De stem van de Google Assistent kiezen

Je kunt het stemgeluid van de Google Assistent wijzigen. Als je de steminstelling wijzigt, is dit van toepassing op al je Google Assistent-apparaten.

Google Assistent op je telefoon of tablet

Opmerking: Deze functie is voorlopig niet in alle talen beschikbaar.

1. Tik op de startknop van je Android-telefoon of -tablet en houd deze vast, of zeg 'Oké Google'.
  2. Tik rechtsonder op .
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen.
  4. Tik op Assistent en dan Assistent-stem.
  5. Kies een stem.

De taal van de stem van de Google Assistent wijzigen

1. Open de Google-app Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Instellingen en dan Spraak en dan Taal.
  3. Kies een taal.

Belangrijk: Als de Google Assistent sms'jes in de verkeerde taal leest, verwijder dan Engels als secundaire taal. Wijzig daarna de taal van de stem van de Google Assistent zodat deze overeenkomt met de taal van de Google Assistent.

Google Assistent op speaker of smartdisplay

Opmerking: Deze functie is voorlopig niet in alle talen beschikbaar.

1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. TIk rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen.
  3. Tik op Assistent en dan Assistent-stem.
  4. Kies een stem.

'Spraakuitvoer' uitschakelen

Wanneer je 'Spraakuitvoer' uitschakelt, geeft de Google Assistent antwoorden op je telefoon weer, maar worden deze niet hardop uitgesproken. Als je wilt dat de Google Assistent niet meer antwoordt met geluid, kun je je instellingen wijzigen.

1. Tik op je Android-apparaat op de startknop en houd deze vast, of zeg 'Oké Google' of 'Hey Google'.
  2. Tik rechtsonder op .
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingen en dan Assistent.
  4. Selecteer je telefoon of tablet onder 'Assistent-apparaten'.
  5. Tik onder 'Stem en spraak' op Spraakuitvoer.
  6. Tik op Alleen handsfree.

De spraaksnelheid van de Google Assistent wijzigen

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Toegankelijkheid en dan Tekst-naar-spraak-uitvoer.
  3. Sleep de schuifregelaar 'Spraaksnelheid' naar je gewenste snelheid:
    • Voor een langzamere spraak: Sleep de schuifregelaar naar links.
    • Voor een snellere spraak: Sleep de schuifregelaar naar rechts.
  4. Druk op Afspelen om een voorbeeld te beluisteren.