Aanpassen hoe gevoelig de Google Assistent is voor 'Hey Google'

Je kunt zelf instellen hoe gevoelig de Google Assistent is voor spraakopdrachten zoals 'Hey Google'.

De Google Assistent reageert in sommige gevallen ook al zeg je niet 'Hey Google'. Dit kan gebeuren als de Assistent iets herkent dat net zo klinkt of als je je apparaat per ongeluk met de hand activeert. Als dit vaak gebeurt, kun je de Assistent minder gevoelig maken.

Daarnaast reageert de Google Assistent misschien niet als je 'Hey Google' of 'Oké Google' zegt, vooral in een lawaaiige omgeving. Als dit vaak gebeurt, kun je de Assistent gevoeliger maken.

Belangrijk: De gevoeligheidsinstelling heeft geen invloed op welk apparaat wordt gebruikt als je meer dan één Google Assistent-apparaat hebt. Google kiest het beste apparaat om op je verzoek te reageren. Meer informatie over hoe de Assistent reageert op je voorkeursapparaten

Waar de gevoeligheidsinstelling beschikbaar is

Deze functie is beschikbaar op de meeste speakers en smartdisplays, maar alleen in bepaalde talen.

Leden van het huis kunnen de gevoeligheidsinstellingen van een apparaat wijzigen.

De gevoeligheid van de Google Assistent voor 'Hey Google' instellen

Belangrijk: Als je de gevoeligheid voor 'Hey Google' aanpast op een apparaat, geldt dit voor iedereen die dat apparaat gebruikt.
  1. Open de Google Home-app Google Home.
  2. Tik onderaan op Huis Home.
  3. Tik op je speaker of smartdisplay en houd even vast.
  4. Tik rechtsboven op Apparaatinstellingen Instellingen en dan Audio en dan Gevoeligheid voor 'Hey Google'
  5. Kies hoe gevoelig de Google Assistent is wanneer deze op je reageert.
    • Als je deze instelling op een ander apparaat wilt aanpassen, tik je op Meer apparaten aanpassen.