De Assistent van je auto instellen

Met de ingebouwde Assistent in je auto kun je navigeren, bellen, de temperatuur in de auto regelen en muziek afspelen zonder je telefoon. Meer informatie over welke auto's geschikt zijn.

Belangrijk: Sommige auto's hebben geen ingebouwd data-abonnement dat toegang tot online Assistent-functies uitzet. In sommige auto's kun je online Assistent-services gebruiken met een hotspot vanaf je telefoon

Meer informatie over hoe de Assistent kunt gebruiken zonder data-abonnement

Stap 1: Stel je profiel in
Volg de instructies op het startscherm van je auto.
Stap 2: Log in op je Google-account
  1. Tik op het startscherm van de auto.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal Account.
  3. Tik op Inloggen bij Google
  4. Log in op het scherm van je auto.
Stap 3: Koppel je mobiele apparaat

Als je wilt bellen en sms'jes wilt sturen en beantwoorden, verbind je je mobiele apparaat met de bluetooth-functie van je auto.

Belangrijk: Sommige functies zijn niet beschikbaar voor iOS.

1. Tik op het startscherm van de auto.
  2. Ga naar je apps.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Bluetooth en dan Nieuw apparaat koppelen.
  4. Volg de instructies op het scherm van je telefoon en auto.
  5. Tik op Ja wanneer je wordt gevraagd of de Assistent tijdelijk contacten mag uploaden vanaf dit bluetooth-apparaat.

Assistent-opdrachten in je auto gebruiken

Je kunt de Assistent vragen om te navigeren, muziek of radio af te spelen of een vriend te bellen.

Deze opdrachten proberen

Navigeren

• 'Navigeer naar [adres].'
  • 'Navigeer naar werk'.
  • 'Hoe is het verkeer naar mijn werk?'
  • 'Wat is mijn volgende afslag?'

Autobediening gebruiken

• 'Zet de temperatuur op 70 graden.'
  • 'Zet mijn stoelverwarming aan.'
  • 'Zet de voorruitverwarmer aan.'

Media afspelen

• 'Speel wat muziek af.'
  • 'Speel het nieuws af.'
  • 'Hervat mijn boek.'
  • 'Speel [naam nummer] af.'
  • 'Speel [radio] of [frequentie] af.'
  • 'Speel de nieuwste aflevering van [podcastnaam] af.'

Communiceren

Stap 2: Geef de Assistent toegang tot meldingen

Zet meldingen voor de Assistent aan om je berichten te lezen.

1. Tik op het startscherm van de auto.
  2. Ga naar je apps.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Apps en Meldingen.
  4. Tik op Speciale app-toegang en dan Toegang tot meldingen.
  5. Zet Google Assistent aan.
Stap 3: Gebruik spraakopdrachten
  • 'Bel mam.'
  • 'Sms pap.'
  • 'Lees mijn berichten.'
Tip: Als je de Assistent een melding wilt laten lezen, kun je ook op Afspelen tikken. Meer informatie over wat je de Google Assistent kunt vragen.