Konfigurera Google Assistent på klockan

Du kan be Google-assistenten på klockan att skicka snabbsvar på meddelanden, hjälpa dig att hålla koll på dagen eller spela upp din favoritmusik.

Detta behövs

Om du vill använda Google Assistent på klockan behöver du följande:

• En enhet som stöds. Google Assistent är tillgänglig på utvalda klockor med Wear OS 3 eller senare. Du kan kontrollera om enheten stöds genom att kontakta enhetstillverkaren.
  • En Google-konto: Välj det Google-konto du vill använda i Google Sök-appen för Android. Bara ett konto åt gången kan vara aktivt.
  • En internetanslutning på enheten via din parkopplade telefon eller LTE-operatör. Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga via LTE.

Obs!

• Vissa funktioner och enheter är för närvarande inte tillgängliga på alla språk eller i alla länder och regioner.
  • Om du använder TalkBack-appen måste du ha TalkBack 12.1 eller senare för att det ska fungera med Google Assistent. Klockan uppdateras automatiskt om automatisk uppdatering har aktiverats.
    • Gör så här för att uppdatera manuellt:
      1. Öppna Google Play Butik på klockan.
      2. Tryck på Tillgänglighet följt av Uppdatera.

Konfigurera Google Assistent

Installera appen från Play Butik.

1. Tryck på klockans skärm eller på en knapp för att aktivera den.
  2. Tryck på Appmeny följt av Play Butik.
  3. Sök efter Assistent.
  4. Ladda ned och installera Google Assistent-appen.

Aktivera Google Assistent

1. Tryck på klockans skärm eller på en knapp för att aktivera den.
  2. Tryck på Appmeny följt av Google Assistent.
  3. Tryck på Kom igång.
  4. Följ anvisningarna på den parkopplade telefonen.

Aktivera eller inaktivera identifiering av ”Hey Google”

Du kan aktivera identifiering av ”Hey Google” när du konfigurerar klockan första gången. Gör så här för att ändra inställningen efter konfigureringen:

1. Tryck på klockans skärm eller på en knapp för att aktivera den.
  2. Svep nedåt från överkanten.
  3. Tryck på Inställningar följt av Google följt av Assistent.
  4. För att aktivera eller inaktivera “Hey Google” trycker du på Identifiering av Hey Google.

Relaterade resurser

Som ett led i vårt arbete med att upprätthålla bästa möjliga användarupplevelse och de högsta standarderna avseende prestanda och säkerhet upphör stödet för och tillgängligheten av Google Assistent på enheter med Wear OS 2.x.