Gesprekken vertalen met de tolkmodus

Je kunt de Google Assistent vragen je gesprek te vertalen met iemand die jouw taal niet spreekt.

De talen die je kunt gebruiken om de tolkmodus te starten, zijn afhankelijk van je apparaat. Nadat je de tolkmodus hebt gestart, kun je de Google Assistent vragen om tussen meer talen te vertalen.

Apparaten die je kunt gebruiken

• Alle Google Home-speakers
  • Speakers met Google Assistent ingebouwd
  • Alle smartdisplays
  • Smartklokken
  • Mobiele telefoons en tablets

Talen waartussen je kunt vertalen

Talen voor de tolkmodus: telefoons en tablets

Je kunt de Google Assistent vragen om te vertalen naar een van de volgende talen:

• Arabisch
  • Bengaals
  • Bulgaars
  • Birmaans
  • Cambodjaans (ook wel Khmer genoemd)
  • Catalaans
  • Tsjechisch
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Estlands
  • Filipijns (Tagalog)
  • Fins
  • Frans
  • Duits
  • Grieks
  • Gujarati
  • Hindi
  • Hongaars
  • Indonesisch
  • Italiaans
  • Japans
  • Javaans
  • Kannada
  • Koreaans
  • Lets
  • Malayalam
  • Marathi
  • Nepalees
  • Mandarijn
  • Noors
  • Pools
  • Portugees
  • Roemeens
  • Russisch
  • Servisch
  • Sinhala
  • Slowaaks
  • Spaans
  • Sudanees
  • Zweeds
  • Tamil
  • Telugu
  • Thai
  • Turks
  • Oekraïens
  • Urdu
  • Vietnamees
Talen voor de tolkmodus: speakers, smartdisplays en smartklokken

Je kunt de Google Assistent vragen om te vertalen naar een van de volgende talen:

• Arabisch
  • Bulgaars
  • Catalaans
  • Tsjechisch
  • Deens
  • Nederlands
  • Engels
  • Filipijns (Tagalog)
  • Fins
  • Frans
  • Duits
  • Grieks
  • Hindi
  • Hongaars
  • Indonesisch
  • Italiaans
  • Japans
  • Koreaans
  • Mandarijn
  • Noors
  • Pools
  • Portugees
  • Roemeens
  • Russisch
  • Servisch
  • Slowaaks
  • Spaans
  • Zweeds
  • Thai
  • Turks
  • Oekraïens
  • Vietnamees

Een gesprek vertalen

1. Zeg 'Hey Google…'
  2. Spreek een opdracht uit, bijvoorbeeld:
    • '...wees mijn Italiaanse tolk'
    • '...tolk van Pools naar Nederlands'
    • '...Chinese tolk'
    • '...zet de tolkmodus aan'
  3. Als je geen talen hebt opgegeven, kies je welke talen je wilt gebruiken.
  4. Wanneer je de toon hoort, begin je in een van beide talen te spreken. Je hoeft niet tussen de talen te schakelen om de tolkmodus te gebruiken.

Op een smartdisplay zie en hoor je het vertaalde gesprek.

Als je de tolkmodus niet meer wilt gebruiken, zeg je bijvoorbeeld:

• 'Stop'
  • 'Houd op'
  • 'Sluit af'

Op een smartdisplay kun je ook van links naar rechts swipen om de tolkmodus te stoppen.

Problemen met de tolkmodus oplossen

Kan de tolkmodus niet starten

Stap 1: Controleer welke opdracht je gebruikt

Gebruik een van de bovenstaande opdrachten om de tolkmodus te starten.

De tolkmodus kan niet worden gestart met deze opdrachten:

• Spreek [taal].
  • Spreek je [taal]?
  • Vertaal [taal].

Stap 2: Controleer je apparaat

De tolkmodus werkt niet bij sommige speakers die niet zijn gemaakt door Google. Neem contact op met je fabrikant om na te gaan of de tolkmodus werkt met je apparaat.

De tolk begrijpt je niet

Stap 1: Wacht op de toon

Je hoort een toon na een gesproken vertaling. Als je vóór de toon spreekt, hoort je apparaat mogelijk niet alles wat je zegt.

Stap 2: Zorg dat het apparaat je kan horen

Blijf dicht bij je apparaat en beperk het aantal andere gesprekken bij jou in de buurt.

De tolk vertaalt niet wat je zegt

Stap 1: Spreek duidelijk

Spreek de woorden duidelijk uit en beperk de hoeveelheid achtergrondruis, zodat je apparaat kan bepalen welke taal je spreekt.

Stap 2: Controleer je uitspraak

Als je vertaalt tussen twee talen die woorden delen, kan je apparaat mogelijk niet bepalen welke taal je spreekt.

Als je bijvoorbeeld het woord 'bueno' wilt vertalen van het Spaans naar het Engels maar je met een Engels accent praat, kan je apparaat mogelijk vertalen van het Engels naar het Spaans. In dat geval hoor je het Spaanse woord 'bueno' in plaats van het verwachte Engelse woord 'good'.

De tolk kan niet worden uitgeschakeld

Probeer een van de bovenstaande stopopdrachten in het Engels of de taal waarnaar wordt vertaald.

Als je apparaat de stopopdracht vertaalt in plaats van te stoppen, probeer je een andere opdracht.