Nu kan användare migrera prenumerationer på Google Podcasts till YouTube Music eller exportera dem till appar med stöd för att importera OPML-filer. Läs mer här.

Lyssna på nyheter eller poddar

Obs! Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk, i alla länder eller på alla kompatibla Android-enheter.

Du kan be Google-assistenten att spela upp dina favoriter bland nyhetskanaler och poddar.

1. Säg ”Hey Google” eller tryck på knappen för att prata med assistenten.
  2. Ge ett röstkommando, till exempel:

Spela upp nyheterna

• Lyssna på nyheterna.
  • Berätta de senaste nyheterna.
  • Vad är senaste nytt inom teknik?
  • Lyssna på [namn på nyhetskälla].
  • Nyheter om OS.

Lyssna på poddar

• Lyssna på [poddens namn].
  • Spela upp [poddens namn].
  • Lyssna på det senaste avsnittet av [podcastens namn].
  • Lyssna på en komedipodcast.
  • Leta upp en podd om matlagning.
  • Visa en podd om kryptovaluta.
  • Rekommendera en podd.

Tips! Du kan hantera åtkomst till nyheter i poddar på högtalare, Smart Display-enheter och smarta väckarklockor som du konfigurerar i inställningarna för digitalt välmående. Läs mer om hur du hanterar hur din Google Assistent-enhet används.

Bläddra bland rekommendationer för dig

På Smart Display-enheter kan du få poddrekommendationer utifrån på din webb- och appaktivitet i andra produkter från Google. Du får också en förklaring av varför du får ett visst förslag. Om du vill dölja en poddrekommendation trycker du på Beskrivning Beskrivning.

Tips!Om du inte vill ha poddrekommendationer kan du läsa mer om hur du hanterar personliga resultat på delade enheter.

Så här döljer du en rekommendation

Styra uppspelningen

• Pausa eller stoppa: Pausa. Sluta Sluta spela [podden eller nyheter].
  • Återuppta: Återuppta. Fortsätt spela. Fortsätt spela [podden eller nyheter].
  • Nästa: Hoppa över. Nästa. Spela upp nästa.
  • Föregående: Föregående. Spela upp föregående.
  • Få information: Vad är det som spelas?

Ändra volymen

Du kan ställa in volymen till en viss nivå (1–10) eller procent (1–100 %).

• Höja: Höj volymen. (höjer volymen med 10 %).
  • Sänka: Sänk volymen. (sänker volymen med 10 %).
  • Ange en nivå eller procentandel: Volym 5. Sätt volymen på 65 %.

Läs mer om hur du ändrar volymen.

Anpassa dina nyhetsinställningar

Om du vill välja nyhetsinställningar öppnar du inställningarna för Google Assistent på telefonen eller surfplattan.

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Du följt av Nyheter.
  3. Lägg till eller ta bort nyhetskällor.

Ändra formatet på spellistan för nyheter

Viktigt! Den här funktionen är endast tillgänglig i USA.

1. På en telefon eller surfplatta med Android säger du ”Hey Google, öppna Assistent-inställningarna”.
  2. Tryck på Du följt av Nyheter.
  3. Tryck på Ändra format på spellistan för nyheter om du vill ange vilket format för nyheter du föredrar.

Google-assistenten på högtalare, Smart Display eller smart väckarklocka

1. Öppna Google Home-appen Google Home på telefonen eller surfplattan.
  2. Tryck på Konto Konto uppe till höger följt av Assistent-inställningar.
  3. Tryck på Du  följt av Nyheter.
  4. Lägg till eller ta bort nyhetskällor.
  5. Om du vill ändra vilka nyhetskällor som läsas upp först trycker du länge på en nyhetskälla och drar den till listans början.