Justera assistentens känslighet för ”Hey Google”

Du kan ställa in hur känslig Google Assistent är för röstkommandon som ”Hey Google”.

Google-assistenten kan aktiveras när du inte har sagt ”Hey Google” om den registrerar något som låter likt eller om enheten aktiveras manuellt av misstag. Om detta händer ofta kan du ställa in den på att vara mindre känslig.

Dessutom kanske Google-assistenten inte aktiveras när du säger ”Hey Google”. Detta händer särskilt i bullriga miljöer. Om detta händer ofta kan du ställa in den på att vara känsligare.

Viktigt! Känslighetsinställningen påverkar inte vilken enhet som används om du har mer än en enhet med Google Assistent. Google väljer den bäst lämpade enheten för din begäran. Läs mer om hur assistenten svarar på enheterna du föredrar.

Var känslighetsinställningen är tillgänglig

Den här funktionen är tillgänglig på de flesta högtalare och Smart Display-enheter, men bara på vissa språk.

Om du vill ändra känslighetsinställningen för en enhet måste du vara ägare till det primära kontot på den enheten.

Ställ in känsligheten för ”Hey Google” i Google Assistent

Obs! När du ändrar känsligheten för ”Hey Google” för en enhet gäller ändringen för alla som använder enheten.
  1. Öppna Google Home-appen Google Home.
  2. Tryck på Hem Home längst ned.
  3. Tryck länge på högtalaren eller Smart Display-enheten.
  4. Tryck på Enhetsinställningar Inställningar uppe till höger följt av Ljud följt av Känslighet för ”Hey Google”
  5. Välj känslighetsnivå för när Google-assistenten ska svara dig.
    • Om du vill ändra inställningen på en annan enhet trycker du på Justera fler enheter.