Naar de radio luisteren

Belangrijk: Deze functie is niet in alle talen beschikbaar.

Je kunt de Google Assistent op je speakers of smartdisplay vragen om radiozenders af te spelen op naam, locatie en meer.

1. Zeg 'Oké Google' of druk op de knop om met de Assistent te praten.
  2. Spreek een opdracht uit, bijvoorbeeld:

Afspelen

• Zendernaam: Speel Radio 1 af. Speel SkyRadio af. Speel 3FM af via Nederland.FM
  • Frequentie: Speel 98.5 af.
  • Zendercode: Speel QMusic af. Speel FunX af.
  • Locatie: Speel QMusic af in Amsterdam.
  • NPR-station in de buurt: Speel NOS af.
  • Informatie opzoeken: Waar luister ik nu naar?

Bepalen wat er wordt afgespeeld

• Onderbreken of stoppen: Zet op pauze. Stop. Stop de radio.
  • Hervatten: Hervat. Speel verder af.

Het volume aanpassen

Je kunt het volume instellen op een specifiek niveau (1-10) of percentage (1-100%).

• Verhogen: Volume hoger. (Het volume wordt verhoogd met 10%.)
  • Verlagen: Volume lager. (Het volume wordt verlaagd met 10%.)
  • Een niveau of percentage instellen: Volume op 5. Volume naar 65%.
  • Meer informatie over hoe je het volume wijzigt.

De radio bedienen vanuit de Google Home-app

Als je de Google Assistent via speakers of een smartdisplay gebruikt, kun je het volume aanpassen in de Google Home-app.

1. Open de Google Home-app Google Home op je telefoon of tablet.
  2. Tik onderaan op Account Account.
  3. Tik op Lokale apparaten Devices.
  4. Op de apparaatkaart kun je het radioprogramma onderbreken of afspelen, of het afspeelvolume wijzigen.