Je taal veranderen of meerdere talen gebruiken

Kies met welk apparaat je de Google Assistent gebruikt: Telefoon of tablet

Belangrijk: Sommige functies zijn niet voor alle talen, landen of in aanmerking komende Android-apparaten beschikbaar.

Een taal veranderen of toevoegen

De Google Assistent praat met je in de taal die je hebt ingesteld in je Android-instellingen. Je kunt een taal veranderen of toevoegen in de instellingen voor de Google Assistent.

Als je telefoon bijvoorbeeld Engels (VS) gebruikt en je de taal voor de Google Assistent instelt op Spaans (VS), kun je met de Google Assistent praten in het Engels of Spaans.

Je kunt maximaal drie talen gebruiken met de Google Assistent op je apparaat: je Android-taal en twee talen voor de Assistent.

1. Tik op de startknop van je Android-telefoon of -tablet en houd deze vast, of zeg 'Hey Google'.
  2. Tik rechtsonder op 'Ontdekken' en 'Jouw items'.
  3. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Instellingenen dan Assistent en dan Talen.
  4. Kies een taal.
    • Tik op de huidige taal om de primaire taal te wijzigen.
    • Tik op Een taal toevoegen om een andere taal toe te voegen.

Je kunt in beide talen met de Google Assistent praten, maar niet met een combinatie van beide.

Sommige functies zijn niet in alle talen beschikbaar. Verander je primaire taal naar je voorkeurstaal als je je taal wilt veranderen naar Marathi, Bengaals, Tamil, Telugu, Malayalam, Urdu, Gujarati of Kannada.

Speaker

Belangrijk: Sommige functies zijn niet voor alle talen, landen of in aanmerking komende Android-apparaten beschikbaar.

Een taal wijzigen of toevoegen

1. Open de Google Home-app op je Android-telefoon of -tablet Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen en dan Assistent en dan Talen.
  3. Kies een taal.
    • Tik op de huidige taal om de primaire taal te wijzigen.
    • Tik op Een taal toevoegen om een andere taal toe te voegen.

Als je nog een taal toevoegt, kun je in elke geselecteerde taal met de Google Assistent praten. De Assistent reageert dan in dezelfde taal.

Tip: Als iedereen die een speaker gebruikt een andere taal wil gebruiken, moet elke persoon Voice Match instellen met het apparaat. Hierdoor kan de Google Assistent je voorkeurstaal herkennen en reageren in dezelfde taal.

Smartdisplay

Belangrijk: Sommige functies zijn niet in alle talen of landen beschikbaar.

Een taal wijzigen of toevoegen

1. Open de Google Home-app op je Android-telefoon of -tablet Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen en dan Assistent en dan Talen.
  3. Kies een taal.
    • Tik op de huidige taal om de primaire taal te wijzigen.
    • Tik op Een taal toevoegen om een andere taal toe te voegen.

Als je nog een taal toevoegt, kun je in elke geselecteerde taal met de Google Assistent praten. De Assistent reageert dan in dezelfde taal.

Tip: Als iedereen die een speaker gebruikt een andere taal wil gebruiken, moet elke persoon Voice Match instellen met het apparaat. Hierdoor kan de Google Assistent je voorkeurstaal herkennen en reageren in dezelfde taal.

Smartklok

Talen die je kunt gebruiken

Op smartklokken kun je de Google Assistent gebruiken in het Deens, Duits, Engels, Frans, Japans, Nederlands, Noors, Spaans en Zweeds.

Een taal wijzigen of toevoegen

1. Open de Google Home-app op je Android-telefoon of -tablet Google Home.
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto of initiaal en dan Assistent-instellingen en dan Assistent en dan Talen.
  3. Tik op je huidige taal.
  4. Kies een nieuwe taal.
Hoofdtelefoon

Belangrijk: Sommige functies zijn niet voor alle talen, landen of in aanmerking komende Android-apparaten beschikbaar.

Een taal wijzigen of toevoegen

Je kunt de taal van de Google Assistent op je hoofdtelefoon veranderen door de taal van de Google Assistent op je telefoon te veranderen.

Horloge

Belangrijk: Sommige functies zijn niet voor alle talen, landen of in aanmerking komende Android-apparaten beschikbaar.

Je taal instellen

1. Open de Wear OS-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik onder Instellingen op Google Assistent en dan Instellingen.
  3. Tik op Voorkeuren en dan Taal voor de Assistent.
  4. Kies een taal.
    • Tik op de huidige taal om de primaire taal te wijzigen.
    • Tik op Een taal toevoegen om een andere taal toe te voegen.

Je kunt in beide talen met de Google Assistent praten, maar niet met een combinatie van beide.

Tv

Op Android TV is de Google Assistent beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Hindi, Indonesisch, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees (Braziliaans), Spaans, Vietnamees en Zweeds. Meer talen volgen binnenkort.

Op Google TV-apparaten is de Google Assistent beschikbaar in het Chinees (traditioneel), Deens, Duits, Engels, Frans, Hindi, Italiaans, Japans, Koreaans, Nederlands, Noors, Portugees (Brazilië), Spaans en Zweeds.

Op tv's waarop het Android TV-besturingssysteem niet wordt uitgevoerd, variëren de beschikbare talen. Op LG-tv's is de Google Assistent beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Portugees (Brazilië) en Spaans. Op alle andere tv's is de Google Assistent alleen beschikbaar in het Engels.

Auto

Belangrijk: In auto's waarin de Google Assistent is ingebouwd, kun je één primaire taal instellen. Stel de taal van de Assistent in zodat hij overeenkomt met de systeemtaal van je auto. Meer informatie over de Google-services die zijn ingebouwd in je auto.

De Google Assistent-functies zijn niet in alle landen en talen beschikbaar.

Je taal veranderen

1. Tik in je auto op het startscherm van het autodisplay.
  2. Ga naar je apps.
  3. Tik op Instellingen Instellingen en dan Google en dan Google Assistent.
  4. Tik op Talen.
  5. Een taal selecteren.