Åtgärda problem med ”Hey Google” på en mobil enhet

Om assistenten inte svarar på enheten följer du dessa steg för att lösa problemet. Läs mer om hur du startar en konversation med assistenten utan att säga ”Hey Google”.

Innan du börjar

Kontrollera att den mobila enheten är ansluten till internet med en stark signal. Om du har anslutningsproblem startar du om enheten.

Steg 1: Sök efter uppdateringar i Google-appen

1. Öppna Google-appens sida i Google Play Butik på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Uppdatera. Om det står Installerad har du redan den senaste versionen.

Steg 2: Kontrollera om Hey Google har aktiverats

1. På de flesta enheter med Google Assistent säger du ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten.”
  2. Tryck på Voice Match under Populära inställningar.
  3. Aktivera Hey Google och konfigurera Voice Match.

Tips! Om du är inloggad på ett Google Workspace for Education-konto på enheten och inte kan aktivera ”Hey Google” kan administratören ha inaktiverat inställningar som behövs för ”Hey Google” på jobbet. Kontakta administratören om du vill veta mer.
Om enheten inte har Google Assistent-appen
  1. Öppna Google-appen Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på menyn uppe till vänster på startskärmen Menu inställningar följt av Röst följt av Voice Match.
  3. Aktivera Åtkomst med Voice Match.
  4. Aktivera Lås upp med Voice Match om du vill att telefonen ska låsas upp automatiskt med ”Hey Google” vid ljudet av din röst.

Steg 3: Kontrollera assistentens språk

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Språk under Alla inställningar.
  3. Ändra assistentens språk om det behövs:
    1. Tryck på det nuvarande språket.
    2. Välj ett nytt språk som du vill använda med assistenten.

Steg 4: Inaktivera Batterisparläge och Smart batteri.

1. Öppna appen Inställningar Android Settings på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Batteri:
    • Batterisparläge: Tryck på Batterisparläge följt av Inaktivera nu.
    • Smart batteri: Tryck på​ Smart batteri följt av Inaktivera Smart batteri.

Steg 5: Säg ”Hey Google”

Säg ”Hey Google” för att kontrollera om problemet är löst. Se till att Google-assistenten uppfattar din röst genom att göra följande:

1. Stäng av bakgrundsljud eller gå till en tystare plats om det är högljutt där du är.
  2. Säg ”Hey Google” i din normala samtalston.
Tips! Om ”Hey Google” fortfarande inte fungerar lär du Google att känna igen din röst igen.

Få mer hjälp eller skicka feedback

Pixel- och Nexus-enheter
  1. Öppna appen Inställningar Android Settings på en telefon eller surfplatta.
  2. Scrolla till och tryck på Tips och support.
  3. Härifrån kan du ringa oss, chatta med oss och skicka feedback.
Andra Android-enheter
  1. Öppna Google-appen Google-appen.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Skicka feedback.
  3. Beskriv problemet och tryck på Skicka Skicka.
    • Din feedback hjälper oss att lösa problemet, även om du inte får svar personligen.