Velg stemmen til Google-assistenten

Du kan endre stemmen til Google-assistenten. Når du gjør det, gjelder den nye stemmen for alle Assistent-enhetene dine.

Google-assistenten på telefon eller nettbrett

Viktig: Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige på alle språk, i alle land eller på alle kompatible Android-enheter.
  1. På de fleste Assistent-kompatible enheter kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Gå til «Alle innstillinger», og trykk på Assistent-stemme.
  3. Velg en stemme.

Endre språket Google-assistenten snakker på

1. Åpne Google-appen Google-appen på en Android-enhet.
  2. Nederst til høyre trykker du på Mer Mer og så Innstillinger og så Tale og så Språk.
  3. Velg et språk.

Viktig: Hvis Google-assistenten leser opp tekstmeldinger på feil språk, bør du fjerne engelsk som et sekundært språk. Deretter bør du endre talespråket til Google-assistenten til det samme som Google Assistent-språket.

Google-assistenten på høyttalere og smartskjermer

Viktig: Enkelte funksjoner er ikke tilgjengelige på alle språk, i alle land eller på alle kompatible Android-enheter.
  1. Åpne Google Home-appen Google Home på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på profilbildet ditt eller forbokstaven din og så Assistent-innstillinger.
  3. Gå til «Alle innstillinger», og trykk på Assistent-stemme.
  4. Velg en stemme.

Slå av Tekst til tale

Når du slår av Tekst til tale, viser Google-assistenten deg svar på telefonen, men de blir ikke lest opp. Hvis du ikke vil at Google-assistenten skal svare deg med lyd, kan du endre innstillingene.

1. På de fleste Assistent-kompatible enheter kan du si «Hey Google, åpne Assistent-innstillingene».
  2. Gå til «Alle innstillinger», og trykk på Assistent-stemme.
  3. Velg enheten din under «Tekst til tale».
  4. Trykk på Bare med handsfree.

Velg en barnevennlig Assistent-stemme for barnekontoer

Viktig: Barnevennlige Assistent-stemmer er bare tilgjengelige i Google-kontoer for barn. Denne funksjonen er ikke tilgjengelig på alle språk, i alle land eller på alle enheter.

For å velge en barnevennlig stemme for Google-assistenten må du ha en Assistent-kompatibel enhet som er konfigurert med Google-kontoen til et barn. På delte enheter må du også konfigurere Voice Match for barnet ditt.

Slik endrer du Assistent-stemmen for barnets konto:

1. Be barnet om å si «Hey Google, bytt stemme» til barnets enhet eller en som barnets konto er koblet til.
    • Du kan også velge en stemme for barnets Google-assistent i Assistent-innstillingene for barnet.
  2. Hør på de ulike stemmeeksemplene.
  3. Trykk på en boks for å velge en stemme.
  4. Når assistenten ber om bekreftelse, kan du si «ja», «nei» eller «avbryt».

Tips: Du kan også velge en barnevennlig stemme for assistenten på kompatible høyttalere. Du eller barnet kan si «Hey Google, bytt stemme» og følge veiledningen.