Stel je primaire afspeelapparaat in

Je kunt muziek, video's en andere media afspelen op je primaire speaker, smartdisplay of tv zonder de naam van het apparaat te zeggen. Je kunt een primair afspeelapparaat instellen voor elke speaker, smartdisplay en smartklok.

Ondersteunde apparaten voor het afspelen van media

Je kunt elk apparaat dat is gekoppeld aan jezelf of een ander lid van het huis, instellen als primair afspeelapparaat.

Tv's
Speakers, smartdisplays en smartklokken

Speakers

Smartdisplays

• Smartdisplays met de Google Assistent

Smartklok

• Lenovo-smartklok

Belangrijk:

• Als je een primair afspeelapparaat wilt instellen voor een speaker, smartdisplay of smartklok, moet je lid zijn van hetzelfde huis als dat Google Assistent-apparaat. Meer informatie over hoe je huisleden beheert.
  • Op sommige speakers en tv's kunnen podcasts en het nieuws niet worden afgespeeld. In plaats daarvan worden ze lokaal afgespeeld op je Google Assistent-apparaat.

Stel een standaardspeaker, -smartdisplay of -tv in

In de Google Home-app

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onderaan op Huis Home en dan je apparaat.
  3. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen .
  4. Een primair afspeelapparaat instellen:
    • Voor muziek en audio: tik op Standaard muziekspeaker en dan de speaker, smartdisplay, smartklok of tv.
    • Voor video's: Tik op Standaard-tv en dan het smartdisplay of de tv.

In de Google Assistent-app

1. Zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent' of ga naar de instellingen voor de Assistent op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apparaten en dan je speaker, smartdisplay of smartklok.
  3. Een primair afspeelapparaat instellen:
    • Voor muziek en audio: tik op Standaard muziekspeaker en dan de speaker, smartdisplay of tv.
    • Voor video's: Tik op Standaard-tv en dan het smartdisplay of de tv.

Tip: