enheten.

Bruk Assistent-kommandoer i bilen

Du kan be assistenten om å navigere, spille musikk, sette på radioen eller ringe en venn.

Prøv disse kommandoene

Naviger

• «Naviger til [adresse].»
  • «Naviger til jobben.»
  • «Hvordan er trafikken til jobben?»
  • «Hvor skal jeg ta av?»

Bruk bilkontroller

• «Still temperaturen til 21 grader.»
  • «Slå på setevarmen.»
  • «Slå på defrosteren foran».

Spill medieinnhold

• «Play some music.» («Spill av noe musikk.»)
  • «Spill av nyhetene.»
  • «Gjenoppta boken.»
  • «Spill [navnet på en sang].»
  • «Sett på [radio] eller [frekvens].»
  • «Spill den nyeste episoden av [navnet på en podcast].»

Kommuniser

Trinn 2: Gi assistenten tilgang til varsler

For å lese meldingene dine, slå på varsler for assistenten.

1. Trykk på startskjermen på bilskjermen.
  2. Gå til appene dine.
  3. Trykk på Innstillinger Innstillinger og så Apper og varsler.
  4. Trykk på Spesiell apptilgang og så Varseltilgang.
  5. Slå på Google Assistent.
Trinn 3: Bruk talekommandoer
  • «Ring mamma».
  • «Send en melding til pappa.»
  • «Les opp meldingene mine.»
Tips: For å få assistenten til å lese opp varsler kan du også trykke på Spill av. Finn ut mer om hva du kan be Google-assistenten om.