Välja röst för Google-assistenten

Du kan ändra Google-assistentens röst. När du ändrar rösten tillämpas den på alla dina Assistent-enheter.

Google Assistent på telefoner och surfplattor

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller på alla kompatibla Android-enheter.
  1. På de flesta enheter med Google Assistent säger du ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten.”
  2. Tryck på Assistentens röst under Alla inställningar.
  3. Välj en röst.

Ändra Google-assistentens talade språk

1. Öppna Google-appen Google-appen på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Mer Mer nere till höger följt av Inställningar följt av Röst följt av Språk.
  3. Välj språk.

Viktigt! Om Google-assistenten läser upp dina sms på fel språk kan du ta bort engelska som sekundärt språk. Sedan ändrar du Google-assistentens talade språk så att det är detsamma som språket för Google-assistenten.

Google Assistent på högtalare eller Smart Display

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller på alla kompatibla Android-enheter.
  1. Öppna Google Home-appen Google Home på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på profilbilden eller initialen uppe till höger följt av Assistent-inställningar.
  3. Tryck på Assistentens röst under Alla inställningar.
  4. Välj en röst.

Inaktivera upplästa svar

När du inaktiverar Talutdata visar Google-assistenten svaren på telefonen, men läser inte upp dem högt. Om du vill hindra Google-assistenten från att ge upplästa svar kan du ändra inställningarna.

1. På de flesta enheter med Google Assistent säger du ”Hey Google, öppna inställningarna för assistenten.”
  2. Tryck på Assistentens röst under Alla inställningar.
  3. Välj din telefon eller surfplatta under Talutdata.
  4. Tryck på Endast handsfree.

Välja en barnvänlig röst för assistenten för konton som tillhör barn

Viktigt! Barnvänliga assistent-röster är bara tillgängliga för Google-konton för barn. Den här funktionen är inte tillgänglig på alla språk, i alla länder eller för alla enheter.

Om du vill välja en barnvänlig röst för Google Assistent behöver du en Assistent-kompatibel enhet med barnets Google-konto. På delade enheter måste du även ställa in Voice Match för barnet.

Så här ändrar du assistentens röst för ditt barns konto:

1. På barnets enhet, eller en delad enhet som du har kopplat barnets konto till, ber du barnet att säga ”Hey Google, byt röst”.
    • Du kan även välja en röst för barnets Google-assistent i Assistent-inställningarna.
  2. Lyssna på de olika röstexemplen.
  3. Välj en röst genom att trycka på kryssrutan.
  4. När assistenten ber om bekräftelse kan du säga ”Ja”, ”Nej” eller ”Avbryt”.

Tips! Du kan även välja en barnvänlig röst för assistenten på kompatibla högtalare. Du eller ditt barn kan säga ”Hey Google, byt röst” och följa anvisningarna.