De stem van de Google Assistent kiezen

Je kunt het stemgeluid van de Google Assistent wijzigen. Als je de stem wijzigt, geldt dit voor al je Assistent-apparaten.

Google Assistent op je telefoon of tablet

Belangrijk: Sommige functies zijn niet in alle talen of landen beschikbaar.
  1. Gebruik je Android-telefoon of -tablet en zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent'.
  2. Tik onder Alle instellingen op Assistent-stem.
  3. Kies een stem.

De taal van de stem van de Google Assistent wijzigen

1. Open de Google-app Google-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Meer Meer en dan Instellingen en dan Spraak en dan Taal.
  3. Kies een taal.

Belangrijk: Als de Google Assistent sms'jes in de verkeerde taal leest, verwijder dan Engels als secundaire taal. Verander daarna de taal van de stem van de Google Assistent zodat deze overeenkomt met de taal van de Google Assistent.

Google Assistent op speaker of smartdisplay

Belangrijk: Sommige functies zijn niet in alle talen of landen beschikbaar.
  1. Open de Google Home-app Google Home op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen.
  3. Tik onder Alle instellingen op Assistent-stem.
  4. Kies een stem.

'Spraakuitvoer' uitschakelen

Als je 'Spraakuitvoer' uitschakelt, geeft de Google Assistent antwoorden op je telefoon weer, maar worden deze niet hardop uitgesproken. Als je wilt dat de Google Assistent niet meer hardop antwoordt, kun je je instellingen wijzigen.

1. Gebruik je Android-telefoon of -tablet en zeg 'Hey Google, open de instellingen voor de Assistent'.
  2. Tik onder Alle instellingen op Assistent-stem.
  3. Selecteer je telefoon of tablet onder 'Spraakuitvoer'.
  4. Tik op Alleen handsfree.