Färre störningsmoment med Google Assistent

Slappna av innan läggdags och se hur du tillbringar tiden på enheten med hjälp av Google-assistenten. Du kan även hantera störningsmoment via appen Inställningar.

Färre störningar med Google Assistent

Om du vill stänga av ringsignaler och aviseringar kan du be Google-assistenten att aktivera Stör ej.

• Du kan styra Stör ej via en enhet som är ansluten till Google-kontot.
  • Du kan styra Stör ej via högtalare, Smart Display-enheter och smarta väckarklockor som är anslutna till Google-kontot och samma wifi-nätverk.

Om du vill styra Stör ej från andra enheter med Google Assistent måste du använda Google-assistenten på amerikansk engelska och aktivera Voice Match.

Tips! När Stör ej är aktiverat på högtalare, Smart Display-enheter och smarta väckarklockor kan du inte sända ut röstmeddelanden till enheterna eller ta emot samtal via Duo på din Smart Display.

Obs! Detta fungerar endast på Pixel- och Android One-mobiler för närvarande. Den här funktionen är inte tillgänglig på alla språk.

Fråga hur du tillbringar tiden på enheten

1. Tryck länge på hemknappen på en Android-enhet, eller säg ”Hey Google.”
  2. Säg eller skriv en fråga om hur du använder enheten, till exempel:
    • ”Hur länge använde jag telefonen i dag?”
    • ”Hur länge använde jag mobilen i onsdags?”
    • ”Hur länge använde jag [app] i dag?”
    • ”Hur länge använde jag [app] i lördags?”

Styra hur mycket du använder en app

1. Tryck länge på hemknappen på en Android-telefon, eller säg ”Hey Google.”
  2. Säg eller skriv en begäran om apptimer, till exempel:
    • ”Ställ in en apptimer för [app] på 15 minuter.”
    • ”Ställ in en apptimer på 30 minuter för [app].”

När du har nått tidsgränsen som du har ställt in pausas appen för resten av dagen. Apptimer återställs vid midnatt varje dygn.

Om du vill använda en app efter att timern har löpt ut kan du avbryta den så aktiveras appen igen. Säg eller ange en fras som:

• ”Stoppa timern för [app].”
  • ”Avbryt timern för [app].”

Bli mindre distraherad av enheten

Du kan göra det lättare för dig själv att inte använda enheten vid vissa tidpunkter, till exempel innan du ska sova.

1. Tryck länge på hemknappen på en Android-enhet, eller säg ”Hey Google.”
  2. Säg eller skriv en begäran om att begränsa störningsmoment, till exempel:
  • ”Starta Varva ned nu.”
  • ”Starta Varva ner vid [tid].”
  1. När du använder Varva ner för första gången kan du till exempel välja
  • start- och sluttider
  • om skärmen på telefonen ska sluta använda färger och byta till gråskala
  • om Stör ej ska aktiveras eller inte
  • när nattljus ska aktiveras.

Om du vill stänga av Varva ner innan sluttiden säger eller skriver du en fras som:

• ”Stäng av Varva ner.”
  • ”Avbryt Varva ner.”
  • ”Stoppa Varva ner.”

Aktivera och inaktivera Stör ej från en annan enhet

Du kan be Google-assistenten på en enhet att aktivera eller inaktivera Stör ej på en annan enhet. Du kan till exempel

• be Google-assistenten på din Smart Display att stänga av ljudet på telefonen
  • be Google-assistenten på telefonen att ställa in Stör ej på högtalaren.

Säg ”Hey Google” och sedan ett kommando som:

• ”Ställ in Stör ej på skärmen i köket”
  • ”Stäng av ljudet på telefonen”
  • ”Inaktivera Stör ej på högtalaren i vardagsrummet”
  • ”Sätt på ljudet på min telefon”.

Aktivera eller inaktivera Stör ej på alla enheter

Du kan be Google-assistenten på en enhet att aktivera eller inaktivera Stör ej på alla enheter.

Säg ”Hey Google” och sedan ett kommando som:

• ”Ställ in Stör ej på alla enheter”
  • ”Stäng av ljudet på alla enheter”
  • ”Stäng av Stör ej på alla enheter”