Använda Google-assistenten med biltillbehöret

Du kan styra de flesta åtgärder för biltillbehöret med Google Assistent med hjälp av knappen.

Obs! Vissa funktioner för biltillbehöret kan fungera annorlunda beroende på tillverkare. Du hittar mer information i användarmanualen för enheten.

Styra tillbehöret

• Prata med Google-assistenten: Säg ”Ok Google” eller tryck länge på knappen.
  • Stoppa Google-assistenten: Tryck på knappen.
  • Få aviseringar: Säg ”Ok Google, läs mina aviseringar” eller tryck på knappen på tillbehöret.
  • Svara på eller avsluta ett samtal: Tryck på knappen för att svara på ett samtal. Tryck på knappen igen för att avsluta samtalet.
  • Stäng av och på mikrofonen: Stäng av ljudet genom att trycka snabbt två gånger på knappen. Tryck snabbt två gånger på knappen igen för att slå på ljudet.
  • Ignorera ett inkommande samtal: Tryck länge på knappen.

Ta reda på vad lamporna betyder

Hörde ”Ok Google” och lyssnar Hörde Hey Google och lyssnar
Letar svar Letar svar
Svarar Svarar
Vid ett telefonsamtal Vid ett telefonsamtal
I kopplingsläge I kopplingsläge
Ansluten till mobilen Ansluten till mobilen
Frånkopplad från mobilen Frånkopplad från mobilen
Mikrofon av Mikrofon av
Enheten återställs Enheten återställs

Detta kan du be eller fråga om

Du kan be Google-assistenten om hjälp med navigering, musik med mera. Här är några kommandon som du kan prova:

Navigering

• ”Navigera till [adress].”
  • ”Hur är trafiken till jobbet?”
  • ”Dela min beräknade ankomst med [kontakt].”
  • ”När ska jag svänga?”

Media

• ”Spela upp lite musik.”
  • ”Spela upp [låtnamn].”
  • ”Spela det senaste avsnittet av [podcastens namn].”

Kommunicera

• ”Ring mamma.”
  • ”Sms:a pappa.”
  • ”Läs upp mina meddelanden.”

Läs mer om vad du kan fråga och be Google-assistent om.