De Google Assistent instellen en gebruiken op je tv

Met de Google Assistent kun je vragen stellen en taken uitvoeren op sommige tv's.

Op tv's met de Google Assistent is de Assistent beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans en Spaans. Meer talen volgen binnenkort.

Een tv met de Google Assistent instellen

Als een tv werkt met de Assistent, wordt dit op de verpakking aangegeven. Zo kunnen sommige tv's van LG, Samsung en Dish uit 2018 en later bijvoorbeeld werken met de Assistent.

Wat je nodig hebt

• Een tv met de Google Assistent
  • De Google-app Google Android TV-logo
  • Een Google-account
  • Een Android-telefoon of -tablet die:
    • Werkt met Android 5.0 of hoger
    • Werkt met een wifi-netwerk van 2,4 GHz of 5 GHz
  • Een internetverbinding en een beveiligd draadloos netwerk

Het instellen starten op een Android-apparaat

1. Maak op je tv verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als je Android-apparaat.
  2. Installeer recente updates op je Android-apparaat. Bekijk meer informatie over hoe je checkt op de nieuwste Android-versie.
  3. Update de apps op je Android-apparaat. Bekijk meer informatie over hoe je de nieuwste versie van je apps downloadt.
  4. Download de nieuwste versie van de Google Assistent-app:
    • Ga op je Android-apparaat naar de pagina van de Google Assistent-app en tik op Installeren of Updaten.
    • Als je Geïnstalleerd ziet, dan heb je al de nieuwste versie.
  5. Open je de Google Assistent-app op je Android-apparaat en zeg je 'Stel mijn Assistent-apparaat in' om het instellen te starten.
    • Tip: Je kunt ook naar g.co/assistant/setup gaan in een webbrowser zoals Chrome of Firefox.
  6. Volg de instructies op het scherm.

Inloggen op je Google-account

Als je inlogt op je Google-account, kun je de Google Assistent vragen om taken uit te voeren, zoals:

• Je smartapparaten in huis beheren
  • Google Foto's doorzoeken en laten zien
  • Je Google-agenda en dagelijkse routines beheren

Hoewel sommige fabrikanten je vragen om in te loggen als je je tv instelt, bieden anderen je de mogelijkheid om na het instellen in te loggen. Inloggen bij je Google-account:

1. Druk op de afstandsbediening op de Google Assistent-knop Assistent.
  2. Vraag naar een persoonlijk resultaat. Zeg iets als 'Laat mijn foto's zien' of 'Wat staat er in mijn agenda.'
  3. Volg de instructies op het scherm.
Tip: Neem contact op met de fabrikant voor specifieke instructies over je tv.

Doe meer op je tv met je stem

Druk op de afstandsbediening op de Google Assistent-knop Assistent en stel een vraag of spreek een opdracht uit.

Tv kijken
  • Films en tv-programma's:
    • Speel Stranger Things af op Netflix.
    • Speel [programma of filmtitel] af op [streamingservice].
  • Zoeken:
    • Zoek naar romantische films.
    • Zoek naar sitcoms.
    • Laat me tv-programma's over sciencefiction zien.
    • Laat me films met [naam van acteur of actrice] zien.
  • Videoclips:Speel grappige kattenfilmpjes af.
  • Apps: Open YouTube.
  • Informatie: Vertel me over Game of Thrones.
Je tv bedienen
  • Afspelen: Pauzeer. Stop. Hervat.
  • Kanalen:
    • Verander naar BBC News.
    • Schakel over naar CNN.
    • Kanaal [naam of nummer].
  • Volume:
    • Harder. Volume omhoog.
    • Zachter. Volume omlaag.
    • Zet het volume op [number].
  • Invoer:
    • Schakel over naar HDMI 2.
    • Verbind met bluetooth.
  • Stroom: Zet uit.

Tip: Je kunt de Google Assistent ook vragen meer taken uit te voeren, zoals je smarthome-apparaten bedienen. Meer informatie over wat je de Google Assistent kunt vragen.