Komma ihåg var du parkerade bilen med hjälp av Google-assistenten

Du kan be Google-assistenten komma ihåg var du parkerade bilen.

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller på alla kompatibla Android-enheter.

Steg 1: Aktivera plats

Om du har plats aktiverat kan assistenten ge mer information om var du parkerade.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Plats under Personligt.
  3. Aktivera plats.

Steg 2: Berätta för Google-assistenten var du parkerade

1. Tryck länge på hemknappen på telefonen eller säg ”Hey Google”.
  2. Säg till exempel:
    ”Jag parkerade här”
    ”Kom ihåg var jag parkerade”
    ”Jag parkerade bilen på andra våningen”
    ”Jag parkerade på den södra parkeringen”
    ”Jag parkerade på plats F34”
    Tryck på Skriv Typ om du hellre vill skriva.

Obs! De två första exemplen fungerar bara om du har plats aktiverat.

Steg 3: Fråga var du parkerade

1. Tryck länge på hemknappen på telefonen eller säg ”Hey Google”.
  2. Fråga till exempel:
    ”Var är min bil?”
    ”Var parkerade jag?”
    ”Minns du var jag parkerade?”
    Tryck på Skriv Typ om du hellre vill skriva.

Google-assistenten berätta var du parkerade. Om du har plats aktiverat ser du en karta som visar var du har parkerat.

Tips! Du kan fråga assistenten om din parkeringsplats även om du glömde att säga var du parkerade. Läs om hur du aktiverar kortet för parkeringsplats.