Je Google Assistent-autoaccessoire instellen

Je kunt de Google Assistent gebruiken in elke auto met een bluetooth-verbinding of AUX-stekker.

Belangrijk: Niet alle Google Assistent-apparaten werken hetzelfde. Voor apparaatspecifieke instructies neem je contact op met de fabrikant.

Wat je nodig hebt

• Een auto met een bluetooth-verbinding of AUX-aansluiting
  • Een telefoon met versie 9.61 of hoger van de Google Assistent-app

Je autoaccessoire instellen

Bluetooth gebruiken
  1. Steek het autoaccessoire in de aansluiting van je auto.
  2. Start je auto. Controleer of je een blauw lampje ziet dat beweegt.
  3. Open de bluetooth-instellingen op je telefoon en koppel de telefoon met je autoaccessoire.
  4. Veeg door de kaarten en tik op Volgende.
  5. Tik op Bluetooth als daarom wordt gevraagd.
  6. Check voordat je begint met de audiotest of het audiosysteem van je auto is ingesteld op de juiste uitvoer.
    Tip: In de meeste auto's heet deze instelling Bluetooth of Media.
  7. Nadat je de testtonen hebt gehoord, tik je op Volgende en dan Gereed.
AUX-kabel gebruiken (aanbevolen)
  1. Steek het autoaccessoire in de aansluiting van je auto.
  2. Start je auto. Controleer of je een blauw lampje ziet dat beweegt.
  3. Open de bluetooth-instellingen op je telefoon en koppel de telefoon met je autoaccessoire.
  4. Veeg door de kaarten en tik op Volgende.
  5. Tik op AUX-kabel als daarom wordt gevraagd.
  6. Sluit je auto en autoaccessoire aan via de AUX-kabel en tik op Volgende.
  7. Check voordat je begint met de audiotest of het audiosysteem van je auto is ingesteld op de juiste uitvoer.
  8. Nadat je een testtoon hebt gehoord, tik je op Volgende en dan Gereed.

Lees meer informatie over het gebruik van je autoaccessoire als je klaar bent.

De Google Assistent op je autoaccessoire gebruiken

Gebruik de knop om de meeste acties op het Google Assistent-autoaccessoire te bedienen.

Belangrijk: Niet alle Google Assistent-apparaten werken hetzelfde. Vraag de fabrikant om hulp voor je Google Assistent-apparaat voor apparaatspecifieke instructies.

Je accessoire bedienen

• Praten tegen de Google Assistent: Zeg 'Hey Google' of houd de knop ingedrukt.
  • De Google Assistent stoppen: Druk op de knop.
  • Meldingen ontvangen: Zeg 'Hey Google, lees mijn meldingen' of druk op de knop op het accessoire.
  • Een gesprek beantwoorden of beëindigen: Druk op de knop om een gesprek te beantwoorden. Druk nog een keer op de knop om een gesprek te beëindigen.
  • De microfoon uit- en aanzetten: Druk twee keer op de knop om de microfoon uit te zetten. Druk nog een keer op de knop om de microfoon weer aan te zetten.
  • Een inkomend gesprek negeren: Houd de knop ingedrukt.

De betekenis van de lampjes

Heeft 'Hey Google' gehoord en luistert 'Oké Google' gehoord en aan het luisteren
Wacht op een antwoord Een antwoord krijgen
Reageert Reageert
In gesprek In gesprek
In de koppelingsmodus In de koppelingsmodus
Verbonden met telefoon Verbonden met telefoon
Verbinding met telefoon verbroken Verbinding met telefoon verbroken
Microfoon uit Microfoon uit
Apparaat wordt gereset Apparaat wordt gereset

Meer informatie over wat je de Google Assistent kunt vragen.