De stem van de Google Assistent kiezen

Je kunt de stem van de Google Assistent aanpassen. Als je de stem verandert, geldt dit voor al je Assistent-apparaten.

Google Assistent op je telefoon of tablet

Belangrijk: Sommige functies zijn niet voor alle talen, landen of in aanmerking komende Android-apparaten beschikbaar.
  1. Op de meeste apparaten met de Assistent zeg je 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent'.
  2. Tik onder Alle instellingen op Assistent-stem.
  3. Kies een stem.

De taal van de stem van de Google Assistent wijzigen

1. Open de Google-app Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Instellingen en dan Spraak en dan Taal.
  3. Kies een taal.

Belangrijk: Als de Google Assistent sms'jes in de verkeerde taal leest, verwijder dan Engels als secundaire taal. Verander daarna de taal van de stem van de Google Assistent zodat deze overeenkomt met de taal van de Google Assistent.

Google Assistent op speaker of smartdisplay

Belangrijk: Sommige functies zijn niet voor alle talen, landen of in aanmerking komende Android-apparaten beschikbaar.
  1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen.
  3. Tik onder Alle instellingen op Assistent-stem.
  4. Kies een stem.

'Spraakuitvoer' uitschakelen

Als je 'Spraakuitvoer' uitschakelt, geeft de Google Assistent antwoorden op je telefoon weer, maar worden deze niet hardop uitgesproken. Als je wilt dat de Google Assistent niet meer hardop antwoordt, kun je je instellingen wijzigen.

1. Op de meeste apparaten met de Assistent zeg je 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent'.
  2. Tik onder Alle instellingen op Assistent-stem.
  3. Selecteer je telefoon of tablet onder 'Spraakuitvoer'.
  4. Tik op Alleen handsfree.

Kies een kindvriendelijke Assistent-stem voor kinderaccounts

Belangrijk: Kindvriendelijke Assistent-stemmen zijn alleen beschikbaar in Google-accounts voor kinderen. Deze functie is niet beschikbaar in alle talen en landen of voor alle apparaten.

Als je een kindvriendelijke stem voor de Google Assistent wilt kiezen, gebruik je het Google-account van een kind om een apparaat met de Assistent in te stellen. Op gedeelde apparaten moet je ook Voice Match instellen voor je kind.

Zo verander je de Assistent-stem voor het account van je kind:

1. Laat je kind op het eigen apparaat of op een gedeeld apparaat waaraan het account van je kind is verbonden 'Hey Google, verander je stem' zeggen.
    • Je kunt voor je kind ook een Google Assistent-stem kiezen in de Assistent-instellingen.
  2. Luister naar de verschillende stemvoorbeelden.
  3. Tik op het vak om een stem te kiezen.
  4. Als de Assistent vraagt om te bevestigen, kun je Ja, Nee of Annuleren zeggen.

Tip: Je kunt ook een kindvriendelijke stem kiezen op speakers met de Assistent. Jij of je kind kunnen zeggen: 'Hey Google, verander je stem' en volg dan de aanwijzingen.