De Google Assistent vragen iets te onthouden

Krijg wat hulp om iets te onthouden. Vraag de Google Assistent om de favoriete taart van je moeder te onthouden, of het nummer van je fietsenstalling of de laatste plaats waar je je paspoort hebt bewaard.

Opmerking: Als Digitaal welzijn aanstaat, kan deze functie worden beperkt of geblokkeerd door Time-out, Filters of Niet storen.

Meer informatie over Digitaal welzijn

Stap 1. Vertel de Assistent wat je wilt onthouden

Zeg 'Hey Google, onthoud dat [ding om te onthouden]'. Je kunt bijvoorbeeld zeggen 'Hey Google, onthoud dat mijn reservesleutels in de keukenkast liggen'.

Stap 2. Vraag wat de Assistent heeft onthouden

Zeg 'Hey Google, waar/wat is [ding om te onthouden]'. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: 'Hey Google, waar zijn mijn reservesleutels?'

Optioneel: Verwijderen wat je de Assistent hebt laten onthouden

Opmerking: Je kunt ervoor kiezen je activiteiten afzonderlijk of allemaal te verwijderen.

Eén item verwijderen

1. Open myactivity.google.com.
  2. Zoek het item dat je wilt verwijderen en tik op More menu en dan Verwijderen.

Alle items verwijderen

1. Open myactivity.google.com.
  2. Tik op Alles verwijderen en dan Bevestigen.

Persoonlijke informatie verwijderen

Voor een deel van de gegevens die je de Assistent vertelt, worden je instellingen geüpdatet en wordt je zoekopdracht geregistreerd in Mijn activiteit. Voorbeelden hiervan zijn je bijnaam, gegevens over nauwe contacten en belangrijke adressen. Als je de geschiedenis uit Mijn activiteit verwijdert, worden deze gegevens niet uit de instellingen verwijderd. Zo kun je deze gegevens verwijderen:

1. Open de Google Home-app Google Home-app.
  2. Tik rechtsboven op je account en dan Instellingen voor de Assistent en dan Jij.
  3. Zoek de persoonlijke informatie die je wilt verwijderen en verwijder deze.