Naar de radio luisteren

Belangrijk: Sommige functies zijn niet voor alle talen, landen of in aanmerking komende Android-apparaten beschikbaar.

Je kunt de Google Assistent op je speaker, smartdisplay, smartklok of auto vragen om radiozenders af te spelen op naam of locatie.

1. Zeg 'Hey Google' of druk op de knop om met de Assistent te praten.
  2. Spreek een opdracht uit.

Deze opdrachten proberen

Afspelen

• Zendernaam: 'Speel ESPN Radio af'. 'Speel Mega 97.9 FM af.' 'Speel Mega 97.9 af op iHeartRadio.'
  • Frequentie: 'Speel 98.5 af.'
  • Zendercode: 'Speel KQED af.' 'Speel KFOG af.'
  • Locatie: 'Speel Z100 af in New York.'
  • NPR-station in de buurt: 'Speel NPR af.'
  • Informatie opzoeken: 'Waar luister ik nu naar?'

Bedienen wat er wordt afgespeeld

• Onderbreken of stoppen:
    • 'Pauzeren.'
    • 'Stoppen.'
    • 'Stop de radio.'
  • Weer doorgaan:
    • 'Doorgaan.'
    • 'Speel verder af.'

Het volume aanpassen

Je kunt het volume instellen op een specifiek niveau (1-10) of percentage (1-100%).

• Verhogen: 'Volume hoger.' (Het volume wordt verhoogd met 10%).
  • Verlagen: 'Volume lager.' (Het volume wordt verlaagd met 10%).
  • Een niveau instellen: 'Volume op 5.'
  • Een percentage instellen: 'Volume op 65%.'

Meer informatie over hoe je het volume verandert.

De radio in je auto bedienen

Met de ingebouwde Assistent kun je naar de autoradio of een radio-app luisteren, zoals iHeartRadio.

Als je bijvoorbeeld zegt:

• 'Hey Google, speel 102.7 af', dan zal de Assistent die zender afspelen op de autoradio.
  • 'Hey Google, speel 102.7 af op iHeartRadio', dan zal de Assistent die zender afspelen vanuit je streaming-app.
Tip: Vraag de Assistent om een radiofrequentie af te spelen, geen zendernaam of zendercode.

De radio bedienen vanuit de Google Home-app

Als je de Assistent gebruikt op een speaker, smartdisplay of smartklok, kun je het volume aanpassen in de Google Home-app.

1. Open de Google Home-app Google Home op je telefoon of tablet.
  2. Tik onderaan opHome Home.
  3. Tik op ons apparaat en dan Het volume wijzigen.