Konfigurera ett biltillbehör med Google Assistent

Du kan använda Google-assistenten i vilken bil som helst som har en Bluetooth-anslutning eller AUX-port.

Obs! Alla Google Assistent-enheter fungerar inte likadant. Kontakta tillverkaren om du vill ha anvisningar för din enhet.

Detta behövs

• en bil med Bluetooth-anslutning och AUX-port
  • en mobil med version 9.61 eller senare av Google Assistent-appen.

Konfigurera biltillbehöret

Med Bluetooth
  1. Anslut biltillbehöret till uttaget i bilen.
  2. Starta bilen. Kontrollera att en blå lampa lyser skiftande.
  3. Öppna Bluetooth-inställningarna på mobilen och parkoppla mobilen med biltillbehöret.
  4. Svep igenom korten och tryck på Nästa.
  5. Tryck på Bluetooth om du ombeds.
  6. Kontrollera att bilens ljudsystem är inställt på rätt utgång innan du startar ljudtestet.
    Tips! Den här inställningen heter Bluetooth eller Media i de flesta bilar.
  7. När du hör testtonerna trycker du på Nästa följt av Klar.
Med AUX-kabel (rekommenderas)
  1. Anslut biltillbehöret till uttaget i bilen.
  2. Starta bilen. Kontrollera att en blå lampa lyser skiftande.
  3. Öppna Bluetooth-inställningarna på mobilen och parkoppla mobilen med biltillbehöret.
  4. Svep igenom korten och tryck på Nästa.
  5. Tryck på AUX-kabel om du ombeds.
  6. Anslut biltillbehöret till bilen med AUX-kabeln och tryck på Nästa.
  7. Kontrollera att bilens ljudsystem är inställt på rätt utgång innan du startar ljudtestet.
  8. När du hör en testton trycker du på Nästa följt av Klar.

När du är klar kan du läsa mer om hur du använder biltillbehöret.

Använda Google Assistent med biltillbehöret

Du kan styra de flesta åtgärder för biltillbehöret med Google Assistent med hjälp av knappen.

Obs! Alla Google Assistent-enheter fungerar inte likadant. För att få enhetsspecifika anvisningar ber du om hjälp med Google Assistent-enheten från tillverkaren.

Styra tillbehöret

• Prata med Google-assistenten: Säg ”Hey Google” eller tryck länge på knappen.
  • Stoppa Google-assistenten: Tryck på knappen.
  • Få aviseringar: Säg ”Hey Google, läs mina aviseringar” eller tryck på knappen på tillbehöret.
  • Svara på eller avsluta ett samtal: Tryck på knappen för att svara på ett samtal. Tryck på knappen igen för att avsluta samtalet.
  • Slå av och på mikrofonen: Slå av mikrofonen genom att trycka snabbt två gånger på knappen. Tryck snabbt två gånger på knappen igen för att slå på mikrofonen.
  • Ignorera ett inkommande samtal: Tryck länge på knappen.

Ta reda på vad lamporna betyder

Uppfattade ”Hey Google” och lyssnar Hörde Hey Google och lyssnar
Letar svar Letar svar
Svarar Svarar
Vid ett telefonsamtal Vid ett telefonsamtal
I kopplingsläge I kopplingsläge
Ansluten till mobilen Ansluten till mobilen
Frånkopplad från mobilen Frånkopplad från mobilen
Mikrofon av Mikrofon av
Enheten återställs Enheten återställs

Läs mer om vad du kan be Google Assistent om.