Met de Google Assistent onthouden waar je je auto hebt geparkeerd

Je kunt de Google Assistent vragen te onthouden waar je je auto hebt geparkeerd.

Belangrijk: Sommige functies zijn niet voor alle talen, landen of in aanmerking komende Android-apparaten beschikbaar.

Stap 1: Je locatie inschakelen

Als je je locatie inschakelt, kan de Assistent meer informatie geven over waar je je auto hebt geparkeerd.

1. Open de app Instellingen Instellingen-app op je telefoon.
  2. Tik bij 'Persoonlijk' op Locatie.
  3. Schakel 'Locatie' in.

Stap 2: De Google Assistent vertellen waar je hebt geparkeerd

1. Tik op je telefoon op de startknop en houd deze vast of zeg 'Hey Google'.
  2. Zeg bijvoorbeeld:
    'Ik heb hier geparkeerd'
    'Onthoud waar ik geparkeerd heb'
    'Ik heb mijn auto geparkeerd op verdieping twee'
    'Ik heb geparkeerd op het zuidelijke parkeerterrein'
    'Mijn parkeerplaats is F34'
    Als je wilt typen, tik je op Typen Typen.

Opmerking: De eerste twee voorbeelden werken alleen als je je locatie hebt ingeschakeld.

Stap 3: Vragen waar je hebt geparkeerd

1. Tik op je telefoon op de startknop en houd deze vast of zeg 'Hey Google'.
  2. Vraag bijvoorbeeld:
    'Waar is mijn auto?'
    'Waar heb ik geparkeerd?'
    'Weet je nog waar ik geparkeerd heb?'
    Als je wilt typen, tik je op Typen Typen.

De Google Assistent vertelt je waar je hebt geparkeerd. Als je je locatie hebt ingeschakeld, zie je een kaart met je parkeerlocatie.

Tip: Je kunt de Assistent vragen naar je parkeerlocatie, zelfs als je bent vergeten te zeggen waar je hebt geparkeerd. Meer informatie over hoe je de parkeerlocatiekaart kunt inschakelen.